Markao i Fernando Muslera (©Reuters)
Markao i Fernando Muslera (©Reuters)

Galata željna osvete, Muslera je talija lidera

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.02.21. | 08:27

Derbi šampionata Turske igra se u Alanji gde stiže nezadrživa četa Fatiha Terima. Otkad se na gol vratio urugvajski golman, narandžasto-žuti imaju svih šest pobeda. Egipćanin Mohamed veliko pojačanje giganta iz Istanbula

Činilo se početkom godine da će titula da sigurno ostane u Istanbulu samo ne u vitrinama Bašakšehira nego u jednom od giganata s Bosfora, Fenerbahčeu, Galatasaraju ili Bešiktašu, ali Trabzon se uključio u borbu za krunu u Turskoj posle serije pobeda u 2021. godini.

Galata je takođe u strašnoj formi. Vezala je šest pobeda u šampionatu, pa je četa Fatima Terima trenutno lider šampionata. Narandžasto-žuti u derbiju kola danas (17.00) putuju u Alanju gde se sastaju protiv tima koji ih je pre desetak dana eliminisao iz Kupa Turske. Ekipa iz poznatog letovališta na obali Sredozemnog mora predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone i u već osam utakmica u svim takmičenjima ne zna za poraz.

Izabrane vesti

Imperatorova ekipa je svoju poziciju u borbi za titulu ojačala sa pet novih igrača u zimskom prelaznom roku. Na pozajmice do kraja sezone su stigli Henri Onjekuru (Monako), Mostafa Mohamed (Zamalek), Žedson Fernandes (Benfika) i Halil Dervisoglu (Brentford), dok je Njukasl raskinuo ugovor sa Deandre Jedlinom, pre nego što je Amerikanac potpisao za Galatu. Mohamed, prvi Egipćanin u istoriji istanbulskog tima, pokazao se kao pun pogodak, pa je već na prva četiri nastupa pronalazio put do protivničkih mreža. Najbolja odbrana lige (19 golova) sedi na čelu tabele sa 51 bodom, koliko imaju i gradski rivali Bešiktaš i Fenerbahče.

Alanja predstavlja pravo osveženje u ligi, trenutno zauzima petu poziciju na tabeli, sa devet bodova manje od predstojećeg rivala. Sjajne igra ove sezone nagrađene su i plasmanom u polufinale Kupa Turske i to upravo preko Galatasaraja (3:2). Bivši fudbaler Fjorentine Kuma Babakar je nastavio da trese protivničke mreže. Sedam puta se u listu strelaca upisao u prvenstvu, a sa dva gola je pomogao svojoj ekipi da sruši istanbulskog velikana u kupu. Od starta sezone je odličan i Brazilac Dejvidson, koji je letos stigao iz Vitorije Gimarais, pa je u dosadašnjem toku sezone upisao osam pogodaka.

Galatasaraju će nedostajati levi bek Emre Tasdemir i Marsel Sarakija. Obojica su obolela od virusa korona. Halil Dervisoglu, pojačanje iz Brentforda, tek je izašao iz obaveznog karantina posle dolaska iz Velike Britanije, pa nije ni otputovao u Alanju. Zbog crvenog kartona protiv Rizea na tri meča je supendovan Oguldžan Džaglajan. Takođe, Alžirac Sofijan Feguli se još nije opravio od povrede.

Zanimljivo, Galatasaraj nije izgubio ni bod otkad se na gol vratio Urugvajac Fernado Muslera. On je sredinom juna polomio nogu, nije ga bilo na terenu više od pola godine, ali se pre mesec dana vratio na teren u meču protiv Denizlija. Kada je opet počeo da čuva mrežu turskog velikana, lider šampionata Turske je zabeležio svih šest prvenstvenih pobeda.

Da bi ekipa Džagdaša Atana mogla da bude nagazna mina za Galatasaraj u borbi za titulu govori i činjenica da je na prethodna tri susreta sa Terimovom četom slavila. Posebno je bila ubedljiva u julu prošle godine, kada je velikanu turskog fudbala spakovala četiri gola (4:1).

Derbi meč 26. kola šampionata Turske, Alanja – Galatasaraj (17.00), kao i preostale tri utakmice današnjeg programa, možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 – 26. KOLO

Petak

Bašakšehir - Trabzon 0:1 (0:0)

/Sari 80/

Subota

11.30: (2,70) Kasimpaša (3,30) Karagumruk (2,60)

14.00: (2,25) Denizli (3,20) Genčlerbirligi (3,35)

14.00: (2,50) Malatija (3,10) Konja (3,00)

17.00: (2,75) Alanja (3,30) Galatasaraj (2,55)

Nedelja

11.30: (2,95) Erzurum (3,25) Hataj (2,45)

14.00: (2,25) Gazijantep (3,35) Antalija (3,35)

14.00: (1,90) Sivas (3,50) Kajzeri (4,20)

17.00: (1,50) Fenerbahče (4,20) Geztepe (6,75)

Ponedeljak

17.00: (2,65) Ankragudžu (3,20) Rize (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AlanjaGalatasarajTurskaTurska 1Turska Super ligSuper lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara