Humanitarni tiket u podne: Faruk Hadžibegić tipuje za Ognjena Kapatu

Vreme čitanja: 8min | pon. 19.12.22. | 11:51

Poznati trener i nekadašnji fudbaler očekuje plemeniti dobitak od 178.400 dinara

Svima koji slave ekipa koja realizuje dobrotvorni listić kompanije Mozzart čestita slavu!

Već smo najavili da će Faruk Hadžibegić biti naš plemeniti kladilac, 2383. u nizu. Menadžment kompanije Mozzart doneo je odluku da svaki “Humanitarni tiket u podne”, tokom trajanja Svetskog prvenstva, ima zagarantovani dobitak od 10.000 dinara. Za vreme Mundijala u Kataru učesnici dobrotvornih listića bili su bivši reprezentativci i selektori. Zahvaljujući njima Mozzart će donirati novih 290.000 dinara fondacijama ANA I VLADE DIVAC, NOVAK ĐOKOVIĆ, NATAŠA KOVAČEVIĆ, Budi human, UNICEF – u, NURDORU –u, ŽIVETI USPRAVNO… U RS odnosno BiH federaciji, za vreme trajanja Mundijala, zagarantovani dobitak bio je 100 KM. Da se podsetimo, Evropsko prvenstvo u fudbalu koje je održano u Francuskoj, startovalo je 10. juna 2016. godine. To je bio i prvi dan za Mozzartov “Humanitarni tiket u podne” koji objavljujemo svakog dana, na portalu Mozzart Sport, bez obzira na praznike ili vikende. Dakle, plemeniti listić traje do danas kada na našem portalu objavljujemo 2383. izdanje. Učesnici dobrotvornog tiketa bili su najpoznatiji sportisti, treneri, glumci, muzičari, novinari, profesori, političari ne samo iz Srbije, već iz regiona i Evrope.

Izabrane vesti

Naša kompanija je, samo kroz humanitarni tiket, donirala tačno 27.140.958 dinara.

Svojevremeno je između džudoa, rukometa i fudbala odabrao najvažniju sporednu stvar na svetu. Sa Sarajevom je postao šampion tadašnje države pobedivši Crvenu zvezdu sa 2:1. Pored Sarajeva dubok igrački trag ostavio je u Betisu, Sošou, Tuluzu, ali i nacionalnom timu. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 61 utakmicu. Iz kopački je seo na trenersku klupu. Sošo je doveo do polufinala UEFA kupa. Predvodio je reprezentaciju BiH, ali i mnogobrojne klubove poput Betisa, nekoliko turskih ekipa, Dižona, Bastije, Valensijana, francuske Crvene zvezde, kluba koji je osnovan 1897. godine. Dan nakon što je završeno Svetsko prvenstvo u Kataru, kada znamo ko je podigao pobednički pehar Faruk Hadžibegić je pravi čovek za post mundijalske razgovore i novo dobrotvorno tipovanje. Znamo da je Mozzartov kladilac u finalu navijao za Francusku u kojoj živi više od trideset godina što svakako respektuje. Na kraju finalne utakmice nije se radovao.

Kao potencijalne finaliste, video sam tri reprezentacije, Argentinu, Francusku i Brazil. Nisam puno promašio i mislim da me osećaj nije prevario. Finalisti su se zasluženo našli u poslednjoj utakmici na Mundijalu koji je po mom mišljenju bio kvalitetan. Ne vidim da je neka reprezentacija podbacila mada smo se svi pitali gde je završila Nemačka, gde Španija i još neke selekcije”, kaže na početku razgovora, za Mozzart Sport, Faruk Hadžibegić.

Da li Vas je neka selekcija prijatno iznenadila u Kataru?

“Za mene je najprijatnije iznenađenje što smo gledali baš dobar fudbal. Rekao sam, viđena je kvalitetna igra, a finalisti su bili na najvišem nivou. Normalno, bila su neka očekivanja koja su izneverena. Da Španija ode dalje, da Srbija napravi više, pa da Brazil uđe u finale”.

Ko je, po Vašem mišljenju, najbolji fudbaler svih vremena, Pele, Maradona, Krojf, Ronaldo ili Mesi?

“To je veoma teško reći. Radi se o velikim igračima koji su igrali u različitim vremenskim periodima. Ni sama pravila nisu bila ista kada je igrao Pele i sada kada igra Mesi. Svi su obeležili svoj period igre, moj period obeležio je Maradona pa bi trebalo da kažem da je on najbolji. Međutim, ovo što danas radi Mesi je vrhunac umeća jer je individualac, ali i igrač za kolektiv. Između Pelea, Maradone i Mesija treba tražiti najboljeg, ali mi je žao što se zaboravlja Johan Krojf. On je tog ranga i kao igrač, trener i ličnost”, podvlači Hadžibegić i prelazi na plemenito tipovanje.

Prva utakmica na tiketu stiže iz ABA lige, PARTIZAN MOZZARTBET – FMP. Rivali imaju identičan odnos pobeda i poraza. Na sreću crno – beli su prekinuli niz poraza od Zvezde, Olimpije i Asvela pobedivši Efes. Das u Panteri opasan rival tvrde pobede nad Cibonom, MZT – om, Cedevita Olimpijom…Međusobni odnos je 8:2 na poslednjih deset mečeva.

“H2 (-10.5)”.

Prelazimo na fudbalske terene, Serija “B”, PERUĐA – VENECIJA. Domaći nose fenjer dok Venecija ima 19 poena. Peruđa ima dva remija bez golova, a poslednju utakmicu su izgubili sa 3:2. Venecija je dobila Kozencu sa 2:0 i poslednji međusobni duel sa 3:1.

“UG 2-3”.

U Čempionšipu sastaju se VIGAN – ŠEFILD Junajted. Gosti su na poziciji dva sa 41 bodom dok je Vigan loše pozicioniran bez obzira na poslednji remi i pobedu. Šefild ima dva minimalna trijumfa, a dobio je i poslednja dva međusobna okršaja.

“UG 3+”.

Dobrotvorno tipovanje naš gost zaključuje u Španiji, LEGANJES – SARAGOSA. Domaći imaju suficit od dva poena, uz poslednjih pet pobeda u međusobnim duelima. Tri poslednja duela Leganjes je odigrao nerešeno dok je Saragosa slavila.

“KMB I1-3&II1-3”, završava tipovanje Faruk Hadžibegić koji dodaje: “Nakon što sam bio selektor Crne Gore bilo je ponuda koje nisam prihvatio iz sportskih i ekonomskih razloga. Bio sam u Alžiru i video da to nije za mene. Mogu da sačekam pravu priliku jer sam zaljubljenik i fudbalski fanatik”.

Vaše sportsko srce delimično kuca za Sarajevo?

“Ne delimično, već 1000 odsto. Za mene je fudbal počeo i završiće se sa Sarajevom. Trenutno pozicija Sarajeva nije zadovoljavajuća, nije dobra za navijače, nas bivše igrače, sadašnju upravu. Povukli su neke poteze, Sarajevo ima potencijal, ali mora da iskorači iz ovog sivila. Verujem da će ljudi naći pravo rešenje jer je finansijska situacija zadovoljavajuća što je potrebno kada se pravi rezultat”, zaključio je Faruk Hadžibegić koji je bio dobar džudista i rukometaš.

“Humanitarni tiket u podne” objavljujemo svakog dana, na portalu Mozzart Sport, bez obzira na praznike ili vikende. Učesnici dobrotvornog tiketa bili su najpoznatiji sportisti, treneri, glumci, muzičari, novinari, profesori, političari ne samo iz Srbije, već iz regiona i Evrope. Naša kompanija je, samo kroz humanitarni tiket, donirala 27.140.958 dinara. Menadžment kompanije Mozzart doneo je odluku da svaki “Humanitarni tiket u podne”, tokom trajanja Svetskog prvenstva, ima zagarantovani dobitak od 10.000 dinara. U RS odnosno BiH federaciji, za vreme trajanja Mundijala, zagarantovani dobitak biće 100 KM.

Pošto su postali dobitni Mozzartovi dobrotvorni listići glumca Marka Gvera, strelca Damira Mikeca, muzičara Inspektora Blaže, košarkaša Nikole Kalinića, fudbalera Lazara Markovića, 3x3 šampiona Marka Brankovića, ministra sporta Zorana Gajića, poznate voditeljke Nataše Miljković i Duška Jovanić je postala pobednica. U Mozzartovom humanitarnom nizu 339. po redu za odličnu suma od 83.500 dinara.

Kompanija Mozzart je samo kroz Humanitarni tiket u podne donirala iznos od 26.850.958 dinara.

Kada je Mozzartov humanitarni rad u pitanju učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima, potom respiratore… Takođe, bili smo, a i trenutno smo, naslovni sponzori KK Partizan, KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan, Mozzartbet Super lige Srbije…

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, pomažemo UDUS, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, obnovili smo preko 90 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih terena, 91. po redu, kod Arene, poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića. Nedavno je Mozzart otvorio novi teren (92.) u Kraljevu. Dobio je ime po Vasiliju Vasi Miciću! Čuvena Mozzartova akcija nastavlja se otvaranjem 93. renoviranog igrališta, posvećenog kapitenu košarkaške reprezentacije Vladimiru Lučiću, ali i 94. obnovljenog terena u Novom Sadu koji se posvećuje našim zlatnim 3x3 basketašima. Maštali su stanovnici Žagubice da se košarkaška lopta zakotrlja i u njihovom mestu. Želje uz pomoć kompanije Mozzart postaju stvarnost i 95. teren u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“otvoren je u Žagubici. Sve zasluge idu Filipu Iliću koji je sastavio pobednički tiket u igri „Osvoji teren, budi pobednik“.

Podsećamo na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković, Vladan Zec, Vukašin Vule Mandić, Stefan Kovačević, Nataša Miljković i Zoran Gajić.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Interesantno, za ZVONČICU je “prošao” drugi rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od 726.200 dinara.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje za pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima, Sarajevo. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Pišu: Đurđe MEČANIN/ MILIĆ Miloš

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaFaruk Hadžibegić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara