Humanitarni tiket u podne: Marko Milinković tipuje za Uroša Karapandžića

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.09.21. | 11:01

Ko jednom obuče dres Orlova, ma gde da je, tipuje na patritski način

Beše viđen u dresu Orlova, pet i po godina bio je najbolji fudbaler Slovana, driblao je po turskim terenima, a juče smo se s njim čuli povodom transfera u Alaškert iz Jerevana. Pogađate, on je napadač Marko Milinković koji je odlučan da pomogne lečenje i rehabilitaciju malom Urošu Karapandžiću (11). Dečakova bitka je duga, trajaće čitavog života bez predaje, a mi se nadamo da ćemo ga obradovati MOZZART donacijom koja će u slučaju da ovaj tiket bude dobitan heroju bitke za detinjstvo doneti 132.600 dinara, koje će dečakova porodica utrošiti na kupovinu novih kolica koja će Urošu pomoći da se lakše kreće.

Krećemo od meča AUSTRIJA – ŠKOTSKA. Austrija ima sedam, a Škotska osam bodova na tabeli kvalifikacione Grupe F. To su činjenice, a domaćin je pre ovog meča demoliran od Izraela sa 5:0. To je ipak ozbiljan kiks koji će na papiru lošiji Škoti pokušati da iskoriste, nakon pobede nad Moldavijom. Kako bilo, male su im šanse da urade nešto više na ovom meču.

Izabrane vesti

„Biram pobedu domaćina“, reče fudbaler koji je sa timom iz Jerevana potpisao jednogodišnji ugovor koji se može produžiti na još jednu sezonu.

Inače, pomenutim transferom zadovoljan je i menadžer Miloš Ristanović, a mi ćemo se još više radovati ukolioko iskusni fudbaler stasao u redovima čačanskih Zebri, dođe do pogotka na meču HRVATSKA - SLOVENIJA. Žestoko i bitno na Poljudu. Selektor Hrvatske gubi tlo pod nogama, Vatreni su bleda senka onog tima koji je igrao na Mundijalu. Nanela je Slovenija južnim susedima prvi i jedini poraz do sada u kvalifikacijama. Ofanzini vezista Sandi Lovrić presudio je Vatrenima u Stožicama (1:0). Naoštreni su Hrvati za revanš, žele iskupljenje, tako da će se Zlatko Dalić naći na mukama uprkos pobede nad Slovacima pre par dana.

“Ne očekujem mnogo golova, maksimum dva”, procenjuje novi član kluba koji je osnovan 1990. godine u Martuni, a 2013. premešten u Jerevan.

Idemo na meč dana, baveći se utakmicom REPUBLIKA IRSKA – SRBIJA. Okolnosti idu na ruku Draganu Stojkoviću i njegovim pulenima pred ovaj meč. Irska je ispala iz trke za Mundijal, ima samo jedan bod posle četiri utakmice i to ga je jedva osvojila na svom terenu protiv Azerbejdžana u subotu uveče (1:1). Dakle, Kelti nisu ni tako zainteresovani za ovaj finiš kvalifikacija. Irska oslabljena dočekuje meč sa Srbijom, bez kapitena Kolmena, bez O’Šeja, Kolinsa i Longa. Uz to, kada su se igrale kvalifikacije za Mundijal u Rusiji, ključna tri boda reprezentacija Srbije je osvojila u Dablinu.

“I da nije realno, od mene ništa sem vere u pobedu Srbije ne bi mogli da dobijete”….

To je Markov patriotizam, a mi premotavajući film kažemo da je upravo on za A tim Srbije odigrao jedan meč, kada su Orlovi slavili u utakmici sa Južnom Afrikom (3:1) 2009. godine.

Za kraj, Marko Milinković se latio meča HOLANDIJA – TURSKA. Turci imaju bod više, ali sada igraju u Amsterdam, sa Holanđanima koji su uvertiru za ovaj meč napravili kada su savladali Crnu Goru sa 4:0. Luj van Gal zna šta mu je činiti, mada je siogurno da Turci ne izlaze na teren sa podignutim rukama, jer dobro pamte kako su na svom terenu u martu matirali Lale sa 4:2. Ovde će zbog navedenog revanšizam u srcu domaćina igrati ključnu ulogu.

„Za kraj, GG“, zatvarajući MOZZART Sport listu kaže današnji gost, verujući da će njegov dobitak dopuniti našu kacicu plemenosti kroz koju je do sada prošlo 21.666.757 dinara.

A, sada, malo formalno-neformalnih fudbalskih razgovora. Zamolili smo Marka Milinkovića za prve utiske o klubu koji ove sezone igra u grupnoj fazi Lige konferencija.

Tim je organizovan, mislim da ima jak sastav, pa optimistično mogu da kažem da su naše zajedničke šanse u Evropi, u grupnoj fazi takmičenja gde igramo sa LASK-om, Helsinkijem, te Makabijem iz Tel Aviva dobre. Uostalom, reč je o velikom izazovu koji može presudno da utiče i na moj dalji put”

Inače, za kraj vredi reći da je Marko Milinković u svojoj dosadašnjoj karijeri nosio dres čačanskog Borca, Košica, Slovana, kao i turskih ekipa, Genčlerbirligija, Ekscelsziora, i konačno Giresuna odakle je otišao na novi fudbalski zadatak.

Usudimo li se za zaseban komentar, onda smo slobodni da konstatujemo da velika fudbalska očekivanja koja su bila i jesu na strani Marka Milinkovića ne bi bila moguća bez baznog školovanja na terenima čačanskog Borca. On je bio, jeste i biće dete škole fudbala sa Morave. To je prosto tako, ma gde sada igrao.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Goran Vučićević će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji, potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja roditelja sa četvoro i više dece – Bosanski Brod. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 13,26, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja “Humanitarnog tiketa u podne”!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je meč odigran u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota jedan.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN

FOTO: Star Sport


tagovi

Marko Milinkovićsportsko klađenjebet analizahumanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara