Mateo Genduzi (@Reuters)
Mateo Genduzi (@Reuters)

Genduzi odložio neprijatan susret sa Tudorom: Dešan ga zvao umesto Grizmana

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.03.24. | 20:05

Napadač Atletiko Madrida završio poduži niz uzastopnih nastupa za reprezentaciju

Od 127 utakmica za reprezentaciju Francuske, Antoan Grizman je u nizu odigrao čak 84, ali fantastičoj seriji došao je kraj. Napadač Atletiko Madrida moraće da propusti prijateljske mečeve sa Nemačkom (23. mart) i Čileom (26. mart) zbog povrede zgloba.

Grizman u nedelju uveče nije bio u stanju da počne veliki derbi sa Barselonom. Morao je da ostane među rezervama, ali je uprkos bolovima pokušao da pomogne saigračima da izbegnu poraz. Nije uspeo, Katalonci su slavili sa 3:0, a pritom je dodatno pogoršao svoje stanje, pa je selektor Trikolora Didije Dešan bio primoran da pozove zamenu za predstojeće martovske provere.

Izabrane vesti

Umesto Grizmana reprezentaciji će se priključiti Laciov vezista Mateo Genduzi, koji je dosad sedam puta nastupao za nacionalni tim (neračunajući mlađe kategorije). Ovo je prvi poziv 24-godišnjaku iz Poasija na severu Francuske još od Svetskog prvenstva u Kataru, gde je na putu svoje selekcije do finala odigrao samo jednu utakmicu, protiv Tunisa u grupnoj fazi.

Igrama u dresu Lacija ove sezone Genduzi je, ipak, pokazao da zaslužuje novu šansu, a Dešan mu je pozivom učinio duplu uslugu. Pored toga što ga je vratio među najbolje francuske fudbalere, selektor mu je omogućio i da odloži neprijatan susret sa Igorom Tudorom, koji je od danas i zvanično novi trener Lacija, a sa kojim se Genduzi prošle sezone nije dobro slagao u Olimpiku iz Marselja.



tagovi

Mateo GenduziLacioAntoan GrizmanAtletiko MadridFudbalska reprezentacija Francuske

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara