Komentari na vest

Hansi Flik miran, ali razočaran: Dobili smo utakmicu, mogli smo i Španiju, uskoro rešavamo moje pitanje

l

leblebija

pre preko 1 godinu

Jednostavno los kvalitet i jednosmerna liga. A to sto pisete za strance se zove ksenofobija. Sto,da nisu Francuzi osvojili prvenstvo sa sve cistokrvnim Francuzima?
A

Alemania

pre preko 1 godinu

Najmanji je problem za Nemačku trener. Bio je Lev, došao Flik, rezultat ostao isti, dakle nije do trenera. Nemci su podbacili u jednoj selekciji igrača, ali ne ovoj finalnoj pred prvenstvo, već u načinu rada sa mlađim kategorijama od pionira pa do seniora. Uvezli su previše Afrikanera, Turaka i naroda i narodnosti i to im se sad vraća, izgubili su svoj prepoznatljiv mentalitet. Klasičan primer, imate utakmicu sa Japanom u kojoj vode 1-0 i onda kreće ono Rudigerovo zavitlavanje, ismejavanje japanskog igrača. I šta se dešava? Dva gola za Japan i auf wiedersehen. Još tada je bilo jasno da je Nemačka svoju šansu ispustila, pogotovo nakon pobede Španije od 7-0. Došli su u situaciju da drugi odlučuju o njihovoj sudbini. Protiv Španije su se vratili, odradili dobru utakmicu, ali ne i pobedili. Danas, opet korektni, ali mislim da su nakon prvog gola morali još više da pritisnu Kostariku, da daju i drugi i treći. E onda bi definitivno prelomili utakmicu, mogli bi da idu i na više, a ujedno bi i Špancima poslali jasnu poruku mojne da se zezate. Ovako na poluvremenu mršavih 1-0 i tačno su dali Špancima ono što im je trebalo, servirano na tacni. Naravno tu ima još mnogo stvari, zašto su se bavili politikom na SP umesto fudbalom, izbor same baze na 100km od Dohe... Ali kažem to su sve više pitanja za Savez nego za trenera. I da bi se desile neke promene moraju upravo prvo da srede stvari u centrali a potom na samom terenu. 2024 su domaćini EP, tako da sada je pravo vreme za reset. Kao i posle razočaravajućeg EP 2004 kada su se pojavili na SP 2006 i bili pravi hit (u smislu pristupa i dominacije u igri). Ne pamtim zaista da sam gledao dominantniju ekipu nego njih, iako su završili treći tada. Balak, Švajni, Klose, Podolski, Frings, Šnajder, Lam... preopasna ekipa.

Kukaa

pre preko 1 godinu

Upravo tako. Ranije su imali stranaca u ekipi, ali bilo je pravih svaba, Lam, Svajni, Schurrle, Tony Kross, Muller, Per, pa cak I Klose i Podolski Koji nisu cistokrvni nemci opet su imali take mentalitet. Ovom Rudigeru vidis na faci da ne zna da cita I pise
I

Ivan FCRS

pre preko 1 godinu

Mislim da oni to vise i ne primeciju. Pomesalil su se sa migrantima i nema nazad. Sada kada bi neko pokrenuo tamo to pitanje urnisali bi ga.
z

zosim

pre preko 1 godinu

Možda si i u pravu. Pokušavao sam da shvatim šta može da bude razlog ispadanja i 2018. i sad, da li je zasićenje... Mada nešto ne verujem da bi se reprezentacija kao što je Nemačka zasitila posle jedne titule posle dužeg vremena, pa ispala već u naredna 2 prvenstva. Istina je da je njihova smena generacija uveliko počela, ali oni su uvek bili ekipa sa prepoznatljivim pristupom igri, maksimalni profesionalizam, ozbiljan stav. Prosto su bili neverovatno čvrsti na svakoj poziciji. Ali zapravo jeste vrlo moguće da se taj mentalitet dobrim delom izgubio baš zbog tog masovnog naturalizovanja igrača iz Turske i Afrike. Nemam ništa protiv bilo kog naroda, ali mi se uopšte ne sviđa što reprezentacije (i u fudbalu i u košarci) to sve češće rade da bi što pre "ukrale" kvalitetne igrače od njihovih matičnih zemalja. Totalno nekako nije to to. Iako sam Nemce prezirao zbog tog SP 2014. (baš zato što su toliko ozbiljni, delovali su mi bezdušno, nesimpatično), sada bih rado gledao kako demonstriraju svoj prepoznatljiv fudbal. A izgleda da to od njih nećemo gledati u skorije vreme.
D

Dokolicar

pre preko 1 godinu

Morali su Miller i Nojer da odu zajedno sa Levom, ovako su gusili mladje igrace oko sebe, Miler cak 3, 4 igraca. Proigrali su i protiv Spanije i Kosta Rike tek kad je Miler izasao, a Nojer mogao da bolje reaguje kod oba gola.
n

nemanja1512

pre preko 1 godinu

koliko ste dosadni vise sa tim gusi, te ronaldo gusi te mesi gusi te lebron gusi te ovaj gusi te onaj, aj manite se vise