Komentari na vest

Hrvatska već 24 godine čeka “normalnu“ pobedu u nokaut fazi i može da uvede Brazil u problem

E

Emerson

pre preko 1 godinu

- od zadnjeg SP u četvrtfinalu su ponovno Brazil, Francuska, Engleska i Hrvatska. - od 1998. kada je Hrvatska prvi put bila na SP, osim nje po 2 medalje imaju još samo Francuska, Brazil, Njemačka i Nizozemska - jedina grupa iz koje su 2 tima u četvrtfinalu je ona u kojoj je bila Hrvatska (iako neki kažu najslabija grupa) - Hrvatska je jedini tim u četvrtfinalu koji je u grupi završio kao drugi - Engleska, Maroko, Nizozemska i Hrvatska su jedini još bez poraza na SP
g

grrrrrrrrrsssstttt

pre preko 1 godinu

I ne zaboravi u polufinalu lige nacija
D

Domaćin

pre preko 1 godinu

Srbin sam, ali mi je muka kada pročitam takvu izjavu da imamo veći kadar dobrih igrača i da smo kao nacija talentovaniji od Hrvata, a još veća glupost da Hrvati kao nacija nisu talentovani za fudbal. Eto samo pogledajte sastav Hrvatske i naš, kao i klubove u kojima nastupaju njihovi i naši igrači, pa njihove minutaže, statistiku i sve će vam biti jasno. Prosto se moramo pomoriti sa činjenicom da su u ovom veku skoro uvek imali bolji tim od nas i to ne može niko ko imalo prati i poznaje fudbal poreći.
I

Izvini

pre preko 1 godinu

Po čemu imaju trenutno bolji kadar?
g

gost37

pre preko 1 godinu

Imaju Hrvati trenutno bolju obranu, vezu i jaču klupu. Srbija ima bolje napadače.
S

Sekula @

pre preko 1 godinu

Dugo sam bio u Engleskoj i družio se sa momkom koji živi od klađenja. Bukvalno momak gađa 65-66% singlova i kupio kuću od 400 kvadrata sa jezerom od toga. Pitam ja njega jednom prilikom jeli brate zašto hrvatska igra bolje od srbije iako srbija ima evidentno veći kadar dobrih igrača? Kaže čovek hrvati ginu za dres iako nemaju talenta a srbima džaba sav talenat kad se ponašaju kao da jedva čekaju da utakmica završi. Čovek i bez da zna za ove naše “splavare” video u čemu je problem. Najuriti sve i igrati prvenstva ako treba sa u21 selekcijom ali da se gine za dres, i uz sve to ako nemamo adekvatnog selektora, da se plati čolo simeone pa da održi kura našim trenerima kako se igraju utakmice i brani rezultat.
g

grstavi

pre preko 1 godinu

Znači Modrić, Kovačić, Brozović, Perišić, Majer, Gvardiol, prije toga Mandžukić, Kranjčar, Boban, Šuker itd nemaju talenta? Hahaha definitivno SMS, Mitrović i slični su veći talenti haha
G

GeOs

pre preko 1 godinu

Znaci Modric nije talentovan, nego mnogo trci... i nadoknadjuje tako manjak talenta. Zanimljivo ? I ovi ostali, nikakav talenat. Pavlovic je veci talenat ? Samo Modric ima vise talenta nego cela nasa reprezentacija. Decko igra maestralno. Samo ko je zadojen nekom mrznjom ili ne razume fudbal moze da kaze da je netalentovan. Da ne pricam o drugim igracima. Nama je glavni spic drogoligas, najbolji stoper (Pavlovic), decko koji ne znam kako igra profesionalno, ovakvi balvani su igrali Srpsku ligu do pre 10 godina... SMS i Milenkovic igraju u dva prisecna iyalijanska tima, Lukic igra u ispod prosecnom, Tadic igra u Ajaksu i stizu ga godine... Jbt kad neko toliko bude slep... ne kapiram. Za savremeni fudbal, Srbija ima bukvalno 4 igraca. Vlahovic, Vanja, Tadic, Kostic. Kraj.
N

Nenad1246

pre preko 1 godinu

Igra na rezultat,a ne za raju na turnirima običko daje rezultat.
G

Gott

pre preko 1 godinu

Svaka njima cast ali razbice ih Brazil ,prosto razbiti
a

alo oo

pre preko 1 godinu

Ej mišo gdje si šta ono kažeš ko ce nas razbiti pati sada
D

DžoniRS

pre preko 1 godinu

Dalić održao Piksiju kratak kurs taktike. Na ovo sam mislio, mora Piksi da uči, i to da dobro zagreje stolicu, ako misli da napravimo nešto na Evropskom prvenstvu.
N

No.1

pre preko 1 godinu

Tekst sa ovakvim uvodom sve je lepo objasnio. Nisam gledao u komšiluk sada vidim i sa razlogom. Pa oni nemaju nikakve rezultate osim onog srećnog finala iz 2018. samo pumpanje kao kod nas. Preskakanje, grupa, grupa, osmina, preskakanje, preskakanje, grupa... Oni su daleko dve svetlosne godine od rezultata npr španske selekcije a vidimo da Španija deceniju ništa ozbiljno nije uradila. Tu su i Nemačka, Italija koje su u ovom periodu uzele i mundo i euro, Portugal nekoliko trofeja pa kada se još dodaju Francuzi, Englezi, Holandija realno je Hrvatska drugi red evro reprezentacija. 1998. 2018. pa možda neka 2038. ili će pre ostati kao nekoliko reprezentacija u istoriji na po par završnica u nekom periodu (češka, švedska, švajcarska, madjarska, poljska). Potrebna su im još najmanje dva finala da bi dostigli Holandiju koja je prva velika reprezentacija bez titule!
g

gost36

pre preko 1 godinu

Zaboravljaš da se Hrvatska uključila u takmičenje tek od 1996, dok druge zemlje igraju od samog početka. Malo reprezentacija ima bolji kontinuitet i rezultate od hrvatskih, otkad se ova uključila u takmičenje.
k

kojotski

pre preko 1 godinu

Od 1970. godine pa do danas, samo 8. reprezentacija su igrale finale SP. Brazil, Italija, Nemačka, Holandija, Argentina, Francuska, Španija i Hrvatska. Koliko god neko ne voli komšije, svakako mora da ih poštuje kad vidi u kakvom odabranom društvu su se našli.
S

Senks

pre preko 1 godinu

Po tebi najvece reprezentacije su one sa titulama,ok slazem se ali kad okrenes malo nazad hrvati od 98 godine nisu samo bili na svetskom 2010 godine a bili su na svim europskim prvenstvima osim onog 2000 god,bronca i srebro a skoro svako europsko su igrali drugi krug,oni imaju kult reprezentacije,sistemski se radi a imaju samo 4 milijuna stanovnika,to je ko jedno pregradje Ria ili neke metropole,treba sastavit igrace trenere koje ce svake cetiri godine donosit naciji radost,zato im kapu skidam,i u njih je bilo svadja i svega prije par godina na liniji split zagreb ali su na vreme videli da nije dobro za nacionalni tim, brazil ce sigurno dalje ali komsije svaka cast i napred samo
k

kojotski

pre preko 1 godinu

Ono što ima Hrvatska je AUTORITET. Nekih 10 svetlostnih godina su pred nama. Ne ide se tu za imena koja igraju. NIje bitno ko igra, gde je ko postavljen, uvek se zna da se gine za državni dres. Daliću nije bio problem da izvadi Luku protiv Japana. Zna čovek ko koliko može u datom trenutku. A njegva analiza Srbije je ništa posebno, pa to je znala i moja baba. Igraš 3:7 i nečemu se nadaš. Lako je to igrati protiv slabijih reprezentacija, ali ako nemaš bar 5:5 napred i nazad, teško ćeš nešto uraditi u modernom fudbalu i jakoj konkurenciji.
d

deki_kg

pre preko 1 godinu

Mislim da nece biti lako Brazilu, ovo je Modricev poslednji ples na SP i sigurno ce izvuci maksimum iz sebe
д

д.г.

pre preko 1 godinu

Ја не видим Бразил као изразитог фаворита. Против Швајцараца ме нису одушевили. Мислим да су овде пата карте и да ће Бразилци да тешко пробијају хрватски блок.
G

Gostimirko

pre preko 1 godinu

De ljudi videcete danas koliko je Brazil slab kad ga Hrvatska unervozi odlicnim taktickim postavljanjem u odbrani. Nece se videti. Drugo, nisu pobedili u nokaut fazi neku evropsku ekipu jos od 2002.godine.
M

Musa Đenepo

pre preko 1 godinu

Znači, došao je red da oderu nekog
B

Boogy

pre preko 1 godinu

Svaka čast Daliću na analizi Srbije. Čovek u 3 rečenice objasnio razloge ispadanja. Pravo u glavu.
p

plavac

pre preko 1 godinu

sva priča se svodi na to kakav dan će da ima alison i koliko će brozović i kovačić da omoguće luki da bude slobodan da ide napred.paketa igra iznad svih očekivanja,ali i dalje mislim da su im uje zbog te sredine najteži evropski protivnik,da bi im lakše bilo čak i sa francuskom.
s

srka

pre preko 1 godinu

Ostavite te statistike i tradicije, nekome kome je to interesantno. Hrvatska je 1998. u odnosu na ovaj tim, bila druga dimenzija. Da nisu naišli u polufinalu na Francusku, koja je u tom trenutku bila neprikosnovena i u istom nivou jača u odnosu na trenutni francuski tim, verovatno bi osvojila taj Mundijal i ušla u fudbalsku istoriju. Ovako, nažalost, ta ekipa, koja je i timski i individualno bila, što bi oni rekli na vrhunskoj razini, osvojila je 'samo" treće mesto. I nemojte mi samo sad tu priču o malim nacijama i njihovim velikim uspesima. Fudbal, ili znaš da igraš, ili ne znaš. To nema nikakve veze sa popisom stanovništva. Brazil je večeras izraziti favorit i tu nema nikakve dileme. Oni još uvek igraju sa pola gasa i čekaju momenat da stisnu papučicu do daske. I večeras će oni igrati koliko im treba za pobedu i prolaz dalje.
c

carte blance

pre preko 1 godinu

Ehh ta 1998. Da je Mijatovic pogodio sa bele tacke i Santrac uveo Drulovica ranije, Jugoslavija (Srbija/CG) bi verovatno igrala finale.
S

Sve tačno

pre preko 1 godinu

Reprezentacija koja je igrala 1998. je igrala brutalan fudbal, ovi igraju kao sisice i srećkovići su neviđeni. Pakujte kuferi kockasti i posle Modrića ste boranija obična. Jedva čekam da odigramo međusobnu utakmicu
s

samojejedan

pre preko 1 godinu

Joe Simunic
m

madmaxuo

pre preko 1 godinu

Haha pa mi smo za vas Brazil momak, kakva međusobna tekma mi smo nogometna sila i osvajamo medalje a vi osvajate 1 bod u skupini i zadnja mjesta izad jednog Kameruna.
S

Samo lagano

pre preko 1 godinu

Ćeraćemo se još kockasti