Slavlje fudbalera Herte (Foto: ©Reuters)
Slavlje fudbalera Herte (Foto: ©Reuters)

Herta izbegla ispadanje u Hamburgu, Magat ostavio "svoje" Dinosauruse u Cvajti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 22:37

Ekipa sa severa Nemačke ispustila minimalnu prednost iz prvog meča

Za Hamburger ni četvrta nije bila sreća. Klub sa severa Nemačke još jednom nije uspeo da se vrati u Bundesligu. Bio je blizu, mnogo bliži nego u prethodne tri sezone, ali je na poslednjem koraku podbacio. Herta je u revanšu baraža za opstanak nadoknadila zaostatak iz prvog meča, slavila na Volksparkstadionu, te će od leta krenuti u pripreme za desetu uzastopnu sezonu u elitnom društvu nemačkog fudbala - 2:0 (1:0).

Isticao je uoči dvomeča Feliks Magat da mu neće biti lako protiv Hamburgera, ipak je u pitanju klub sa kojim je u igračkim danima tri puta osvajao Bundesligu, pride je sa njim pokorio i Evropu, ali kako ono kažu: "Družba je družba, a služba je služba." Izabranici iskusnog nemačkog stručnjaka odigrali su jednu od najboljih partija u sezoni, preokrenuli rezultat u ukupnom skoru i izbegli prvo ispadanje još od 2012. godine.

Izabrane vesti

Hamburger je s druge strane ponovio ono što je konstantno radio ono što radi otkako je završio u Cvajti. U svakoj od prethodne tri sezone uspevali su Dinosaurusi da izvise za već viđenu promociju ispuštajući veliku bodovnu prednost u odnosu na rivale u finišu prvenstva (završavali kao četvrti svaki put), a večeras su svoju "specijalnost" podigli na viši nivo.

Imala je četa Tima Valtera minimalnu prednost iz prvog meča koju mu je doneo Ludovit Reis, ali nije uradila baš ništa u revanšu da je sačuva. Tek u finišu, kada je bio na pragu poraza, domaćin je krenuo u pohod na gol koji bi ga odveo u produžetke. Do tada, više od sat vremena, nisu uputili udarac u okvir Kristensenovog gola.

Junak Hertine pobede je Marvin Platenhard, dugogodišnji član kluba koji je bio arhitekta preokreta gostujuće ekipe. Prvo je u četvrtom minutu namestio gol Dedriku Bojati iz kornera, da bi sat vremena kasnije lukavim udarcem iz slobodnog udarca iznenadio golmana Hamburgera Fernandeša. Mogla je Herta u finišu da dođe i do trećeg gola iz kontre i tako obezbedi mirniji završetak meča, međutim, Stevan Jovetić nije uspeo da završi odličan kontranapad petnaestak minuta pre kraja.

Kako bilo, još jednom se ispostavilo da baraž ništa dobro nije doneo trećeplasiranom timu Cvajte. Otkako je ovaj sistem vraćen u upotrebu 2008. godine, samo su tri od 14 trećeplasiranih timova druge lige uspele da se domognu Bundeslige kroz doigravanje. Hamburgeru je doduše to pomoglo dva puta, da se kao prvoligaš u baražu spasi ispadanja, ali se sada našao na drugoj strani...

BARAŽ ZA BUNDESLIGU – REVANŠ

Ponedeljak

Hamburger - Herta 0:2 (0:1), prvi meč 1:0

/Bojata 4, Platenhard 63/


tagovi

HertaHamburgerBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara