Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Gvardiola uzvratio Evri i Berbatovu: Pričate mi o karakteru, niste ga imali kada sam vas gazio sa Barsom

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 22:21

Španac nastavlja da ratuje sa svima

Otkako je Mančester Siti video sve zvezde u polufinalu Lige šampiona protiv Real Madrida i još jednom zaustavljen na putu do prvog “ušatog” pehara, konstantno je na udaru kritika Pep Gvardiola. Ne štede španskog stratega ni kolege, ni bivši fudbaleri. Iskoristili su priliku da pobroje sve lomove Građana sa njim kao mozgom operacije i pride provuku koliko je novca ulupao.  

Prođe više od decenije kako Pep Gvardiola nije stavio šake na trofej Lige šampiona. Njegov sistem imao je prođu sa Barselonom u najznačajnijem takmičenju, ne i sa Bajernom i Mančester Sitijem. I po odlasku iz Katalonije ispunjavane su mu sve želje, u svakom prelaznom roku trošio je milione - to posebno važi za period vezan na Etihadu - ali je uvek nešto nedostajalo. Patris Evra je posle ispadanja Mančester Sitija od Real Madrida tvrdio da Gvardiola nema lidere u ekipi jer ne može da trenira ljude koji su jakom ličnošću, a Dimitar Berbatov je poručio da je Siti “mala ekipa”.  

Izabrane vesti

Komentari bivših igrača Mančester junajteda razbesneli su Pepa Gvardiolu, krenuo je u odbranu napadom, jer napad je najbolja odbrana. Podsetio ih je na poraze u finalima Lige šampiona od njegove Barselone.  

“Bivši igrači Berbatov, Evra ili Sedorf su igrali u finalima protiv mene. Nisam video karakter o kome govore kod njih kada sam ih gazio, moj tim je uništio Junajted u finalu Lige šampiona”, rekao je Pep Gvardiola.  

U Premijer ligi sve je potaman vlasnicima Mančester Sitija. Doneće im Španac četvrtu titulu prvaka države, ali zna se za čime žude - “ušatim” peharom. On ih izjeda, a Gvardioli eliminacije drmaju stolicu. I posle svake je morao da se pravda, da pronalazi izgovore i obavezno je povlačio paralele između Premijer lige i Lige šampiona. 

“Naš karakter nije se menjao, ne možete reći da nemamo karakter jer smo primili dva gola u jednom minutu kada smo imali dve šanse da i sami postignemo gol. Na poslednje četiri utakmice postigli smo 22 gola. To je za mene predstavlja neverovatan karakter. Zbog svega toga ne slažem se sa njima”, zaključio je trener Mančester Sitija.  

Možda i nije problem u nedostatku lidera i karaktera, već u Pepu Gvardioli. Nedavno se i sam zapitao.




tagovi

Pep GvardiolaPatris EvraDimitar BerbatovMančester SitiLiga šampionaPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara