Hulk (Reuters)
Hulk (Reuters)

Hulk i razjareni Pevci sa Mineiraa - 16 od 18 bodova za dominantan ulazak u osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 04:37

Korpulentni Brazilac noćas stigao do šestog pogotka za Atletiko Mineiro u grupnoj fazi Libertadoresa

Grupe E i H u Libertadoresu uoči poslednjeg kola sa sobom nisu nosile maltenen nikakvu neizvesnost. Eventualno je Sao Paulo u teoriji mogao da izbori prvu poziciji i to u slučaju poraza Rasinga koji je ipak, u skladu sa očekivanjima bio siguran protiv Renstistasa 3:0. Samim tim, trijumf velikana sa Morumbija protiv Sporting Kristala identičnim rezultatom nije imao suštinski značaj.

U isto vreme, praktično revijalnu utakmicu igrao je Atletiko Mineiro, jedan od najubedljivijih timova grupne faze. Činjenica ni žreb mu nije nametnu trnovit put, pa su se popularni Petlovi sa 16 od 19 bodova prošetali kroz grupu H. Poslednja je nastradala venecuelanska Guaira sa 4:0 čime je napravljena odlična uvertira za početak Brazileiraa i okršaj sa Fortalezom kod kuće u prvom kolu.

Izabrane vesti

Znali su u klubu sa Mineiraa šta rade kada su zimus ubedili Hulka da im se pridruži. Korpulentni špic već je učestvovao sa šest pogodaka i asistencijom u kompletnom saldu ekipe u Libertadoresu koji broji 15 golova. Sa 34-godišnjim krilnim napadačem Atletiko Mineiro očigledno ima pravo da se nada velikim dometima, zašto ne i da sanja o prvom finalu i trofeju južnoameričke elite od 2013. godine i one čuvene generacije sa Ronaldinjom, Dijegom Tardelijem, Bernardom i Žoom.

Preslišan je venecuelanski predstavnik sa po dva gola u oba poluvremena, a Hulk je posle asistencije za Savarina kod vodećeg gola, sačekao Maronija da se upiše u strelce, da bi se početkom drugog dela i on pridodao na spisak mučitelja Guaire. Trijumf je overio Natan u četvrtom minutu nadoknade. Atletiko će u nokaut fazu kao pobednik grupe, Sero portenjo sa druge pozicije.

Za sada su od brazilskih predstavnika osminu finala obezbedili pomenuti Atletiko Mineiro, Sao Paulo, Flamengo i Palmeiras, a čekaju se još Santos i Internasional. Santos je u nezavidnoj poziciji jer zavisi od drugih, Inter sam odlučuje o svojoj sudbini.

KOPA LIBERTADORES, GRUPNA FAZA - POSLEDNJE 6. KOLO

GRUPA E

Sreda

Rasing - Rentistas 3:0

Sao Paulo - Sporting Kristal 3:0

GRUPA H

Sreda

Atletiko Mineiro - Deportivo Guira 4:0 (2:0)

Sero Portenjo - Amerika Kali 1:0



tagovi

HulkAtletiko MineiroKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara