GOTOVO! Težak poraz Milana na tržištu - Botman Njukaslov za 37.000.000 i bonuse

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 22:23

Kraj još jedne transfer-sage

Više nema ni najmanje dileme - Milan je definitivno izgubio trku za Svena Botmana (22)! Gotovo svi relevantni mediji na Ostrvu, a uz njih i najpoznatiji italijanski transfer-guru Đanluka di Marcio, objavili su da je Njukasl odneo pobedu i konačno se dokopao toliko željenog pojačanja.

Kako se navodi, mladi holandski štoper doneće Lilu fiksno 37.000.000 evra, plus bonuse u zavisnosti od individualnog učinka i kolektivnih rezultata. U klubu sa Sent Džejms Parka ni najmanje ne sumnjaju da će lični uslovi biti utanačeni tokom vikenda, pa su, piše The Athletic, već zakazali lekarske preglede.

Izabrane vesti

Za sada se ne govori o plati 22-godišnjeg defanzivca, međutim nema sumnje da će ona biti značajno veća nego što mu je obećavao Milan.

Ali nije razlika u primanjima bila presudna. Pisalo se više puta o tome. Sven Botman je želeo na San Siro i to nije krio, čak se trudio da odugovlači, da uspori pregovori, jer se nadao poboljšanoj ponudi Milana za Lil. Konkretno, Rosoneri nisu uspeli da se dovoljno približe cifri koju je ponudio engleski klub i holandski internacionalac je na kraju popustio.

Francuski klub, razumljivo, gledao je svoj interes. Konstantno je usmeravao Botmana ka Njukaslu, odnosno ka klubu koji nudi više para. Igrač je otezao skoro mesec dana, strpljivo čekao reakciju iz Milana, međutim nije je dočekao.

Završilo se kako se završilo (po Rosonere) dobrim delom i zbog promene vlasničke strukture u milanskom klubu koja i dalje traje. Ispostavilo se da ona dolazi u veoma nezgodnom periodu - u jeku prelaznog roka.

Prva posledica više nego vidljiva: izgubljen igrač na čijem se transferu radilo mesecima. Druga je u najavi: Milanu iz ruku izmiče i Renato Sančez.

Sa Apenina stižu informacije da se Milanezi okreću sledećim opcijama kada je u pitanju pojačanje na štoperskoj poziciji: Vilijam Saliba, Artur Teate i Malik Tšau najčešće se pominju.


tagovi

Sven BotmanLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara