Humanitarni tiket u podne: Marko Kon tipuje za „Muziku nade“

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.02.24. | 11:50

Poznatom muzičkom licu, autoru kultne evrovizijske numere „Cipela“, odgovara GG tip iz Kelna

Današnje izdanje „Humanitarnog tiketa u podne“, i druženje sa Markom Konom, započinjemo vešću da je jučerašnji listić koji je popunio iskusni goman, Ognjen Čančarević dobitan. Dobitak u iznosu od 153.300 dinara, Mozzart će proslediti Fondaciji „Srbi za Srbe“.

Podjednaku sreću želimo i kompozitoru Marku Konu, koji će potencijalni dobitak od ovog tipovanja proslediti projektu „Muzika nade“, jedinstvenom programu koji je nastao u partnerstvu sa čuvenim El Sistema pokretom, proglašenim od strane UNESCO-a za najbolji socijalno inkluzivni program na svetu.

Izabrane vesti

Pre tipovanja, recimo da je Kon, kompozitor, tekstopisac, aranžer, producent i izvođač zabavne muzike. Zajedno sa Milanom Nikolićem, predstavljao je Srbiju u polufinalu Pesme Evrovizije 2009. u Moskvi sa pesmom “Cipela”.

Krenimo od jedinice s meča HANOVER – GROJTER FIRT. Razlika je samo jedan bod u korist Grojter Firta koji je u poslednja dva kola gubio od Sankt Paulija i Hete. Biće ovo tvrd meč, uz napomenu da je na poslednjih pet mečeva Hanover jednu utakmicu izgubio, a jednu odigra nerešeno. Na poslednjem meču para u septembru bilo je 1:3 za Hanover.

Uz GG igru, pratimo meč KELN – VERDER. Keln i Verder mogu da igraju egal, mada tabela kaže da je Keln jako blizu ispadanja u Cvajtu. Tim se popravio u poslednje vreme, što gokazuju remi partije sa Volfsburgom i Hofenhajmom, te pobeda nad Ajntrahtom. Verder je poslednji meč para dobio sa 2:1, a u međusobnoj tradiciji timova je GG igra.

Sledi jedinica na meču TORINO – LEĆE. Gostujuće Leće je počelo da tone sve niže i niže. Reč je o timu koji je četiri puta gubio na poslednjih pet mečeva, Torino u istom periodu ima tri remija i dve pobede. Torino je dobilo poslednja tri meča para, a na svim mečevima dolazila je 0-2 igra.

Kompozitor zatim kombinuje 1&3+ na utakmici INTER – SALERNITANA. Inter ima savršen učinak, suvereni je vladar Serije A, tako da Salernitana nema šta da traži od ovog susreta. Pravo čudo će biti ako se provuče bez rezultatskog debakla, pošto je u septemru od Intera primila četiri gola. Dakle, ništa dobro se ne piše fenjerašu.

Recimo i da je Marko Kon prvi muzički sastav osnovao kada mu je bilo devet godina. Njegov deda, Andrija Ernest Kon, bio je rezervni oficir Kraljevine Jugoslavije, a stric mu je poznati srpski epidemiolog dr Predrag Kon. Svira klarinet, frulu, saksofon, gitaru, bas-gitaru i bubnjeve.

Marko Kon je autor brojnih pesama sa Aleksandrom Kopcem. Na zvaničnom sajtu „Evropesme“ oni su opisani kao „jedan od najuspešnijih timova u srpskoj zabavnoj muzici“. Bio je jedan od autora teksta za pesmu „Ludi letnji ples“, sa kojom su Flamingosi i Luis pobedili na Beoviziji 2006, i koproducent i koaranžer pesme „Zauvijek volim te“, sa kojom je Stefan Filipović predstavljao Crnu Goru na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu. Konov pobednički nastup na Beoviziji 2009. sa pesmom „Cipela“, za koju su muziku radili Kon, Kobac i Nikolić, a tekst i aranžman Kon i Kobac, bio je njegovo prvo predstavljanje publici kao vodećeg pevača. Pesma je pobedila u ukupnom zbiru sa 19 poena, kao favorit žirija i četvrta u glasanju publike (7,4% glasova). Kon je izjavio da je pesma nastala oko godinu dana pre Beovizije, i da je prvobitno imala drugačiji tekst sa naslovom „Nos“.Nikolić i Kon su zauzeli 10. mesto u drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije 2009. u Moskvi.

To je sve od Marka Kona uz koga želimo da proslavimo novi dobitak koji će podići našu do sada kroz akciju doniranu sumu u iznosu od 31.044.009 dinara. Našem današnjem gostu od sveg srca želimo puno uspeha, kako u klupskom, tako i u dresu Jermenije.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama



tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara