Stadion Želje na Grbavici (©AFP)
Stadion Želje na Grbavici (©AFP)

Grbavica se uželela Želje, rekonstruisani Leotar pretnja u Sarajevu, Igman ne igra u Konjicu

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.07.22. | 14:35

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Nekadašnji šampion nije bio aktivan na tržištu ovog leta za razliku od Trebinjaca. Debitant u ligi ne može da igra na svom stadionu protiv Širokog Brijega

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Pošto su Posušje i Velež remizirali (1:1), u uvodnom meču nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas će biti odigrane još dve utakmice 1. kola.

Izabrane vesti

Meč koji će bez dileme privući najveći broj gledalaca na startu nove sezone, biće onaj na Grbavici. Večernji termin, reflektori, odlični uslovi, dovoljan su razlog da stadion bude dobro ispunjen, što će dati dodatnu dozu pozitivnosti pred ovaj neizvestan meč. Željezničar je prošlu sezonu završio na sredini tabele, a na pauzi nije mnogo menjao.

Očekuje se da okosnica igrača iznese i ovu sezonu, pa je za očekivati da se puno stvari neće menjati. Mada, gledajući prošlu sezonu, Željo je razbio Leotar 3:0 i to posle svega 45 minuta. Sudeći po tome, domaći su favoriti. Međutim, početak sezone uvek bude nešto drugačiji. Ekipe se još nisu naštimale, pa je sve moguće.

Prve utakmice u novoj sezoni su uvek najteže. Leotar se dosta pojačao i neće nam biti lako. Mislim da smo odradili dobre pripreme, ali da ćemo trebati dati svoj maksimum kako bismo upisali pobedu. Raduje me što je večernji termin, lepo je vreme, igra se pod reflektorima. Očekujem veliki broj navijača, što će nam biti dodatni motiv pred večerašnji susret u kojem želimo pobedu“, istakao je kapiten Želje Aleksandar Kosorić.

21.00: (1,50) Željezničar (3,70) Leotar (7,00)

Dok je Željo mirovao, u taboru Trebinjaca je bilo prometno. Stiglo je čak devet novih igrača i novi trener, pa će biti zanimljivo videti jednu potpuno novu ekipu. U prošloj sezoni Leotar je tek pred kraj obezbedio opstanak, dok je celo vreme pre toga jedva držao glavu iznad vode.

Svesni su da će slično biti i ove sezone, pa će nastojati da od starta počinju sa skupljanjem bodova, kako se ne bi doveli u situaciju da strepe za goli život.

Stigla je i nova uprava, najavljeni su bolji uslovi, a svakako će sve zavisiti i od rezultata u početku sezone, pa će biti zanimljvo videti da li će se novajlije uklopiti od samog starta. Istina je da nam je stiglo dosta novih igrača i da će biti potrebno vremena da se to uklopi, ali mislim da imaju kvalitet i da smo dobro odradili pripreme. Raduje me što će biti lepa atmosfera na Grbavici jer nam je to dodatni motiv. Ne želimo da ponovimo prošlu sezonu gde smo se bukvalno do poslednjeg kola borili za opstanak. Nastojaćemo da već krenemo sa skupljanjem bodova, jer nam je cilj sredina tabele“, istakao je prvotimac Leotara Marko Perišić.

IGMAN – ŠIROKI BRIJEG (17.00)

Igmana iz Konjica danas će imati poseban motiv. Po prvi put u istoriji nastupiće u društvu najboljih pošto je prošle sezone napravio senzaciju i izborio plasman u Premijer ligu. Tokom leta je bilo radno u novom premijerligašu, pa je pristiglo i nekoliko pojačanja. Svakako su najzvučnija imena poput Amera Dupovca i Anela Hebibovića koji su stigli iz Sarajeva. Ono što će biti hendikep je se neće igrati u Konjicu, zbog radova na terenu, nego će meč biti odigran u Doboju kod Kaknja. Verovatno bi u Konjicu stadion bio ispunjen do poslednjeg mesta kako bi se debitantski nastup Igmana u društvu najboljih proslavio na najbolji mogući način. Ovo je ogroman motiv pa je za očekivati da Igman od prvog minuta krene po tri boda.

Široki Brijeg je prošlu sezonu završio na sredini tabele i ostao bez Evrope. To je definitivno uzdrmalo tabor tima sa Pecare, te neće hteti ponoviti neuspeh. Bilo je radno i tokom leta, pa je u klub koji sa klupe predvodi Ivica Barbarić, stiglo mnogo igrača koji su uglavnom nastupali u hrvatskoj ligi. Široki ima kontinuitet u Premijer ligi, a prošlogodišnji neizlazak u Evropu je definitivno ostavio traga, pa će se ove sezone većod prvog kola težiti ka popravnom.

OVDE pročitajte najavu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE - 1. KOLO

Petak

Posušje - Velež 1:1 (1:0)

/Jović 18 - Pantelić 68/

Subota

17.00: (2,65) Igman (2,80) Široki Brijeg (2,90)

21.00: (1,50) Željezničar (3,70) Leotar (7,00)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Sarajevo – Tuzla Siti

Sloboda – Zrinjski

Ponedeljak

20.00: Sloga Doboj – Borac B.



tagovi

BiH 1BiHFK ŽeljezničarŽeljezničarLeotarPremijer liga BiHŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara