Humanitarni tiket u podne: Dule Savić tipuje za Udruženje Život

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.02.18. | 10:30

Zvezdina legenda veruje u Juventus i madridski Real

Dušan Dule Savić je bivši jugoslovenski i srpski legendarni fudbaler. U fudbalskom klubu Jedinstvo iz Uba, grada u kome je rođen, počeo je da trenira fudbal. U Crvenu zvezdu su ga primili kada je imao 17 godina, a nakon probne utakmice u kojoj je pokazao izuzetnu fudbalsku veštinu. Kada je napunio 19 godina našao se u prvom timu kluba sa Marakane i u njemu ostao devet godina. 

Nakon toga je igrao u španskom Sportingu iz Hihona, a potom i u francuskoj Prvoj ligi nastupajući za Lil i Kan. 

Izabrane vesti

U svim klubovima za koje je igrao bio je izuzetno uspešan i sjajan golgeter. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 12 utakmica i postigao četiri gola. 
Oženjen je novinarkom Marinom Rajević Savić sa kojom ima dva sina, Uroša i Vujadina. Ovaj drugi je krenuo očevim stopama i trenutno nastupa za Crvenu zvezdu.

ODIGRAJ TIKET DULETA SAVIĆA

Savići, Dušan i Vujadin su udruženim snagama sastavili današnji plemeniti listić. Evo i kako izgleda:

Prve dve utakmice dolaze iz Francuske gde je svojevremeno Savić senior žario i palio, LIL - LION i MARSELJ - BORDO. Dva Olimpika su visoko kotirana i vode borbe za mesto broj dva. Lil je remizirao sa Nantom, Lion je poražen od Rena, Bordo ima niz od četiri trijumfa, a Marselj je slavio sa 9:0, pa je u svojoj poslednjoj utakmici odigrao nerešeno. Istorija kod prvog para glasi 19:13:14, kod drugog 12:21:18. A Savići, tačnije Vujadin koji je sastavljao plemenite listiće i za suprugu i mamu, kažu:
„Lil –Lion X2&2+ odnosno Marselj – Bordo 1X&2+“.

Naš gost je sad skoknuo do Čizme i takođe je odabrao dve utakmice, gradski derbi TORINO – JUVENTUS i NAPOLI – SPAL. Stara dama ukoliko želi da se rotira sa Napolijem na liderskom mestu mora da pobedi uslovnog domaćina koji je u zlatnoj sredini Serije A. Napoli će imati znatno lakši zadatak protiv rivala koji je ušao u crvenu zonu.
„Očekujem pobedu Juvea i igram dvojku. Takođe, siguran sam da će i Napoli pobediti i kombinujem prelaz iz jedan u jedan, uz tri plus“.

U plemenitom listiću kompanije MOZZART svojevremeno su gostovale i novinarka Marina Rajević Savić i glumica Mirka Vasiljević, supruga i snaja današnjeg gosta Duleta koji je odabrao i dve utakmice sa Pirineja. ATLETIKO - ATLETIK; BETIS - REAL. Jorgandžije su jedini klub koji ima pristojan minus u odnosu na Barsu. Bilbao je čini se siguran u sredini tabele. Betis je dobio svoje dve poslednje utakmice, a Kraljevi konačno imaju niz od tri meča bez poraza.
„Odigraću jednostavno na klubove iz Madrida, Atletiko kec, Real dvojka“.

I glavni junak pesme Prljavog inspektora Blaže, Dule Savić, odigrao je golove na utakmici Bundes lige. Duel dve Borusije, M’GLADBAH - DORTMUND. Sa šest poena viška Dortmund je bolje kotiran od domaćih. I međusobni skor je na strani Dortmunda koji ima 25 pobeda nad rivalom.
„Bliži sam golovima, od dva do pet“, zaključio je legendarni i rasni strelac Dule Savić.

Inače, poslednji, 107. dobitnik u plemenitom listiću kompanije MOZZART bio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović pa je dosad donirano 6.024.760,00 dinara.

I da pomenemo plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić i Marko Tejić. Dakle, petnaest članova kluba 100.000.

Da istaknemo da je novac između ostalog doniran: fondacijama Budi human, Podrži život, Institutu za majku i dete, KK Ikar, Domu u Veterniku, Tiršovoj, Zvečanskoj, Nurdoru, udruženju Život, Petnici, SOS Dečjem selu u Kraljevu, Zvončici, Udruženju Koš za sreću, Domu kulture u Ravnom selu, Spomenku iz Pančeva …

Kompanija Mozzart je pružila podršku timu Fondacije za mlade talenta Grada Beograda, koji broji 49 uspešnih srednjoškolaca iz oblasti sporta, nauke i umetnosti.
Fondacija za mlade talente Grada Beograda objavila je 25. decembra 2017. konačne rang-liste konkursa za 2017. godinu po kojoj je 49 talentovanih srednjoškolaca dobilo jednokratnu novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 16.709.276 dinara. Novčana sredstva mladima su dodeljena za nabavku neophodne opreme, učestvovanje na priznatim takmičenjima u inostranstvu, kao i za učestvovanje na različitim obrazovnim kampovima, seminarima i radionicama.
Naravno da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. To su: „100 terena za jednu igru“ u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Nakon Novog Pazara i Novi Sad se ponovio sa obnovljenim igralištem Milan Gurović, 56. po redu. Idemo ka 100. obnovljenom terenu.

Potom sledi akcija „Novi dresovi za nove šampione“ u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. 

Pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku Kolevku, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste, košarkaše…
Kraja, dakle nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije.

Važna informacija za Republiku Srpsku! 

Takođe, ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Dušana Savića, dobitak će biti doniran i Domu za starija lica, NATURA-Pale, u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:00 5015 FRA 1 Lille - Olympique Lyon kmb X2&2+ 1,45
Ned 21:00 5016 FRA 1 Olympique Marseille - Bordeaux kmb 1X&2+ 1,37
Ned 12:30 1014 ITA 1 Torino - Juventus ki 2 1,70
Ned 15:00 1015 ITA 1 Napoli - Spal kmb 1-1&3+ 1,55
Ned 16:15 4043 ŠPA 1 Atl.Madrid - Ath.Bilbao ki 1 1,45
Ned 20:45 4045 ŠPA 1 Betis - Real Madrid ki 2 1,37
Ned 18:00 3022 NEM 1 M' gladbach - Dortmund ug 2-5 1,27
Ukupna kvota13,21

*Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama 

PIŠE: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

sportsko klađenjehumanitarni tiketKlađenje u humanitarne svrheDule Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara