Hrvati u transu: Gvardiol je najbolji na svetu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 20:04

“Pogledajte kako je izneo nekoliko lopti”, poručio selektor Kockastih Zlatko Dalić

Imali su Hrvati sreće protiv Belgije, posebno u finipu kada je Romel Lukaku promašivao čiste zicere. Ali sve što se dešava Kockastima nije slučajno. I kada se hrvatska reprezentacija muči i deluje porozno, pronađe put do druge runde.

Imali su danas Kockasti i fenomenalnog Joška Gvardiola. Centralni defanzivac Lajpciga odigrao je perfektan meč. FIFA je za igrača meča proglasila Luku Modrića, ali je jasno da je Gvardiol odigrao na top nivou, pokazavši još jednom da pripada grupi elitnih štopera.

Izabrane vesti

“Bilo bi sebično da izdvajam pojedince, svi su sve dali od sebe. Imali smo situacije gde Perišić i Modrić spašavaju gol. Gvardiol je po meni najbolji štoper na svetu. S 20 godina da igra ovako... Nekoliko je puta izneo loptu sa neverovatnom elegancijom” poručio je Dalić.

Mogao je selektor Hrvatske da bude jedan od najvećih gubitnika prve faze, ali je preživeo.

“Čestitam igračima. U najavi sam rekao da očekujem tešku utakmicu protiv sjajne ekipe, koja ne može da odigtra loše tri utakmice zaredom. Ali i Hrvatska je bila sjajna, imali smo čisti penal, opet je VAR bio protiv nas, crte se vuku ovako i onako. Imali smo sreće u nekim trenucima, uspeli smo da izdržimo. Napadali smo, branili se, izlazili u kontru. Mislim da je bila sjajna utakmica; teška za praćenje, teška za igranje, teška za gledanje”.

Hrvatska je bila bolja u prvom poluvremenu, ali se potom povukla.

“Ni u jednom trenutku nismo išli na bod, nismo kalkulisali. Ali Belgija je vrhunska ekipa, natera te da moraš stati i odmoriti malo. Išli smo na prvo mesto u grupi, ni sekunde nismo kalkulisali”.


tagovi

Joško GvardiolZlatko DalićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara