""
""

Humanitarni tiket u podne: Mirko Poledica od Poljske do Islanda!

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.07.16. | 12:00

Eventualni dobitak predsednik Sindikata fudbalera usmerava na školu fudbala „Mladost radost“ iz Čačka

Kao igrač špartao je terenima u dresovima čačanskog Borca, Vojvodine, Leha, Sparte iz Praga, Legije… Kad se fudbalski penzionisao opredelio se za put kojim se ređe ide. Mirko Poledica izabran je za predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, gde se veoma dobro snalazi.

Izabrane vesti

Ovih dana ima pune ruke posla i rešava sporove Nenada Milijaša u Kini… Slučaj Danka Lazovića je uspešno završio i omogućio mu da ode u Mađarsku. Za Srbiju ističe da je puna problema, fudbaleri, njih negde oko 70 odsto, ne primaju plate. Veliku pomoć ima od poznatog beogradskog advokata Vladimira Bojovića.

Pošto i sam, ali i kao predsednik sindikata, često upućuje humanitarnu pomoć, poslednje akcije su donacija 600.000 dinara za izgradnju hemato-onkološke klinike u Nišu, kao i pomoć deci i porodicama fudbalera koji više nisu sa nama, rado se odazvao MOZZARTOVOM pozivu da prognozira rezultate u humanitarnom tiketu.

U ponudi utakmica za ponedeljak prvi sindikalac fudbalera tipovanje je započeo od poljske lige koju je svojevremeno igrao. LKS - Arka.
„LKS je prošle sezone prvi put zaigrao u Ekstra klasi i izborio opstanak. Sa druge strane Arka se posle dugo vremena vratila u elitu i čeka ih teška sezona. Klubovi koji se plasiraju u Eksta klasu popularno se zovu Benjaminek i svaki takav klub ima samo jednu želju - opstanak. LKS predvodi moj veliki prijatelj Česlav Mihnjevič koji slovi za jednog od najboljih trenera u Poljskoj. Osvajao je titule sa Lehom i Zaglebljem. Sad će ići na plasman u neko evropsko takmičenje. Moj tip je čista jedinica“, kaže za MOZZART Sport Mirko Poledica.

Iz Poljske bivši igrač Sparte iz Praga prešao je na ligu Danske. Midtjiland - Randers.
„Domaćin je poslednjih godina u usponu, uspeli su poslednjih godina da se plasiraju veoma daleko u Evropi. U Danskoj je svaki početak težak, ali prednost dajem domaćem sastavu i sve osim njihove pobede bilo bi veliko iznenađenje, jedinica.“

Iz Danske je Poledica prešao u komšiluk, u Švedsku. Jefle - Kalmar.
„Jefle kao domaćin trenutno je bez pobede. Ubedljivo su poslednji sa malim šansama za opstanak. Kalmar je u sredini tabele i sa pobedom bi imao šansu da se priključi borbi za izlazak u Evropu. Vrlo bitna utakmica za njih, tip dva.“

Još jedan par iz Švedske, Jenćepings i Jurgorden.
„Obe ekipe imaju identičan učinak u dosadašnjem delu sezone, a interesantno imaju identičan skor kao domaćini odnosno gosti. U ovakvim slučajevima blagu prednost imaju gosti, dupla šansa - iks, dva.“

Nekadašnji ofanzivni bek sa prepoznatljivim i dobrim centaršutevima okušao se i u ligi Finske. HIFK - VPS.
„Gosti su u gornjem delu tabele, a domaćin u zoni ispadanja. VPS ima loš skor u gostima, HIFK bi dobrim rezultatom stekao samopuzdanje i probao da izađe iz krize. Moje viđenje je da ovaj duel ima posebnu težinu za HIFK, možda treba probati sa iksom.“

Mirko je za kraj ostavio ligu Islanda. Vikingur - Trotur.
„Domaćin igra dobro i kod kuće i u gostima, a  Trotur je izuzetno loš kad ne igra kod kuće. Imaju tri poraza i samo jednu pobedu. Probao bih prelaz, iz keca u kec, jer bodovi daju šansu domaćinu za najviši plasman”, zaklučio je predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica, koji će eventualni dobitak usmeriti na račun škole fudbala „Mladost radost“ iz Čačka.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

tiket u podneMirko Poledicahumanitarni tiketbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara