Niko Elvedi (Reuters)
Niko Elvedi (Reuters)

Gladbah produžio ugovor sa Elvedijem, Eberl počeo da ispunjava obećanja

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 15:32

Mladi Švajcarac stavio paraf na saradnju do 2024. godine

Obećao je sportski direktor Borusije Menhengladbah Maks Eberl da Marko Roze 98 posto ostaje u klubu, pa doveo sebi u pitanje status čoveka od reči. A onda se osmelio da ponovo obeća.

Izabrane vesti

“Mnogo važnih igrača iz ovog sastava ostaće sa nama i naredne sezone, zašto ne i Nojhaus”, rekao je Eberl.

Do će situacija sa talentovanim vezistom čija izlazna klauzula iznosi 40.000.000 evra i kojeg merka minhenski Bajern epilog dobiti tek za koji mesec, Eberl je ipak počeo da vraća ugled i pojačava težinu svojih reči.

KUP BRAZILA, 23.15: (13,0) SAO RAIMUNDO (5,50) KRUZEIRO (1,22)

Menš je tokom dana produžio saradnju sa jednim od dvojice standardnih štopera Nikom Elvedijem. Njegovog saborca iz centralnog dela defanzive Matijasa Gintera verovatno čeka drugačija sudbina na letu, ali je 24-godišnji Švajcarac ipak odlučio da produži vernost Gladbahu i to do 2024. godine.

“Godinama je jedan od najpostojanijih delova našeg tima i jedan od najkvalitetnijih štopera Bundeslige. To je moj stav. Kada smo ga pre šest godina dovodili iz Ciriha (4.000.000 evra) smatrali smo ga trensferom koji ima perspektivu. Međutim, zaista je izvanredno koliko je napredovao do današnjeg dana“, rekao je Eberl.

Momak kojeg krasi jedan od boljih tajminga za start na loptu je na 30 utakmica u svim takmičenjima ove sezone postigao pet golova. Nije lose za centralnog defanzivca koji je bio dvostruki strelac u spektakularnoj pobedi 4:2 nad Borusijom iz Dortmunda.

Praktično u isto vreme ugovor sa Prusima produžio je i Tobijas Zipel čovek koji je alternativa za Jana Zomera među stativama. Naravno da Zipel ne spada u red bitnijih fudbalera, ali je sa potpisom Nika Elvedija Eberl ipak napravio prvi korak ka ubeđivanju navijača da će okosnica ostati na Borusija parku.



tagovi

Borusija MenhengladbahMaks EberlNiko Elvedi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara