Moca Vukotić (©MN Press)
Moca Vukotić (©MN Press)

Gospodin, ljudina, najveći! Bjeković, Džajić, Ćurković, Ivančević o Moci

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.12.21. | 09:21

Tuga zbog odlaska velikana srpskog fudbala

Sve je veći broj velikana srpskog fudbala koji su u doba one velike Jugoslavije dizali publike na noge, a koji se polako sele na nebo. Od juče među njima je i Momčilo Moca Vukotić, legendarni as Partizana, čovek koji je gotovo celu karijeru poklonio crno-belima.

Njegov odlazak teško je pao bivšim saigračima, rivalima na terenu, fudbalskim radnicima širom zemlje.

Izabrane vesti

Za mene je ovo kao da sam izgubio najrođenijeg. Bio je najbolji fudbaler, a kao čovek još bolji. On je bio dete Partizana i slažem se sa mnogim konstatacijama navijača da je bio najveći igrač u istoriji našeg kluba. Neprevaziđen na terenu, kao i van njega. Do poslednja dana Partizan mu je bio sve“, rekao je Nenad Bjeković za Žurnal.

Mocinim odlaskom zatečen je i Dragan Džajić, nekada ljuti rival na terenu.

Žao mi je! Moca je bio izuzetan čovek i igrač. Paklen igrač! Naročito opasan u 16 metara, znao je da postigne gol. Uvek smo bili u korektnim odnosima. Nikada zapaljiva reč od Moce, nije iskakao provokacijama. Od terena do susreta na stadionima uvek je bio korektan, cenio sam ga jako kao sportistu i čoveka“, istakao je Džajić.

Nekadašnjem asu Partizana Radmilu Ivančeviću je teško pala smrt Momčila Vukotića. Nekadašnjih njegovih saigrača sve je više na nebu...

Sedim, pijem rakiju, gledam fotografiju grupnu u sportskom centru mom. Bezmalo polovine nema. Antare (Antić), Đure (Đurović), Paje (Grubješić), Masnog (Arsenović), Paćka (Paunović)... Tuga. Žao mi je, mnogo. Ode igračina i čovečina. Ode prepošteni i predobri moj kapiten, predvodnik generacije. Vođa, uzor u svakom pogledu. Gospodin“.

Teško je i Ivan Ćurković birao reči na vest o Mocinom odlasku.

Dobar čovek je bio. Sjajan fudbaler, trener, rukovodilac. Jedan od najprivrženijih Partizanu, a diskretan, uvek. Čak i kada je bio u najboljoj formi, u vrhu popularnosti. Skroman, a gospodstven“, naglasio je Ivan Ćurković.

Za Partizan 791 utakmica, 309 golova. Neponovljivi Moca.


tagovi

FK PartizanMomčilo VukotićDragan DžajićNenad Bjeković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara