Fudbaleri Atalante (©Reuters)
Fudbaleri Atalante (©Reuters)

Gasperini lansira trio 3M – Malinovski-Mirančuk-Murijel

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.01.21. | 13:15

Danas dva meča osmine finala Kupa Italije. Atalanta favorit protiv Kaljarija u Bergamu, Sasulo protiv SPAL-a, ali sve ekipe igraće sa rezervnim timovima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Poput gotovo svih ostalih klubova i današnji učesnici u osmini finala Kupa Italije poslaće na teren svoje rezervne timove sa tek par prvotimaca. Na papiru, čak ni pozadinske linije Atalante i Sasuola ne bi trebalo da imaju većih problema sa Kaljarijem i Spalom, mada nas iskustvo iz prethodna dva dana uči da izneneđenje nisu samo moguća već da su izvesna. Nijedan tim iz vrha tabele nije lako i glatko prošao u četvrtinu finala, štaviše Milan, Juve i Inter su to pravo stekli tek posle produžetaka,

Izabrane vesti

ATALANTA – KALJARI (21.15)

U Bergamu su poprilično ljuti na Zajednicu prvoligaša i Rai zbog satnice večerašnjeg meča. Naime, utakmica se daje na drugom kanalu Raija čiji centralni dnevnik ide u program od 20.30 do 21.00 zbog čega je početak meča pomeren za 21.15. Naravno da je odluka doneta isključivo zbog potreba Raija koji ima ekskluzivna prava na teritoriji Italije za utakmice Kupa Italije. Budući da meč Atalanta – Kaljari ne budi veliko interesovanje, Rai nije mogao da emituje meč na prvom programu kao što je to bio slučaj sa Juventusom i Milanom u prethodna dva dana. Međutim, i Rai i Zajednica prvoligaša nisu vodili računa o zimskom periodu u kome se nalazimo i da će se utakmica igrati na temperaturi ispod nule.

U svakom slučaju, Atalanta ima velike ambicije u ovogodišnjem nacionalnom kupu. Kostur takmičenja je takav da omogućava timu iz Bergama da stigne do finala, jer Milan, Inter i Juve mogu da sretnu tek u finalu.

Trener Đan Pjero Gasperini želi da kruniše svoj boravak u Bergamu barem jednim trofejom. Budući da je osvajanje skudeta gotovo nemoguće, podizanje pehara za Kup Italije izgleda mnogo izvodljivije, uostalom Atalanta je bila pre godinu i po dana na korak od tog cilja.

Atalanta ima gotovo sve igrače na raspolaganju sa izuzetkom Pašalića, ali će kormilar Boginje ipak napraviti veliku rotaciju i pored toga što u nedelju igraju protiv Đenove u Bergamu. Starteri će biti na klupi i ući će u igru samo ako bude preko potrebno, uključujući Iličića, Gosensa, De Rona, Hatebora, Romera, Palomina

Za Kaljari je mnogo važniji meč sa Milanom u Seriji A u sledeći ponedeljak nego večerašnji okršaj sa Atalantom. U Bergamo nisu ni doputovali iskusni igrači poput Godina i Najngolana, a na klupi će posmatrati meč Žoao Pedro, Kranjo, Simeone, Marin… Jedini starter na terenu će biti Nandez i od njega Di Frančesko čija klupa visi o koncu, traži da pokaže karakter i napredak u formi u meču sa Deom.

ATALANTA 3-4-1-2: Sportijelo – Šutalo, Kaldara, Đimsiti – Depaoli, Pesina, Frojler, Mehle – Malinovski – Mirančuk, Murijel.

KALJARI 4-3-2-1: Vikario – Zapa, Pizakane, Čepiteli, Tripaldeli – Nandez, Oliva, Kaligara – Unas, Pereiro – Pavoleti.

SASUOLO – SPAL (17.30)

Sasuolo u ovoj godini pripada vrhu italijanskog fubdala i u skladu sa novim statusom se i ponaša. Trener tima iz Emilije Roberto De Zerbi će poslati na teren gotovo sve rezerve, od golmana Pegola do špica Raspadorija. Berardi, Lokateli, Kaputo, Kirikeš nisu čak ni u protokolu meča, dok će se Đuričić i Defrel raskomoditi na klupi Mapei stadiona. Za De Zerbija će meč protiv Spala imati poseban ukus jer se na klupi tima iz Ferare nalazi Marino, trener od koga je, kako sam kaže, najviše naučio u trenerskoj karijeri.

Spal ima ambicije da se vrati ekspersno u Seriju A, ali od početka sezone igra promenljivo, dok bi i drugi tim Sasuola trebalo da bude dovoljno jak da obezbedi meč sa Juveom u četvrtini finala.

SASUOLO 4-2-3-1: Pegolo, Muldur, Marlon, Peluzo, Kirjakopulos – Manjaneli, Obijang – Odei, Lopez, Haraslin – Raspadori.

SPAL 3-4-2-1: Beriša – Spaltro, Vikari, Sernikola – Strefeca, Misiroli, Murđa, Sala – Kastro, Brinjola – Flokari.

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Milan - Torino 0:0 ***penalima 5:4

Sreda

Fjorentina - Inter 1:2 (1:1), posle produžetaka

/Kuame 57 - Vidal 40 penal, Lukaku 118/

Napoli - Empoli 3:2 (2:1)

/Di Lorenco 18, Lozano 38, Petanja 77 - Bajrami 33, 68/

Juventus - Đenova 3:2 (2:1)

/Kuluševski 2, Morata 23, Rafija 104 - Čibora 28, Melegoni 75/

Četvrtak

17.30: (1,70) Sasuolo (3,70) SPAL (5,10)

21.15: (1,35) Atalanta (5,30) Kaljari (8,00)

Utorak 19.01.

21.15: (1,33) Roma (5,40) Specija (8,50)

Četvrtak 21.01.

21.15: (1,43) Lacio (4,50) Parma (7,50)

*** kvote su podložne promenama


PišeŽeljko PANTELIĆ


tagovi

AtalantaSPALKaljarisasuoloKup Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara