Humanitarni tiket u podne: Jugoslav Vasović tipuje za mališane iz Zvečanske

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.23. | 11:48

Proslavljeno ime našeg vaterpola očekuje GG3+ na meču Betis - Đirona

Naš današnji gost u rubrici plemenitosti je Jugoslav Vasović, proslavljeni srpski vaterpolista, viđen i na poziciji direktora VK Radnički iz Kragujevca. Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Partizana, za čiji prvi tim je debitovao kao šesnaestogodišnjak, 1990. godine, i osvojio Kup pobednika kupova. U sezoni 1990/91 prelazi u splitski Jadran sa kojim odmah osvaja Prvenstvo SFR Jugoslavije, a godinu dana kasnije i najjače evropsko takmičenje, Ligu šampiona (tadašnji Kup šampiona). Naredne dve sezone proveo je u Crvenoj zvezdi i osvojio dve titule prvaka SR Jugoslavije, da bi potom na kratko branio boje Budvanske rivijere (1994/95).

O karijeri Jugoslava Vasovića pisaćemo još, jer sada je red da pređemo na tipovanje namenjeno mališanima iz Zvečanske.

Izabrane vesti

Pa da krenemo od 3+ sa meča NOVI PAZAR – SPARTAK SUBOTICA. Samo dva puta Novi Pazar nije slavio na domaćem terenu. Dakle, Spartak ide na noge žilavom rivalu koji je u poslednjih pet kola izgubio jedino od IMT-a. Spartak je u manjoj krizi, jer ima tri poraza i dve pobde sa poslednjih pet mečeva. Golubove može da uteši sećanje da su u martu dobili poslednji meč para sa 2:0.

Naš gost zatim očekuje tip tm2 1+ na meču BEŠIKTAŠ – ALANJA. Bešiktaš je favorit, ali ni Alanja u poslednje vreme nije bezopasna. Nadamo se da će postići makar jedan gol na meču sa favorizovanim protivnikom.

Na meču BETIS – ĐIRONA imamo GG3+. Pred Đironom se ove sezone treba pokloniti, Tim koji ima samo jedan poraz i prvi je na tabeli, može da preti bilo kome, pa i Betisu koji ima četiri remija sa poslednjih pet utakmica. Igraće domaći sigurno nešto opreznije pred timom koji je do sada postigao 41 gol.

Za kraj, tu je 3+ igra sa meča KRISTAL PALAS – BRAJTON. Kristal Palas ima samo dva boda iz poslednjih pet kola, dok Brajton ima po dve pobede, isto toliko poraza i jedan remi. Moguće je da će ovaj meč biti napet. To dodatno podgreva podatak da je na tri od poslednjih pet mečeva para dolazio X. Brajton je bio pobednik poslednji put.

U nastavku priče, recimo da se Jugoslav Vasović, najduže zadržao u Bečeju, sa kojim je od 1996. do 2001. godine osvojio svih šest naslova prvaka zemlje i isto toliko kup takmičenja, a sve to krunisao Ligom šampiona (2000.). Usledili su potom inostrani angažmani, u nekoliko država. Prvi izlet „preko grane“ napravio je u sezoni 2001/02, u atinski Palio Faliro, da bi naredne sezone sa italijanskom Florencijom postao vicešampion LEN Kupa. Potom je pojačao redove ruskog Šturm Čehova, takođe na godinu dana.

U sezoni 2004/05 vratio se u Partizan i ponovo došao do srebra u LEN Kupu, a zatim je ponovo zaigrao u Florenciji (2005-2008). Za matične crno-bele poslednji put zaigrao je u sezoni 2008-09 i domogao se srpske duple krune.

Poslednji inostrano igračko iskustvo imao je u redovima Al Kadizije iz Saudijske Arabije (2009-2011) sa kojom je osvojilo ligu 2010. godine, da bi igračku karijeru završio u Crvenoj zvezdi (2011/12). Reprezentativac Srbije bio je od 1992. do 2001. godine, a najveći uspeh ostvario je 2000. kada se okitio bronzom na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Odmah po završetku igračke karijere posvetio se stručnom radu u Vaterpolo savezu Srbije, a od 2016. godine je tim menadžer reprezentacije Srbije. Od 2013. godine bio je sportski direktor VK Radničkog, kluba koji je u to vreme beležio velike uspehe u Evropi, a od 2016. je prvi čovek KVK Radničkog.

Jedan je od najzaslužnijih što se u Kragujevcu ponovo igra vaterpolo na visokom nivou i što Radnički zahvaljujući odličnom radu sa mlađim selekcijama ne mora da brine za budućnost.

I, to je to od našeg uvaženonog gosta uz želju da baš s njegovim tipovanjem proslavimo novi dobitak koji će podići našu do sada kroz akciju doniranu sumu u iznosu od 30.556.609 dinara.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

Jugoslav Vasovićhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara