Detalj sa meča Rad - Grafičar (©Starsport)
Detalj sa meča Rad - Grafičar (©Starsport)

Grafičar prati IMT i opravdava visoke ambicije u Mozzart Bet Prvoj ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.22. | 22:17

Ljubičasti slavili na Banjici 3:0 i najavili uzbudljiv derbi sa Traktoristima u sledećem kolu

Da nisu dvaput ispustili prednost u Šapcu i umesto remija 2:2 osvojili tri boda, fudbaleri Grafičara bili bi izjednačeni sa IMT-om po maksimalnom učinku u prva tri kola Mozzart Bet Prve lige. U drugom kolu savladali su Loznicu 5:1, a večeras i Rad 3:0 u gostima.

Nije više novost da tim sastavljen većinom od Zvezdine dece igra sjajno pod komandom svog nekadašnjeg trenera iz mlađih kategorija, Marka Neđića, što je potvrđeno i ove nedelje na Banjici. Konstantno su gosti vršili pritisak na rivala, a izmene koje je napravio mladi strateg ispostavile su se kao pun pogodak. Sva tri gola dali su igrači s klupe.

Izabrane vesti

Strpljenje i upornost Ljubičastih isplatili su se u 76. minutu, kada je Andrija Kaluđerović realizovao penal. Potom je u 86. Jovan Mituljikić duplirao vođstvo, a pobedu je overio Mateja Bubanj u četvrtom minutu nadoknade.

Vredne pomena su i partije koje su prikazali Milan Ilić, takođe rezervista u ovom meču, i Jovan Šljivić, koji je gradio igru Grafičara u prvom poluvremenu, a onda u 76. minutu ustupio mesto imenjaku Mituljikiću.

Novom pobedom Grafičar je pokazao da nisu bez osnova priče željenom plasmanu u plej-of i maštanje o Mozzart Bet Superligi, dok je Rad ostao na jednom bodu i nekada stabilnom superligašu očigledno predstoji nova turbulentna sezona. U sledećem kolu, 20. avgusta, Zvezdina filijala dočekuje IMT u meču koji bi mogao da donese odličan fudbal.

Posle iznenađujućeg poraza na startu od Zlatibor Čajetine kod kuće (0:2), Železničar je vezao dve pobede. RFK Novi Sad je savladan 1:0, a istim rezultatom i Trajal. Gol vredan tri boda u duelu sa gostima iz Kruševca postigao je đak Čukaričkog, 19-godišnji vezista Dario Grgić u 27. minutu.

Prvu pobedu upisala je Mačva, koja je kod kuće savladala novobeogradski Radnički 2:1, dok su bez slavlja i posle trećeg kola, uz Radnički iz Sremske Mitrovice (koji je u subotu sjajnim golom Nikole Milinkovića iz slobodnjaka u nadoknadi došao do 1:1 protiv Inđije), još Loznica i RFK Novi Sad. Prvi su kod kuće igrali 0:0 sa Slobodom, a drugi 1:1 sa Zlatiborom u gostima.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Subota

IMT - Jedinstvo Ub 2:1 (1:1)

/Kodžić 40, Kijevčanin 59 - Avrić 36/

Radnički SM - Inđija 1:1 (0:0)

/Milinković 90+4 - Srbijanac 60/

Nedelja

Loznica - Sloboda Užice 0:0

Železničar - Trajal Kruševac 1:0 (1:0)

/Grgić 27/

Zlatibor Čajetina - RFK Novi Sad 1:1 (1:0)

/Dišić 28 pen - Kokir 71/

Mačva Šabac - Radnički Novi Beograd 2:1 (0:0)

/Jevtić 64, Pejović 80 - Stoisavljević 90/

Rad - Grafičar 0:3 (0:0)

/Kaluđerović 76 pen, Mituljikić 86, Bubanj 90+4/

Ponedeljak

20.00: Metalac Gornji Milanovac – Vršac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeFk RadGrafičar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara