Orelijen Čuameni (AFP)
Orelijen Čuameni (AFP)

GOTOVO! Real se uplašio, Čuameni je Kraljević za 80.000.000 plus 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 15:57

Madriđani na kraju platili više nego što su planirali

Izgleda da je gotovo, Orelijen Čuameni stiže u Real Madrid. Vest je eksluzivno objavio Atletik, a kasnije potvrdilo i nekoliko španskih izvora.

Posle dogovora sa igračem, Kraljevski klub je danas postigao i konačan dogovor sa Monakom. Madriđani će za transfer Čuamenija da plate 80.000.000 evra fiksno plus 20.000.000 evra kroz bonuse. Mnogo više nego što su planirali....

Izabrane vesti

Real je na dovođenju Čuamenija počeo da radi još jesenas kada mu je cena bila oko 40.000.000 evra. Ali eksplozija mladog veziste tokom sezone i ulazak još nekih zainteresovanih klubova u priču su mu podigli vrednost. Realu se u trci za Čuamenijev potpis prvo pridružio Liverpul ali je igrač tada poručio Jirgenu Klopu da želi da igra za Madriđane i Nemac je odustao.

Kada je delovalo da Real ima otvoren put do Čuamenijevog transfera, pojavio se Pari Sen Žermen i digao cenu u nebesa. Parižani su odmah poručili da su spremni da plate 100.000.000 evra! I počeli da vrše pritisak na igrača.

Monako je jedva dočekao da napravi licitaciju pa je Realu ispostavio nove finansijske zahteve. Španci su imali stav da neće licitirati, da njihova ponuda sa bonusima može maksimalno da dođe do 70.000.000 evra i očekivali su da igrač napravi pritisak na klub. Kada su videli da Monako nema nameru da tek tako baci na desetine miliona evra niz vodu i da su sve veći pritisci na igrača da pređe na Park prinčeva, na kraju su popustili i pristali da plate ono što se traži. Nisu želeli da rizikuju još jedan ponižavajući poraz od Pari Sen Žermena na fudbalskoj pijaci posle fijaska sa Mbapeom.

Realova ponuda od 80.000.000 evra fiksno i 20.000.000 evra kroz razne bonuse je danas prihvaćena u Kneževini. PSŽ je vršio prtisak do poslednjeg momenta, ubeđivao Čuamenija ali je on ostao pri stavu da želi u tim Karla Anćelotija. Kako je Monako na kraju dobio ono što je tražio, svejedno mu je bilo koju opciju će odabrati igrač.

Pregovori su završeni, klubovi su sada prešli na razmenu dokumentacije i rešavanje formalnosti kao što je plaćanje poreza. Zvanična potvrda transfera bi mogla da usledi čak i do kraja dana.


tagovi

Oreljen ČuameniLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara