(©Reuters)
(©Reuters)

Golmani zabrinjavaju, veza ogoljena, ali Irci veruju u čudo i škotski scenario

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.03.21. | 09:31

Rival Orlova pred susret u Beogradu ne razmišlja o porazu

Prilično skroman učinak Republike Irske u 2020. godini oslikan kroz pet poraza i tri remija nije obeshrabrio lokalnu sportsku javnost koja novi reprezentativni ciklus dočekuje sa veoma visokim ambicijama.

Činjenica da su još veoma daleko od najboljeg evropskog fudbala Irce nije sprečila da ambiciozno krenu u susret kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a pred premijeru i gostovanje u Beogradu, stav javnosti je da bi izabranici Stivena Kenija martovske izazove, protiv Srbije i Luksemburga, mogli da završe sa četiri boda iz dve utakmice.

Izabrane vesti

Iako su Orlovi pred meč zakazan za sredu od 20.45 časova deklarisani kao apsolutni favoriti, gosti svoju šansu vide u oscilacijama koje je Srbija pokazala tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u činjenici da je naš nacionalni tim eliminisan od Škotske u baražu, ali i tome da Srbija neće imati podršku sa tribina usled mera prevencije zbog korona virusa.

"Stivenu je dato vreme, čelni ljudi irskog fudbala pokazali su strpljenje želeći da mu dozvole da demonstrira dobar rad. Moramo da pobedimo Luksemburg. Prvoplasirani će obezbediti direktan plasman u Katar, a siguran sam da je to Portugalija, potom ostaje borba za drugo mesto i razigravanje. Srbija nije ono što je bila. Škotska ih je nedavno pobedila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Dakle, postoji nada da možemo da budemo konkurentni na gostovanju koje sledi i da ostvarimo dobar rezultat. Da vam neko sada ponudi poen, apsolutno biste mu pružili ruku", izjavio je Pol Kori, bivši fudbaler za irske medije.

Selektor Stiven Keni reprezentaciju je preuzeo u aprilu prošle godine, a prilično skroman učinak u Ligi nacija i eliminacija od Slovačke (2:4) u baražu za Evro, nisu imali negativan odjek na Ostrvu.

"Moramo da pobedimo Luksemburg, za tim, za Stivenovo samopouzdanje. Videli smo u prethodnim ciklusima da je dobar početak izuzetno važan ako želite da imate šansu na kraju takmičenja. Shvatam situaciju u kojoj je Keni, uvek mora da popunjava rupe i traži rešenja za igrače koji su izostali zbog povreda ili virusa korona. To je zabrinjavajuće. Utakmica protiv Slovačke je bila verovatno najbolja od dolaska sadašnjeg selektora, a iz tog tima uoči predstojeće utakmice nedostaje nam pet igrača".

Otežavajuća okolnost iz Korijeve perspektive su brojni izostanci usled kojih će gosti na megdan Srbiji izaći sa trećim čuvarom mreže među stativama.

"Situacija sa golmanima je veoma zbrinjavajuća, Mark Tavares je pred velikim izazovom posle samo dva seniorska nastupa. Vezni red izgleda veoma ogoljeno što povlači pitanje kako ćemo onda stići do šanse i gola. Ipak, i dalje mislim da imamo šanse u Beogradu", istakao je Kori.

Kiran Klark, defanzivac Njukasla, već je imao priliku da zađe na travu stadiona Rajko Mitić, 5. septembra 2016. godine u utakmici Orlova i Irske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koja je završena remijem (2:2), a kao prednost njegovog tima u odnosu na taj duel istakao je izaostanak publike.

"Sećam se da je atmosfera 2016. godine bila prilično neprijateljska, dočekala nas je velika gužva. Verovatno će nam izostanak publike iz tog razloga biti prednost. Moguće je da bi stadion u Beogradu bio pun da nije virusa korona. Dakle, to što igramo u ovom trenutku je dobra stvar, očigledno i mala prednost za nas, ali bez obzira na to biće teška utakmica", rekao je reprezentativac Irske.

Iskusni odbrambeni igrač imaće poseban zadatak ukoliko se na terenu nađe oči u oči sa Aleksandrom Mitrovićem, s obzirom na to da ga odlično poznaje iz perioda dok su bili saigrači među Svrakama.

"Imali smo dobru sezonu u Njukaslu pre nego što je krenuo dalje. Pokazao je koliko je dobar i kakva pretnja može da bude, moramo da pronaćemo odgovor na Mitrovića , ali i ostale igrače jer je Srbija veoma kvalitetna", rekao je Klark.

Podsetimo, Srbiju tri dana posle utakmice sa Irskom očekuje utakmica sa Portugalijom, a reprezentativne obaveze za aktuelni mesec završiće se gostovanjem Azerbejdžanu koje je zakazano za 30. mart.



tagovi

reprezentacija IrskeIrskafudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara