Hansi Flik (© Reuters)
Hansi Flik (© Reuters)

Hansi Flik miran, ali razočaran: Dobili smo utakmicu, mogli smo i Španiju, uskoro rešavamo moje pitanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 23:34

„Bio sam ljut posle prvog poluvremena“, kaže selektor Nemačke

Šok u Nemačkoj. Prvi put otkako je sveta i veka ova reprezentacija je ispala u grupnoj fazi Mundijala dvaput uzastopno. Traže se krivci, postavlja se pitanje da li je Hansi Flik pravi čovek da završi započetu smenu generacije, ali selektor uverava da je bilo detalja na takmičenju u Dohi kad je njegov tim izgledao dobro.

Opet, nedovoljno da bi se prošlo u narednu fazu.

Izabrane vesti

Nisam ostao bez teksta. Mogu dobro da protumačim šta se desilo. Posle prvog poluvremena sam bio razočaran, stvarno ljut. Sami smo se postarali da vratimo Kostariku u igru. Imali smo veliki broj šansi, a onda smo sopstvenim grešakama i nepažnjom dozvolili rivali da se vrati. To nije bilo dobro. Uprkos svemu, dobili smo meč, a mogli smo i bolje. Mundijal za nas nije odlučen ovom utakmicom, već u onih 20 minuta na premijeri sa Japanom. Mogli smo da dobijemo Španiju 2:1, a nismo imali dovoljno dobru realizaciju na turniru. Zato smo eliminisani. Razočaranje je ogromno“, istakao je Flik posle duela sa Kostarikom.

Njegov tim jeste dobio (4:2), međutim, Bastijan Švajnštajger je ukazao na činjenicu da je od Prvenstva Evrope 2016. godine Elf na svakom velikom takmičenju primio makar po gol. U Kataru čak pet na tri meča.

Tako je kako je. Primamo golove, grešimo, mada to ne znači da nismo u formi. Hteli smo da dobijemo. A posebno mi je žao zbog propuštenih šansi iz prvog poluvremena. Probali smo da se poporavimo u nastavku. Znali smo da je Kostarika opasna prilikom prekida. Tu smo morali bolje da reagujemo. Zato se vraćamo kući. I sami smo odigrali veliku ulogu u tome“.

Da li će podneti ostavku i dalje je otvoreno.

Brzo ćemo rešiti to pitanje. Teško je odmah posle eliminacije odgovoriti na to pitanje. Uskoro ćemo tu temu skinuti sa dnevnog reda“, dodao je Hansi Flik.


tagovi

Hansi FlikFudbalska reprezentacija NemačkeMundijalSvetsko prvenstvo 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara