Marselo Galjardo (©Reuters)
Marselo Galjardo (©Reuters)

Galjardo sve bliži Olimpikovoj klupi, a sa njim i argentinski reprezentativci

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 17:10

Trofejni Gaučos prvi pik za trenera kluba iz Marselja

Sa Riverom je osvojio sve što se može u Argentini i Južnoj Americi. Na klupi kluba u kom je igrački ponikao bio je od leta 2014. do kraja 2022, a sada je vreme za dokazivanje u Evropi. Po svemu sudeći u Francuskoj, gde se i afirmisao kao jedan od najboljih vezista svoje generacije, ali ne u Monaku (niti Pari Sen Žermenu za koji je kasnije igrao), već u Olimpiku iz Marselja.

Marselo Galjardo već neko vreme dovodi se u vezu sa preuzimanjem ekipe koja je pod komandom Igora Tudora minulu sezonu završila na trećem mestu Lige 1, a novinar francuskog RMC-a, Daniel Riolo, navodi da pregovori napreduju i nalaze se u odmakloj fazi.

Izabrane vesti

Navodno je ostalo da Argentinac i rukovodstvo kluba usaglase stavove povodom predstojećeg prelaznog roka. Pominje se da bi dolazak Galjarda značio ostanak probuđenog Aleksisa Sančeza, strelca 18 golova prošle sezone, kao i da bi uticao na angažovanje Tijaga Almade, mladog ofanzivca poniklog u Velezu, koji od prošle sezone igra u Sjedinjenim Američkim Državama za Atlantu i prošle zime je bio deo zlatne argentinske selekcije na Mundijalu u Kataru. Među klubovima koji ga žele navode se i Napoli, Liverpul, Sevilja, Njukasl i Benfika, a njegova vrednost procenjuje se na oko 20.000.000 evra.

Treće ime koje bi moglo da stigne u francusku luku kao "poklon" trofejnom Gaučosu je 19-godišnji vezista iz San Lorenca, kapiten argentinske reprezentacije do 20 godina, Augustin Giaj. Njegova tržišna vrednost je dosta manja od sunarodnika koji nastupa u SAD i procenjuje se na 4.000.000.

Marselj je prošle sezone dugo bio najbliži pratilac šampionskog Pari Sen Žermena, ali ga je u drugom delu sezone prestigao Lans i poslao u kvalifikacije za Ligu šampiona, od trećeg kola. Ubrzo po završetku sezone došlo je do rastanka sa Tudorom, za kog Italijani pišu da je među kandidatima za klupu Juventusa ukoliko Masimilijano Alegri prihvati poziv iz Saudijske Arabije.

Pored Galjarda na Olimpikovoj listi bilo je još nekoliko imena, pre svih trener Lila Paulo Fonseka, ali je Portugalac odbio mogućnost da se preseli u Marselj, a i dalje aktuelna opcija navodno je Fabio Groso, bivši reprezentativac Italije koji je uspeo da uvede Frozinone u Seriju A sa prvog mesta drugoligaškog karavana.


tagovi

MarseljMarselo GaljardoLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara