Džon Lukumi (©Reuters)
Džon Lukumi (©Reuters)

Genk se sveti Ostendeu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 13:51

Štrumpfovi naoštreni pred duel na obali

Nevreme je proteklog vikenda protutnjalo delovima Belgije. Budući da su pojedini delovi terena Dijaz Arene bile previše klizave, u subotu uveče je odlučeno da se meč 26. kola Župiler Pro lige između Ostendea i Genka neodrživa. Utakmica je odmah pomerena za večeras, a najgore je prošao gost, koji je bio ni na nebu, ni na zemlji.

Štrumpfovi su satima sedeli u autobusu i čekali, dok je već neko vreme bilo jasno da se stanje terena neće mnogo promeniti. Očigledno im je teško palo, jer je Genk sinoć na društvenim mrežama postavio objavu u kojoj se kaže:

Izabrane vesti

"S obzirom na to da temperatura u toku noći neće pasti ispod šest stepeni, a kao dnevnu možemo očekivati oko 11, teren Ostendea bi ovog puta trebalo da bude u mogućnosti da se na njemu odigra utakmica".

Godinama već postoje tenzije na relaciji dva kluba, a činjenica da se u taboru De Kustbojsa nisu dovoljno potrudili da srede igralište dodatno je razbesnelo goste, koji ponovo moraju na put u grad na obali.

No, vratimo se standardnim stvarima. Genk je trećeplasiran sa 17 bodova manje od lidera Klub Briža, a od sedmoplasiranog Ostendea je udaljen četiri koraka. Obe ekipe ne blistaju u poslednje vreme, i u različitom raspoloženju iščekuju duel. Genk je zabeležio samo jednu pobedu na sedam proteklih prvenstvenih susreta, ali u dvoboj ulazi posle trijumfa u Kupu nad Sun Trojdenom pre sedam dana, dok je domaćin uspeo da trijumfuje u protekloj rundi nad istim protivnikom, ali se u najmasovnijem takmičenju nije snašao i eliminisan je u borbi za četvrtfinale od Serkl Briža.

Tradicija je na strani Štrumpfova, koji su neporaženi na sedam prethodnih dvoboja, dok su na poslednja tri u Ostendeu pobedili. Prvi duel u sezoni završen je remijem 2:2, a veći broj golova je i zaštitni znak ovih okršaja.

BELGIJA 1 - 26. KOLO

Petak

Leven - Kortrajk 3:1 (3:0)

/Anri 10, 20, Sova 40 - Gano 52/

Subota

Sint Trojden - Varegem 1:2 (0:0)

/Suzuki 72 - Domp 52, Bruno 55/

Nedelja

Standard - Antverpen 1:1 (1:1)

/Karsela-Gonzales 8p - De Pou 28/

Beršot - Mehelen 1:2 (0:0)

/Holhauzer 52pen - Valš 90, Drujf 90+4/

Serkl Briž - Anderleht 0:0

Ponedeljak

Gent - Muskron 4:0 (1:0)

/Jaremčuk 28, 85, 90, Tisudali 70/

Sreda

17.00: (3,90) Beveren (3,50) Epen (1,95)

19.00: (2,65) Ostende (3,30) Genk (2,65)

Odloženo

Šarlroa - Klub Briž

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaBelgija 1GenkOstende

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara