Humanitarni tiket u podne: Milica Savićević tipuje za lečenje Milana Rabrenovića

Vreme čitanja: 5min | uto. 19.09.23. | 11:50

Dama u ulogama novinara, automehaničara i progamera, iskusno odvaja tip 2-4 na suretu Sitija sa Crvenom zvezdom

Danas nam u goste, a sve u pohode plemenitom cilju dolazi Milica Savićević, dama s tolikom lepezom zanimanja i veština, da je možda najbolje da je pustimo da u prvom licu govori o sebi. Upozoravamo vas da je njeno pero oštro, naša pitanja direktna, a tiket znalački popunjen. Ukoliko vam se dopada, slobodno ga prepišite...

Na početku, pitamo Milicu čime se sve ona zapravo bavi?

Izabrane vesti

„Kada me neko pita čime se bavim, komplikovano je to objasniti. Ja sam programer, novinar i automehaničar. Prvo zbog prihoda, drugo zbog društvene odgovornosti i želje da utičem da se nešto u društvu promeni na bolje, treće iz čistog entuzijazma”...

Automobilizam je nešto posebno za tebe?

“Ljubav prema automobilizmu, naročito Bavaracima, zadnjeg pogona, dovela je do toga da se zainteresujem ne samo za vožnju, već i za mehaničke sklopove istih. A da bi se nešto popravilo, potrebno je to prvo pokvariti. Prvi rasturen auto, BMW e46 320d sa m47d20 agregatom bio je prvi auto mog auto otpada kroz koji je prošlo oko 150 različitih modela za 5 godina”

Ko ti je bio uzor, a od koga si učila zanat?

„Mirko Rašić, popularni "Neovlašćeni serviser" pružio mi je prva konkretna saznanja o automehanici. Na žalost, on više nije među nama, ali verujem da će živeti kroz svaku popravku koju radimo koristeći njegovo znanje i savete. Godinama sam zanat, alat i radionicu "krala" od devera koji je jedan od najboljih automehaničara koje znam, kao i od par odličnih lokalnih majstora od kojih sam uvek imala pomoć i podršku. Zašto to radim, ne znam. Valjda zato što u sve tri profesije volim osećaj koji mi donosi uspešno rešavanje problema. Nikad se nije radilo o novcu jer, kad pogledam iza sebe, prijateljstva koja sam sklopila kroz godine u svetu automobilizma premašuju materijalnu dobit”

Priču nastavljamo kasnije, jer tipovanje počinjemo uz 2&2+ tip s meča JANG BOJS – RB LAJPCIG. Kup meč u nacionalnim vodama, protiv Ksamaksa rešio je Jang Bojs tek uz minimalnu pobedu. Teška će biti sutacija za njih protiv RB Lajpciga koji deluje jako razigrano u bundesligaškoj sredini. Trenutno je na trećem mestu sa tri pobede i porazom od Bajer Leverkuzena (3:2).

Idemo na opreznih 2-4 sa meča MAN. SITI – CRVENA ZVEZDA. Ah taj vlasnik trofeja Lige šampiona, da li će se Zvezda ikako snaći njemu na nogama... Naime, ekipa Baraka Bahara u poslednje vreme gubila je od Čukaričkog (2:1) i Voždovca (3:2), pa će joj na startu Lige šampiona trebati mnogo više čvrstine ukoliko misli da potpuno ne kapitulira na nogama Sitiju. Svi znamo ko je favorit.

Sa utakmice BARSELONA – ANTVERPEN, očekujemo 1&3+. Na Olimpiku Antverpen mora da igra defanzivno, jer Barsa je ta koja će iz sve snage napsasti. Ćavijev tim je naime pred ovaj susret dao pet golova Betisu i tako najavio da će na startu Lige šampiona biti naoštren na Antverpen do iznemoglosti.

Za kraj, od naše Milice, dolazi GG igra koju vezujemo za meč PSŽ – DORTMUND. Neverica na Parku prinčeva zbog poraza od Nice (2:3). Možda je to bio samo Enrikeov blef pred meč sa Dortmundom koji trenutno ima osam bodova na bundesligaškoj tabeli, a izvukao ih je uz dve pobede i dva remija. Inače, ovaj par se susretao u osmini finala Lige šampiona 2020. godine. Prvi meč dobio je Dortmund (2:1), a drugi PSŽ (2:0).

Nastavljamo razgovor s Milicom, interesujući se kako je kanalisala sva svoja interesovanja i poznanstva koja neosporno ima?

„Tokom proteklih par godina sam, rešena da ta prijateljstva i saradnje pretvorim u nešto veće, organizovala niz uspešnih humanitarnih akcija, kao i jedan auto-moto skup humanitarnog karaktera u rodnoj Ivanjici. Drago mi je što sam uvek nailazila na podršku i pomoć kolega, sugrađana i prijatelja. Sa popravki, popularnog "menjanja delova", zainteresovala sam se za prepravke. Tu sam relativno "nova", ali sam napraviti deo koji je potreban, prepraviti postojeći prema sopstvenim potrebama, uzeti najbolje od svega i napraviti funkcionalan sklop, to je korak dalje u profesionalnom usavršavanju. Još uvek učim i verujem da ću učiti ceo život, zbog čega sada pravim novu radionicu”.  

Znamo i da si veliki ljubitelj driftovanja, kao sve popularnijeg sporta!

„Da, pošto sam veliki ljubitelj drifta, ove godine postala sam deo SDC/DOC familije kao član tima Slovenca Primoža Kovača, koji je arhitekta po profesiji, ali i odličan vozač i muzičar u duši. Iz poslovne saradnje izrodilo se i divno prijateljstvo. Ono što se može videti van staze je nešto što vredi više od onoga na stazi. U boksevima se ni na koga ne gleda kao na konkurenciju, ne gleda se vera, nacionalnost, budžet za odabir školjki i agregata. Alat i delovi su se prebacivali iz hrvatskog boksa u slovenački, iz srpskog u hrvatski i tako u krug. Tu se na prvom mestu gleda kakva je neko osoba i to je, valjda, bilo dovoljno da se moja ljubav prema ovom sportu dodatno produbi. Žao mi je što auto-moto sportovi ne dobijaju pažnju kakvu zaslužuju i što vozači, u nedostatku sponzora, popravke i prepravke mahom finansiraju sami. Ono što ovaj sport može doneti publici je adrenalin kakav im klasični sportovi nikad neće pružiti”

Milice, gde u najskorije vreme možemo da te vidimo na zadatku?

„Ako biste da se u to i lično uverite, dođite na parking Mega Maxi Ade u Beogradu 30. septembra i 1. oktobra, gde će vas dočekati fantastična organizacija i brojni vozači iz čitavog regiona. Primož, vozač mog tima, voziće BMW e36 coupe sa agregatom S62 iz e39 M5. Čekamo vas”, poručuje nasmejana Milica

Pitamo je na kraju kome posvećuje svoj tiket?

„Humanitarni tiket će ići za mog sugrađanina Milana Rabrenovića (2001), broj 902 u "Budi human" humanitarnoj organizaciji. Milan ima dijagnozu autizma, teži oblik, sklon je autoagresiji. Ima skraćene tetive zbog kojih hoda sa povijenim kolenima već pet godina. Milan se muči godinama, gotovo da ne ustaje. Kičma mu se krivi od opterećenja. Po mišljenju doktora, intervencije je potrebno uraditi što pre. Milanu su neophodna sredstva za tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede, fizikalne terapije, operacije, rehabilitacije u banjskim uslovima, suplemente, lekove, pelene, ortopedska pomagala za stomatološke usluge, kao i za putne troškove”, zaključuje naša današnja gošća koja je već načinila jedan veliki korak ka Mozzart pobedi.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara