Godinu dana kasnije - Marko Nikolić ponovo slavi titulu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.05.18. | 21:22

Pobedom od 2:0 protiv Honveda, Videton osigrao treći šampionski trofej u istoriji, a prvi gol večeras dao Stefan Šćepović

Videoton je novi prvak Mađarske! Ekipa Marka Nikolića savladala je kod kuće Honved sa 2:0 i kolo pre kraja šampionata zadržala tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Ferencvaroš. S obzirom da se u Mađarskoj u slučaju istog broja bodova gleda koja ekipa ima više pobede, a Videoton ima dva trijumfa više, to znači da pehar stiže u ruke srpske kolonije.

A jedan od srpskih fudbalera je i večeras otvorio vrata važnog trijumfa domaćinu. Radi se o Stefanu Šćepoviću koji je u 27. minutu načeo goste iz Budimpešte. Konačan rezultat postavio je Boban Nikolov deset minuta pre kraja. Inače, upravo je Nikolić u zimskom prelaznom roku insistirao na dovođenju starijeg od braže Šćepović i to se isplatilo obojici, ali i klubu.

Izabrane vesti

Strelca prvog pogotka za Videoton zamenio je mlađi brat Marko u 67. minutu, a Danko Lazović odigrao je veoma dobar meč sve do 80. minuta kada ga je zamenio Fiola. 

Nikolić je prošle sezone osvojio duplu krunu sa Partizanom, iako je imao veliki bodovni zaostatak kada je došao u klub. A valja podsetiti i da je i u prvom mandatu sa crno-belima, kao i sa ljubljanskom Olimpijom posle bio nadomak osvajanja šampionskog odličja. Iz Humske ga je oterala tada nova uprava, a Ljubljanu je morao da napusti zbog optužbi da je na rasnoj osnovi uvredio svog igrača.

Bilo kako bilo, srpski stručnjak osvojio je treći trofej u karijeri, a prvi u inostranstvu i ispunio je glavni cilj zbog kojeg ga je i angažovao klub iz Sekerfehervara. Inače, ovo je Videotonu treća titula u istoriji, a prva od 2015. godine.

MAĐARSKA 1 - 32. kolo

Debrecen - Puškaš Akademija 1:1 (0:1)
Mezokovežd - Ujpešt 0:1 (0:1)
PAKŠ - Balmazujvaroš 0:1 (0:0)
Vašaš - Haladaš 1:0 (0:0)
Ferencvaroš - Diošđer 4:0 (2:0)
Videoton - Honved 2:0 (1:0)

Foto: Action images


tagovi

Danko LazovićStefan ŠćepovićMarko ŠćepovićMarko NikolićVideotonHonved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara