Gvardiola u Bundesligi našao alternativu za Kukurelju

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 11:46

Borna Sosa ponovo aktuelan na tržištu...

Otišao je Aleks Zinčenko, ostalo je rupa na levom boku. Mančester Siti mora da reaguje i do kraja avgusta angažuje zamenu za Ukrajinca, koji se u transferu vrednom 35.000.000 evra (plus 2.500.000 kroz bonuse) preselio u Arsenal.

Ideja Pepa Gvardiole je jasna - on bi na levom boku najradije video svog zemljaka Marka Kukurelju iz Brajtona, međutim pregovori sa Galebovima baš i ne idu najbolje poslednjih dana.

Izabrane vesti

Probali su Građani 'na prepad' da ga kupe, ponudili odmah jaku cifru (30.000.000 funti), no odgovor sa Ameksa bio je za mnoge iznenađujući: nema nikakvih pregovora bez 50.000.000!

Ovo je nateralo Pepa da razmisli i o drugim opcijama. U smiraj nedelje Sitiju je ponuđen Aleks Grimaldo iz Benfike. Odgovorni sa Etihada još se nisu izjasnili po tom pitanju, makar ne javno, a i čini se da Gvardiolin pogled ide ka nekim drugim destinacijama. Konkretno - ka Nemačkoj. Precizno - ka Štutgartu.

Sad već nije teško. Borna Sosa, tako je!

Hrvat je već godinu dana meta skauta nekoliko vrhunskih klubova. Pominjalo se kako ga prati Bajern, proletos je bila zagrejana Barselona, evo sada i Mančester Sitija u ozbiljnoj priči, javlja urednik Bilda Kristijan Falk.

Za one koji nisu imali prilike da ga gledaju, Sosa je levi spoljni izuzetno ofanzivnih karakteristika, s izraženo dobrom levom nogom, jedan od najboljih asistenata u Bundesligi. Štutgart ga je kupio od zagrebačkog Dinama 2018, a on je eksplodirao u sezoni 2020/21. Za Švabe je do sada odigrao 83 utakmice, postigao tri i namestio 23 gola.

Navodno, Nemci ga cene 25.000.000 evra, koliko bi trebalo da bude dovoljno da ga Siti odvede.

Od ozbiljnih kontakata za sada nema ništa, Englezi planiraju da krenu u akciju tek ako pregovori sa Brajtonom definitivno propadnu.


tagovi

Borna SosaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara