Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Hari Kejn hoće trofeje i hoće u Mančester, Levi čeka Poketina

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 13:53

Totenhem najradije ne bi da prodaje, a i ako bi morao, najradije ne bi u Engleskoj

Danijel Levi pod pritiskom. Prvi čovek Totenhema već godinama ne uspeva da u Londonu sastavi tim konkurentan u borbi za titule – nestvarnu šansu su propustili u sezoni kada je Lester uzeo Premijer ligu – i Hariju Kejnu je već dojadilo. Prema izveštajima sa Ostrva najbolji engleski golgeter rešio je da napusti klub u kojem je ponikao u potrazi za peharima.

Međutim, tu dolazimo do problema, jer Totenhem najradije ne bi da proda Kejna, a i ako bude morao, nada se da će ga prodati u neki inostrani klub. Nada se u Pari Sen Žermen.

Izabrane vesti

Kejn pak želi da ostane u Engleskoj, konkretno, piše Independent, želi da ide u Mančester Siti ili Mančester junajted.

Građani svakako traže ozbiljnog napadača da odmeni Serhija Aguera, mada je Pep Gvardiola nedavno reao da klub ovog leta neće trošiti preveliki novac za pojačanja. Pride, Gvardiola voli mlađe igrače i najradije bi Borusijinog Erlinga Halanda.

Junajted ima Edinsona Kavanija, ali on je već u godinama, a i timu Olea Gunara Solskjera svakako treba jedna ovako velika zvezda da ga ponovo vine na sam vrh ostrvskog fudbala. Na Old Trafordu nisu osvojili ništa još otkako ih je Žoze Murinjo 2017. odveo do Lige šampiona preko Lige Evrope. Na titulu u Premijer ligi čekaju još od 2013, dakle već osam godina.

Junajted bi ipak prvo morao da proda da bi kupio Kejna, Levi im svakako neće činiti ustupke. On se nada da će Kilijan Mbape u Real i da će se onda PSŽ zainteresovati za Totenhemovog napadača. Trener Svetaca Maurisio Poketino je imao fenomenalnu saradnju sa Kejnom dok je sedeo na klupi Pevaca.

Pride, PSŽ bi, posebno ako Mbape zaista ode, a on ulazi u poslednju godinu ugovora, mogao da isplati oko 150.000.000 funti – oko 173.000.000 evra – koliko Levi smatra da Kejn vredi.

Ugovor mu ističe tek 2024. godine i Totenhem ima luksuz da odbija ponude. Samo, nikome nije lako da drži nezadovoljnog igrača. A Kejn još čeka svoj prvi veliki trofej. Čak ni ako 25. aprila u finalu Liga kupa savlada Mančester Siti... Nije to najvrednija srebrnina.

U Ligi Evropa ih je osramotio zagrebački Dinamo, iz FA kupa izbacio Everton, tim je trenutno šest bodova iza četvrtoplasiranog Vest Hema i mesta koje vodi u Ligu šampiona. A Kejnu je tamo mesto. Ove sezone već 29 golova i 16 asistencija.

Kapiten Engleske. Bez trofeja. Ne ide.


tagovi

Hari Kejnletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara