Humanitarni tiket u podne: Ivica Propadalo tipuje za lečenje Bogdana Topalovića iz Čačka

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.01.19. | 12:00

Pa da vidimo šta se zgodi kad umetnik prošara po evroligaškim marginama

Sve u svemu, od Ivice Propadala muzičara, i slikara, u poslednje vreme teško da smo imali svestranijeg plemenitog kladioca. Njegova širina stvaralačkog opusa sasvim osnovano nas je navela na pomisao da bi baš on mogao da bude lice koje će uspešno rešiti naš kladionički zadatak. Ivica je rado prihvatio izazov i odlučio se da odigra pet MOZZART parova tipujući za lečenje mališana Bogdana Topalovića iz Čačka obolelog od leukemije.

Pa da vidimo kako je Ivica Propadalo došao do kvote 7,99, koju množimo stalnom kompanijskom uplatom od 10.000 dinara, sve u želju da uvećamo do sada doniranu cifru koja u akciji „Humanitarni tiket u podne“ broji ni manje ni više nego 10.679.320 MOZZART dinara!

Izabrane vesti

Prvi par dolazi nam iz evroligaške ponude, odnosno s utakmice EFES – HIMKI. Domaći Efes je vezao dve pobede, pa tim Ergina Atamana zaista deluje kao ozbiljan takmac za prvih osam mesta. Sa druge strane Himki je u velikom usponu, a u poslednjem duelu je uspeo čak da dobije Fenerbahče kod kuće tako da se na ovoj utakmici očekuje dobra košarka. Do sada su igrali tri puta, a Himki je dobio dva meča. Efesu je pripao onaj poslednji i to u gostima.

“Zadovoljan ponuđenom marginom od 159,5, igram da njihov zbir na meču biti veći od iste”

Zbilja iskusno od jednog umetnika koji odmah zatim prelazi na utakmicu FENERBAHČE – ŽALGIRIS. Puleni Željka Obradovića su i dalje prvi na tabeli Evrolige, ali malo i uzdrmani u poslednje vreme. Ukratko, ne pruža tim Fenera baš najkvalitetnije partije. Šta tek reći za Žalgiris koji je izgubio četiri od poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima. Fenerbahče je dobio ovosezonski okršaj s 82:75 u gostima. Novo poglavlje obračuna učitelja i učenika, Žoca i Šarasa svakako da uprkos svemu ne bi trebalo da prevagne tas na stranu gostujućeg stručnog štaba.

“Fener dobija utakmicu uz navedeni hendikep (-5,5). Dakle, MH1, moj je tip na ovom paru”, reče naš gost pa nastavi da veze po MOZZART listi.

A sada utakmica ATLETIK BILBAO – SEVILJA, odnosno Kup kralja. U ovom susretu je Sevilja favorit. Ovaj tim je u prethodnom kolu igrao protiv Viljanovensea i slavio samo s jednim golom u dva meča. Bilbao je bio ubedljiv protiv Ueske. Znajte da na utakmicama ovih timova domaćin često pobeđuje, a tako je bilo na poslednjih pet utakmica. Od toga je Bilbao dobio tri meča, a Sevilja dva. I obično su to utakmice 0-2 gola. Tako je bilo na poslednja tri obračuna.

“Zaigraću na broj golova, odnosno 2-4 na ovom paru”.

Vraćamo se na Evroligu, odnosno na utakmicu REAL MADRID – OLIMPIJAKOS. Real se mučio na gostovanju Gran Kanariji, ali je uspeo da dobije dobrom igrom Serhija Ljulja. Olimpijakos se izvukao protiv Baskonije, to je praktično bio izgubljen duel za crveno-bele iz Pireja. Olimpijakos je uspešniji u poslednje vreme u ovom klasiku pošto je dobio tri poslednja duela. Dajemo blagu prednost Realu samo zato što igra na svom parketu. Mogla bi da bude to dobra utakmica.

“MUP više od 158,5 koševa. Smatram da ponuđena margina realno može da bude premašena, što bi moglo da mi donese prolaznu kvotu 1,60”.

Kup kralja zatvara današnji deo igračkog dela rubrike, u kom naš gost bira susret LEVANTE – BARSELONA. Nema sumnje da je Barsa apsolutni favorit u ovom dvomeču, tako da se otprilike samo čeka rezultat. Barselona je dobila četiri od poslednjih pet mečeva protiv Levantea. Imajte na umu da ova dva tima igraju izutetno efikasne duele. Prošli je Barsa dobila s 5:0, a meč pre toga je Levante bio bolji s 5:4. Dakle, 3+ je već viđen. Vrlo su efikasni u međusobnim susretima, neretko bude 5+.

“Na kraju biram 3+ igru”, kratko je MOZZART igračima poručio Propadalo koji je verovali ili ne diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Ivica se slikarstvom neprekidno bavi od 1975. godine, a od 1988. godine počinje stvaralaštvo kao samostalni umetnik. On je 1970. postao jedan od osnivača grupe “Cod”.  Bend je svojevremeno pratio Zdravka Čolića, Kemala Montena, i Jadranku Stojaković, na turneji “Gori vatra” 1973.godine.  Nakon toga priključuje se još uspešnijem bendu “Teška industrija”, čiji je frontmen bio Seid Memić - Vajta

Da ne dužimo, “Teška industrija” je zadnjih deset godina snimila četiri nova albuma, pod nazivima „Kantina“, „Nazovi album pravim imenom“, „Bili smo raja“ i “Selfi”. Bend je i danas aktivan i dobitnik je mnogih priznanja za muzička dostignuća. Album “Bili smo raja” dobitnik je nagrade “Oskar popularnosti za najbolji album sa obradama pesama”.

O Ivici Propadalu,  odnosno o njegovoj prebogatoj karijeri mogli bi ispisati zaista nebrojano mnogo redova, što je i razumljivo kada je reč o toliko svestranoj ličnosti. Na njegovu radost, a na kraju ove rubrike, poželimo mu dobre kladilačke vetrove u nadi da će upravo njegovo ime stati na MOZZART spisak kao 150. u plejadi odabranih za naslov šampiona “Humanitarnog tiketa u podne”, koji kao i naše akcije “100 terena za jednu igru”, i “Novi dresovi za nove šampione” prelazi i s one stane Drine.  

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ivica Propadalo će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja “Mozaik prijateljstva - obrok ljubavi”. MOZZART kvota je dakle ista, i iznosi 7,99, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 19:30 4066 ŠPA K Ath.Bilbao - Sevilla ug 2-4 1,50
Čet 21:30 4068 ŠPA K Levante - Barcelona ug 3+ 1,40
Čet 18:00 7219 EVRL Efes - Khimki mup više (159.5) 1,60
Čet 18:45 7220 EVRL Fenerbahce - Zalgiris mh 1 (-5.5) 1,60
Čet 21:00 7221 EVRL Real Madrid - Olympiakos mup više (157.5) 1,60
Ukupna kvota8,60

* Kvote i ponuđene margine prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara