Pep Gvardiola (Foto: Reuters)
Pep Gvardiola (Foto: Reuters)

Gvardiola isključio Siti iz trke za Halanda

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 17:09

"Sa ovim cenama, nećemo dovesti nijednog napadača. Nemoguće je. Nećemo moći da priuštimo to, neće se dogoditi. Svi klubovi imaju finansijskih problema. Ni mi nismo izuzeti", uverava španski stručnjak

Ozvaničen je još u ponedeljak, ali o oproštaju Serhija Aguera od Mančester Sitija i dalje se priča na Ostrvu. I ne samo o oproštaju, već i praznini koju će Argentinac ostaviti kada na leto napusti Etihad. Jer iako ga ove sezone zbog povreda nije previše bilo na terenu, odlazak najboljeg strelca u istoriji kluba ne može da nadomesti bilo ko.

O toj temi govorio je i Pep Gvardiola na konferenciji uoči subotnjeg meča sa Lesterom u Premijer ligi. No, prvo nekoliko reči o Agueru.

Izabrane vesti

"Bila je to teška odluka. Svi znamo koliko je bitan igrač. Takve odluke nikad nisu lake. Želim da budem jasan. Možda uspemo da pronađemo igrača koji će odmeniti Serhija u smislu brojki. Ali ono što on znači klubu, to je nemoguće zameniti", istakao je španski stručnjak.

Goruća tema ovih dana jeste i sudbina Erlinga Halanda. Norvežanin je interesantan i Mančester Sitiju, navodno bi Halandovog agenta Mina Rajolu i oca Alf-Ingea Halanda turneja započeta u Španiji trebalo da navede i na Mančester, međutim, Gvardiola ističe da će Građani teško pazariti Aguerovu zamenu, svesni previsoke cene koju je Dortmund nalepio na svoju "zlatnu koku".

"Postoji velika, velika šansa da ne dovedemo napadača za narednu sezonu. Slušajte, sa ovim cenama, nećemo dovesti nijednog napadača. Nemoguće je. Nećemo moći da priuštimo to, neće se dogoditi. Svi klubovi imaju finansijskih problema. Ni mi nismo izuzetak. Tako da ne znam šta će se dogoditi. Možda ćemo kupovati za sledeću sezonu, možda nećemo. Danas, veće su šanse da nećemo kupiti napadača."

Umesto o Halandu, Pep je odlučio da govori o opcijama koje već ima na raspolaganju, podsetivši pritom da je Siti dobar deo sezone praktično igrao bez klasičnog napadača.

"Imamo Gabrijela Žezusa, Ferana Toresa koji je igrao neverovatno na toj poziciji, imamo zanimljive mlade igrače iz akademije, toliko puta smo igrali sa lažnom devetkom", podseća Gvaridola.


tagovi

Pep GvardiolaMančester SitiErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara