Filipe Kutinjo (©Reuters)
Filipe Kutinjo (©Reuters)

Gotovo: Ćavijev novi rez, ode Kutinjo u Aston Vilu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.01.22. | 09:55

Brazilac završio svoje na stadionu Kamp Nou

Doveden je pre četiri godine kao pojačanje od 160.000.000 evra, danas po drugi put napušta stadion Kamp Nou povijena repa! Filipe Kutinjo je ovog puta definitivno rekao svoje u Barseloni pošto je prihvaćena ponuda Aston Vile za kratkoročnu pozajmicu uz opciju kupovine!

Katalonski Sport je prvi objavio, a za njim i mediji po Ostrvu, da je Kutinjov prelazak na Vila Park gotova stvar. Klub je ubrzo i zvanično potvrdio gotovo senzacionalni posao. Kutinjov transfer u Aston Vilu znači da je Barselona definitivno stvorila prostor u svojim finansijama da može konačno da registruje Ferana Toresa čime bi se prešla i poslednja prepreka ka realizaciji velike kupovine iz Mančester Sitija. Sve strane su na kraju ovog posla zadovoljne – Barselona se rešila balasta koji je gurao klub u finansijski ambis, Aston Vila je dobila ogromno pojačanje za nastavak sezone na insistiranje Stivena Džerarda, dok će Filipe Kutinjo dobiti šansu da konačno igra u kontinuitetu i tako bude u konkurenciji za dres brazilske reprezentacije na Mundijalu u Kataru krajem kalendarske godine.

Izabrane vesti

Barselona je danima vršila jak pritisak na Kutinja da pristane na odlazak, a najveću ulogu na kraju je odigrao nekadašnji kapiten Liverpula. Naime, Džerard i Kutinjo su dve i po godine proveli zajedno na Enfildu kao saigrači, odlično se poznaju i Brazilac je samo zbog ličnih odnosa sa živom legendom Redsa pristao na ovakav potez. Kako se ističe, Aston Vila nema obavezu da Kutinja otkupi narednog leta, ali će to biti učinjeno ako finansijski uslovi postavljeni od strane Barselone budu razumni.

Katalonski gigant ne može da očekuje ni izbliza visoko obeštećenje kakvo je platio Liverpulu pre samo četiri godine. Od potencijalnih 160.000.000 evra koliko je dogovoreno tog 8. januara 2018. Barselona je dosad isplatila 135.000.000 evropskih novčanica. Ostatak Liverpul verovatno neće videti, ali teško da će neko na severu Engleske moći da se žali jer su ipak dobili gotovo sav novac, uključujući onaj iz bonus klauzula.

Subota, 18.30: (5,00) Granada (3,70) Barselona (1,80)

Kutinjo je postao višak i kod Ćavija koji na njega ne računa ozbiljno. Nekadašnji kapiten Barselone, danas šef stručnog štaba, radi neprestano na smanjenju igračkog kadra i pre svega odstranjivanju onih za koje nema mesta, odnosno one čija plata predstavlja opterećenje za klupsku kasu.

Kutinjo je svakako jedan od njih, jer kao igrač sa platom od 9.000.000 evra neto nije ni blizu uloge kakvu bi trebalo da ima. Štaviše, kreativni Brazilac skupio je jedva 600 minuta u svim takmičenjima, a od Ćavijevog dolaska ponovo je u zapećku i veći deo vremena na terenu pribeležio je kod Ronalda Kumana koji je još i verovao u njega.

Barselona se bar nakratko rešila njegove ogromne plate, a ako bude uspeo da spoji dobre igre u Aston Vili i ode pre isteka ugovora za godinu i po dana, laknuće svima u Kataloniji.

Umesto najskupljeg pojačanja u istoriji kluba, Filipe Kutinjo ostaće upamćen kao najskuplji promašaj. Odmah za petama mu je Usman Dembele kao drugo megalomansko pojačanje Đozepa Marije Bartomeua od novca dobijenog nakon prodaje Nejmara PSŽ-u za rekordnih 222.000.000 evra, mada kod poletnog Francuza nije problem to što ne pokazuje dovoljno, već što zbog raznih zdravstvenih problema uopšte ne igra...



tagovi

Filipe KutinjoZimski prelazni rok 2022BarselonaAston Vila

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara