Glas Roberta Prosinečkog: Nemoj da se pravimo pametni, Gvardioline ekipe i dalje igraju najbolje

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 14:25

„Pogledajte prikaz u ove dve utakmice, pogrešio je samo što je verovao da je Real gotov“

Kao i svaki ljubitelj fudbala Robert Prosinečki, trener Olimpije i bivši igrač Real Madrida, dugo nije mogao da zaspi posle lude utakmice na Santjago Bernabeu. Mančester Siti je dominirao 89. minuta u Madridu, gotovo rutinski završavao posao, ali je zaboravio da je sa druge strane ekipa neverovatnog karaktera, istinskih pobednika.

To je inspirisalo Roberta Prosinečkog, ali nekadašnji ljubimac Delija i dalje tvrdi da Gvardioline ekipe igraju najbolji fudbal na svetu.

Izabrane vesti

„Da se razumemo, kada uđeš u svlačionicu na stadionu Bernabeu znači da si posebno odabran. A onda kada obučeš beli dres, onda si još 30 posto bolji igrač nego što zapravo jesi. To je najveći klub na svetu i tu nemamo što dodati“, poručio je za hrvatski Sport Klub Robert Prosinečki.

Ne krije Veliki Žuti da je veliki navijač Reala.

„Srećan sam zbog Reala, to je klub za koji ću uvek da navijam. Uostalom, bio je san snova postati član tog kluba. To je veliki klub koji nikada ne odustaje i ne predaje se. To je ugrađeno kod Real Madrida“.

Međutim, brodolom u Madridu neće promeniti mišljenje Roberta Prosinečkog kada je u pitanju rad Pepa Gvardiole.

„I to se nikada neće promeniti. Za moj ukus njegovi timovi igraju najlepši fudbal. Stavimo sve po strani, pa hajde da analiziramo derbi sa Liverpulom. Kakva je to prezentacija u prvom poluvremenu bila. Pa i igra u ove dve utakmice sa Realom. Posebno prva na Etihadu. Pa u poslednjim minutima promaše zicer za 2:0. I onda dođe Real. A Real je jedan jedini“.

Ipak, nema sumnje da je Gvardiola pogrešio. Kao da je bio previše siguran u prolaz.

„A svi smo sada pametni... To je trenerska kletva. Imaš u glavi i kraj sezone, kao za maler izvadiš momke koji prave razliku. Osetio je da Real ne može da se izvuče. Ali zar to nije život, svako od nas je nekada doneo dobru, pa pogrešnu odluku. Mnogo je toga Pep napravio u karijeri, ali ima i dosta važnih utakmica koje je izgubio. On ne odustaje od filozofije“.

Ančeloti je ove sezone srušio brojne pisane i nepisane zakone.

„Moram da kažem da je imao sreće. Ali je napravio hemiju sa igračima, po tome je poznat. A onda ima i vrlo karakteran tim, koji ga sledi. Nije tu sve ni do trenera. Očigledno je da su ti momci u Realu prava družina. Pali ih da se pate. Kao da čekaju da se nađu u bezizlaznoj situaciji i da onda čudesno vaskrsnu“, jasan je Prosinečki.


tagovi

Robert ProsinečkiPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara