Foto: AFP
Foto: AFP

Grci prazne kasu da zadrže Srbina: PAOK zbog Živkovića odustaje od štednje

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 19:23

Solunski klub ne želi da se odrekne ofanzivca

Sezona 2020/21. bez bilo kakve dileme se može okarakterisati kao godina preporoda Andrije Živkovića. Nakon niza godina tavorenja u Benfiki, srpski fudbaler uspeo je da da pronađe sredinu u kojoj će potvrditi davno detektovai potencijal. Konačno, dolaskom u PAOK uspeo je da se vrati na željeni kolosek i donese timu konkretan benefit. Izdanak Partizanove škole uspeo je da se nametne kao važan šraf u projekcijama solunskog kluba i posle samo nekoliko meseci primora sportski sektor da na listi prioriteta u sam vrh postavi produžetak saradnje.

Naime, prema saznanjima grčkog portala Sport 24, srpski ofanzivac u projekcijama Razvana Lučeskua je igrač kojem je namenjena važna uloga u predstojećoj sezoni, a kako se vizija igre rumunskog stratega zasniva na Srbinu produžetak ugovora sa Živkovićem postao je goruća tema na stadionu Tumba.

Izabrane vesti

Živković je u septembru prethodne godine potpisao ugovor na dve godine, pa aktuelno leto čelnicima PAOK-a donosi obavezu da razreše status veznog igrača kako Solun ne bi napustio naredne godine kao slobodan igrač.

U nameri da sa srpskim fudbalerom ostvare saradnju na duže staze predstavici sportskog sektora crno-belih spremni su da odreše kesu i da 14 golova i osam asistencija na 42 susreta nagrade znatno boljim uslovima od aktuelnih.

Ofanzivac bi, kako tvrde Grci, trebalo da dobije maksimalnu platu predviđenu budžetom za narednu sezonu čime biklub ujedno i prekunuo dve godine tokom kojih je zbog finansijskog fer pleja učinio velike napore da smanji troškove. Mere štednje osetila je većina igrača PAOK-a, a osim što bi Živković se pridružio najplaćenijim zvedama kluba, nastavak saradnje ne podrazumeva samo finansijski benefit već i veću slobodu u igri.

Srpski internacionalac u viziji Lučeskua imao bi ulogu osovine tima u narednoj sezoni, te je razloga da sedne za sto sa čeelnicima kluba i više nego dovoljno. Idealna prilika da Živković konačno u kontinuitetu odigra nekoliko sezona na odličnom nivou i popravi reputaciju talenta koji usled loših odluka nije uspeo dase pokaže u najboljem svetlu.


tagovi

GrčkaGrčka 1PAOKPAOK SolunAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara