(@SS Lazio/X)
(@SS Lazio/X)

Zvanično: Tudor preuzeo Lacio, debituje duplim programom sa Juventusom

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 19:02

Pitanje je šta će biti sa Genduzijem

Igor Tudor ponovo radi u Italiji. Posle igranja za Juventus i Sijenu, a treniranja Udinezea i Verone, kao i asistiranja Andrei Pirlu u Juventusu, nekadašnji defanzivac sešće na klupu Lacija. Rimski klub danas je to i potvrdio, a italijanski mediji navode da će ugovor biti potpisan do leta 2025.

Hrvat stiže u Rim umesto Mauricija Sarija, koji se rastao sa nebeskoplavima nakon serije slabih rezultata u Seriji A, kao i eliminacije iz Lige šampiona uprkos pobedi u prvom meču sa Bajernom (1:0, pa 0:3).

Izabrane vesti

Pokušaće Tudor do kraja sezone da konsoliduje ekipu i domogne se neke od pozicija koje vode na međunarodnu scenu, ali zadatak neće biti lak. Lacio je trenutno na devetom mestu sa 43 boda, četiri manje od šestoplasirane Atalante, koja je na poslednjoj poziciji koja vodi u Evropu. S tim da će Serija A gotovo sigurno dobiti i petog predstavnika u Ligi šampiona za narednu sezonu, što će dovesti do spuštanja granice za dobijanje evropskih viza na sedmo mesto, a tamo je trenutno Napoli sa dva boda više od Lacija.

Ima još dovoljno utakmica do kraja sezone da se promeni raspored na tabeli italijanskog prvenstva, ali svakako još jedna sezona u Ligi šampiona trenutno deluje kao nemoguća misija za Lacio, jer četvrtoplasirana Bolonja ima 11 bodova više, a petoplasirana Roma osam.

Dolazak Igora Tudora u Lacio izaziva posebnu pažnju zbog Matea Genduzija, koji je u Rimu na pozajmici iz Olimpik Marselja, plaćenoj 1.000.000 evra, ali uz opciju otkupa za 13.000.000, plus dodatnih 5.000.000 evra kroz bonuse i 10 odsto od narednog transfera.

Francuz je prošle sezone sarađivao sa Tudorom u Olimpiku, međutim, bilo je dosta nesuglasica i javnih prozivki sa obe strane što je, između ostalog, doprinelo da Splićanin podnese ostavku po završetku sezone iako je osvojeno treće mesto u Ligi 1.

Genduzi je u dosadašnjem toku sezone bio među bitnijim igračima Laciovog tima, tako da će biti interesantno videti kako će se razvijati situacija po dolasku Tudora.

Zanimljiv je i podatak da će Igor Tudor u prve dve utakmice na klupi Lacija za rivala imati svoj bivši klub, Juventus. Prvo 30. marta u prvenstvenom okršaju u Rimu, a onda 2. aprila u Torinu, u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.



tagovi

Igor TudorLacioSerija A

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara