Hoće li se poljska senzacija vratiti u formu? Navijači čekaju...

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.18. | 11:09

Gornjiku u goste dolazi nejaka Termalika

Moralo je i to da se dogodi. Gornjik, senzacija ovosezonske Ekstraklase, počeo je polako da gubi korak, pa već na polsezoni guta prašinu za Legijom, Jagjelonijom i Lehom.

Beskrajno je simpatična bila ova ekipa kada je redom preslišavala rivale, a ništa tu možda ne bi bilo čudno da nije reč o timu koji je prošle sezone sa drugog mesta u nižem rangu izborio plasman u elitu. Sve što je lepo kratko traje, pa tako i ova Gornjikova bajka. Daleko od toga da je i ovo četvrto mesto loše, no kako je Gornjik ušao u ovu sezonu, činilo se da može mnogo više. 

Izabrane vesti

Fudbaleri Gornjika su bez pobede od sredine decembra (računajući i prijateljske, među njima i remi bez golova sa Partizanom), a danas po podne protiv Termalike na premijernom meču prolećnog dela sezone (18.00) imaće kao retko kad dobru priliku da izađu iz žabokrečine u koju su zapali.

Zašto?

Termalika se raspada u gostima - dosad zabeležila samo jednu pobedu na strani - a i generalno loše stoji na tabeli i smeši joj se ispadanje iz lige. Gornjik pak spada u dobre domaćine, tako da nam je teško da zamislimo da će ovo propustiti. Dakle, kec dolazi u obzir, a kvota je sve samo ne za bacanje, pošto se vrti oko 1,80.

Svestan je i trener domaće ekipe Marčin Bros da se ova prilika ne propušta.
"Ovo je idealan trenutak da se vratimo na pobednički kolosek. Svesni smo da moramo da igramo bolje pozadi, ali to ne znači da ćemo odustati od ofanzivne i lepršave igre. Nadam se pobedi", rekao je on.

Još jedna bitna stvar - poljski mediji su u nedelju pisali da je prodato preko 10.000 ulaznica, tako da podrška navijača svakako neće nedostajati Gornjiku. 

Navijači čekaju...

POLJSKA 1

(FOTO: Shutterstock)

 


tagovi

PoljskaEkstraklasakladionicabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara