Florijan Tovan (©Club Tigres Oficial )
Florijan Tovan (©Club Tigres Oficial )

Gotovo: Tovan izabrao Tigres i 25.000.000 evra ispred Milana, Atletika, Sevilje...

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 00:24

Francuz potpisao petogodišnji ugovor i ušao u cipele sunarodnika Andre Pjera Žinjaka

Interesovali su se Milan, Sevilja, Napoli, Atletiko Madrid, ali nisu bili izdašni po pitanju novca, odbijeni su Vest Hem i Kristal Palas, a Florijan Tovan završio je u meksičkom Tigresu, tamo gde je 2015. na uzbudljivo putešestvije krenuo još jedan Francuz, Andre Pjer Žinjak.

(2,00) Real Solt Lejk (3,45) San Hoze (3,80)

Izabrane vesti

Novac je nesumnjivo bio važan faktor, a na konto petogodišnjeg ugovora koji je potpisao sa klubom iz Montereja biće mu isplaćeno između 23.000.000 i 25.000.000 evra. Dakle između 4.600.000 i 5.000.000 evra po sezoni. Očigledno da "Para vrti gde burgija neće" jer osvajač prošlog Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Francuske u nogama ima toliko talenta da bi bez problema u narednih par sezona mogao da prikazuje fudbal dostojan Lige šampiona.

Reč je o momku koji je učestvovao u 124 gola za Marselj (76 golova, 48 asistencija). Niko ko je nastupao za francuskog velikana u prethodnoj deceniji ne može da se pohvali boljom statistikom. Zato je i Horhe Sampaoli imao velike planove sa njim, ali nije stigao da počne da radi na njihovoj realizaciji. Klub sa Velodroma mu je nudio 3.000.000 po sezoni i bonus za potpis - nije bilo dovoljno.

"Rekao mi je da postoji verovatnoća da ode. Ovde jako volimo Floa, on je stub ovog kolektiva. Ako odluči da ode, biće nam žao, ali će ostati fudbaler sa kojim mi je bilo uživanje da sarađujem. Neću ga ubeđivati da ostane, proveo je mnogo vremena ovde, možda jednostavno želi da otkrije novo lice fudbala, a naravno tu je i finansijski aspekt", rekao je tokom dana Sampaoli, a priča je ubrzo dobila epilog.

Kakav su posao pre šest godina napravili dovođenjem Žinjaka sa kojim su uzeli tri titule u Aperturi, jednu u Klauzuri i KONKAKAF Ligu šampiona, Tigrovi se nadaju da će sunarodnik prve zvezde tima biti bar jednako kvalitetna akvizicija. Doduše biće mu potrebno vremena jer je Žinjak u ovom momentu na brojci od 149 golova za meksičkog velikana. Primer francuskog golgetera ih je i osmelio da istresu pravo malo bogatsvo na petogodišnji ugovor.


tagovi

Florijan TovanTigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara