Kejn (© Reuters)
Kejn (© Reuters)

Hari Kejn spreman na štrajk: Kad su mogli Luka Modrić i Geret Bejl... I što je Kajl Voker bolji?

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.07.21. | 13:02

Totenhem ne pušta najboljeg igrača bez 175.000.000 evra, ali će pre ili kasnije morati da popusti

Hari Kejn na autoputu. Izbio je na pravinu i iz Londona zapucao u Mančester. Deluje toliko odlučno da napusti Totenhem i potpiše za Siti da je spreman i na nepopularne mere. Možda i – štrajk.

Kako javalju britanski mediji, kapiten reprezentacije Engleske rešio je da karijeru nastavi na Etihadu i ništa ga, veruje, neće sprečiti da tu nameru sprovede u delo. Zato je, prema određenim informacijama, saopštio okruženju da se neće ni pojaviti na treninzima Pevaca kad mu se završi odmor projektovan do 2. avgusta, zbog učešća na Prvenstvu Evrope. Iako mu se novi trener Nuno Espirito Santo nada i ponavlja kako je „Hari igrač Totenhema“, Kejn je u glavi raskrstio sa klubom u kome se fudbalski formirao i ljudima koji mu vode karijeru navodno saopštio da ga zanima samo rad sa Pepom Gvardiolom.

Izabrane vesti

Strelac 23 premijerligaška gola minule sezone sve je pokušao da izvede ljudski. Najpre je pred kraj prethodnog takmičarskog rekao čelnicima Totenhema želju da promeni sredinu, iako je ugovorom vezan za Vajt Hart Lejn do juna 2024. Računao je da će kod Danija Levija naići na razumevanje i otvorena vrata posle svega što je dao klubu, ali je predsednik Totenhema još jednom potvrdio da mu emocije nisu jača strana. I da ga zanima novac. Što je u svetu savremenog sporta legitimno. Jedina je nevolja po Kejna u saznanju da prvi čovek Pevaca traži ogromnu svotu za najboljeg igrača. Čak 150.000.000 funti, što je oko 175.000.000 evra.

Pošto se načelno dogovorio sa napadačem projektovanim da zameni Serhija Kuna Aguera (ugovor na pet godina, plata oko 16.000.000 evra), Mančester Siti se javio zvaničnom ponudom naslovljenom na 117.000.000 evra. Glatko je odbijen. Zatim se pominjalo da bi Građani mogli u posao da uključe i nekog igrača. Ni to se, izgleda, ne dopada Leviju. Kao što je Hari Kejn istrajan u nameri da promeni sredinu, tako predsednik Totenhema svim silama želi da izvuče finansijski maksimum, zaboravljajući da se tržište smirilo pod uticajem pandemije virusa korona i da transferi kakav je, primer radi, bio Nejmarov u Pari Sen Žermen, nisu baš realni.

Zato je u toku igra živaca. Ko će prvi da popusti. Iskustva uče da igrači na kraju uvek dobiju šta žele i da po pravilu isteraju svoje. Dani Levi je to naučio na bolan način tako što je svojevremeno ostao bez Luke Modrića i Gareta Bejla, koji nisu ni trenirali sa Totenhemom usled poziva Reala, čak bili kažnjavni novčano, da bi na kraju uspeli da se presele u Madrid. Slično je bilo u Liverpulu kad su Luis Suarez i Filipe Kutinjo prelazili u Barselonu, a Crveni se, kao, otimali sve dok pod pritiskom fudbalera nisu upalili zelena svetla za odlazak. Sva je prilika da se identičan scenario sprema u slučaju Harija Kejna. A ako nema treninga, nema ni smisla držati nezadovoljnog igrača.

Između ostalog što vidi da među Pevcima više ne može da napreduje. Lične rekorde je u stanju da obara, ali fudbal se igra za trofeje. Hari Kejn nije osvojio nijedan. Njegov nekadašnji saigrač Kajl Voker skupio je deset otkako je prešao u Mančester Siti. Kakva sportska i životna nepravda...


tagovi

TotenhemMančester SitiHari Kejn

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara