Dijego Kosta (Reuters)
Dijego Kosta (Reuters)

Hitna reakcija: Dijego Kosta stiže na probu u Premijer ligu da zameni teško povređeno pojačanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 20:58

Iskusni napadač je slobodan od januara

Težak maler je zadesio Vulverhempton. Kapitalno pojačanje Saša Kalajdžić je na debiju pokidao ligamente kolena i sledi mu višemesčena pauza.

Kako je prelazni rok završen, klubovi mogu da dovode samo slobodne igrače i Vukovi će pokušati da iskusnim Dijegom Kostom.

Izabrane vesti

Bivši španski reprezentativac rođen u Brazilu je slobodan igrač otkako je zimus raskinuo ugovor sa Atletiko Mineirom u domovini. Za šampiona Brazila je odigrao 19 mečeva i postigao pet golova. Nije bio loš ali nije ni na nivou očekivanja, a imao je skup ugovor i brazilski klub je procenio da je rastanak najbolja opcija. Od tada se Dijego Kosta dovodio u vezu sa brojnim klubovima poput Salernitane, Penjarola i Rajo Valjekana ali na kraju nije potpisao ni za koga.

Sada mu se pruža šansa da se vrati ozbiljnom fudbalu u Premijer ligi gde je nekada žario i palio u dresu Čelsija. Ipak, prvo će morati da prođe probu. Vulvsi su ga pozvali da nekoliko dana trenira sa njima pa da onda razgovaraju o potpisivanju ugovora. Ali kako je situacija sa špicevima alarmanta, izvesno je da će Kosta zadužiti opremu kluba sa Molinoa.

Vulvsi su u sezonu ušli samo sa Raulom Jimenezom i Hi Čan Hvangom kao klasičnim napadačima. S tim što Meksikanac kao prvi špic svako malo ima probleme sa povredama pa je zbog toga propustio prethodni meč protiv Sautemptona kada je u prvu postavu morao Saša Kalajdžič koji je tek došao iz Štutgarta. Austrijanac srpskog porekla je stigao u transferu teškom 18.000.000 evra plus i odmah doživeo tešku povredu kolena.

Ima trener Bruno Laž i južnokorejskog reprezentativca Hvanga koji je ovog leta otkupljen od Lajpciga ali mu ne veruje preterano i čak je gurao i Danijela Podensa pre njega na poziciju „lažne devetke“. Sada će Hvang morati da igra, a Dijego Kosta bi trebalo da bude druga opcija.


tagovi

Dijego KostaSaša KalajdžićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara