Humanitarni tiket u podne: Mirko Poledica tipuje za lečenje mališana Mihajla Oreščanina

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.11.23. | 11:56

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, sve karte baca na najveće kvote na svetu dostupne samo u Mozzart kladionici

Danas je s nama posebna ličnost! Pozdravljamo Mirka Poledicu, nekadašnjeg fudbalera čačanskog Borca, Vojvodine, Leha, Sparte iz Praga, Legije, a danas neumornog borca za prava fudbalera. On je danas lučonoša sindikalne borbe u sportu koji najviše volimo, a nalazi se na poziciji predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”.

Po odluci Mirka Poledice, a na konto uloga kompanije Mozzart u iznosu od 10.000 dinara, potencijalnim dobitkom pokušaćemo da pomognemo lečenje mališana Mihajla Oreščanina. Njemu je dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga. Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Izabrane vesti

Inače, o novostima iz Sindikata profesionalnih fudbalera govorićemo kasnije, jer sada je red da popričamo na temu Poledičinih tipovanja, što ćemo učiniti na jedan poseban način. Naime, naš današnji gost odlučio je da upotrebi najjače kvote na svetu, dostupne samo u Mozzartu.

Reč je o dvojci na meču VELEŽ MOSTAR – ZRINJSKI, te kecu s utakmice LE MAN – ŠATORU.

Mostarski derbi će biti možda i najzanimljivija utakmica koja će se odigrati ovog ponedeljka. Zrinjski je aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, postao je ovog leta prvi klub iz te zemlje koji se plasirao u Ligu konferencije. Tamo igra vrlo dobro, savladao je AZ Alkmar (4:3), a dobro se pokazao i protiv Aston Vile i Legije, uprkos porazima. Međutim, kako to obično biva sa ekipama koje imaju slabiju rotaciju, ispaštali su rezultati u prvenstvu, gde Zrinjski posle 12 kola već ima po dva poraza i remija. Treći je na tabeli sa 26 poena, sedam manje od lidera Borca iz Banjaluke, od kojeg je doduše odigrao dva meča manje. Velež je najbliži pratilac Zrinjskog, četvrti je na tabeli sa 22 boda, četiri manje od gradskog rivala, uz odigran meč više. Kako je treća pozicija poslednja koja garantuje plasman u Ligu konferencije, Velež ima motiv više ovog ponedeljka. Poslednjih pet derbija Mostara je pripalo Zrinjskom. Jeidni ovosezonski, sredinom oktobra, sa 3:0.

Što se tiče francuske Nacionalne lige, odnosno trećeg ranga takmičenja, Le Man je jedan od kandidata za plasman u Ligu 2, mada je u poslednje vreme u primetnom padu forme. Doživeo je tri poraza u poslednja četiri kola, pao je zato na osmu poziciju sa 18 poena. Ipak, željeno drugo mesto nije mu mnogo odmaklo, Nior ima šest bodova više, uz jednu odigranu utakmicu više. Le Man je svakako favorit večeras kod kuće protiv Šatorua, jedne od najlošijih ekipa u ligi. Gosti su tek 16. sa 12 osvojenih bodova, a pritom nemaju nijednu pobedu na poslednjih osam utakmica (pet remija i tri poraza).

Za kraj, recimo i da je Mirko Poledica odigrao dvojku na utakmici SOKOL S. – ARSENAL TULA. Sudar timova u Rusiji sa potpuno različitim ambicijama. Arsenal iz Tule želi da napadne četvrto mesto gde se trenutno nalazi Himki sa pet bodova više, dok Saratov strmoglavo pada. Trenutno su 14. i imaju tri uzastopna poraza. Ako je sudeći po trenutnoj formi, teško da će uspeti išta da urade protiv Arsenala.

Što se tiče Mirka Poledice, bitno je da kažemo da je u prvoj dekadi septembra meseca pretprošle godine na Kipru, u Limasolu, održana je dvodnevna Skupština evropske divizije FIFPRO-a kojoj su prisustvovali predstavnici sindikata fudbalera iz 35 zemalja. Najznačajniji deo skupštine bili su izbori za nove članove borda FIFPRO-a i borda FIFPRO Evropska divizija. Ogromno poverenje i veliku čast dobio je predsednik srpskog sindikata, Mirko Poledica, koji je izabran za člana borda FIFPRO Divizija Evropa. Pored njega za članove borda izabrani su Frejzer Višhart (Škotska), Marketa Handlova (Češka) i Spiros Neofitides (Kipar).

Nakon izbora Mirko Poledica je izjavio: „Velika mi je čast što ću u ime Republike Srbije, kao i svih evropskih zemalja raditi na unapređenju i zaštiti prava fudbalera“.

Mirko Poledica (MN Press)Mirko Poledica (MN Press)

Što se tiče samog rada našeg gosta, navodimo da je on plod dugogodišnje težnje i potreba fudbalera na ovim prostorima za udruživanjem i stvaranjem organizacije koja bi štitila njihove interese, iznalazila optimalna rešenja za prevazilaženje eventualnih problema i sporova i uticala na pravilan razvoj profesionalnog fudbala u Srbiji rezultirala je osnivanjem Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“. Na osnivačkoj skupštini održanoj 11. marta 2009. godine, izabrano je rukovodstvo ove organizacije, usvojen statut i ostala prateća dokumenta i konstituisani su organi sindikata. 

Osnovni smisao ove organizacije je da bude nezavisna od političkih partija, državnih organa i drugih institucija, zasnovana na principima ravnopravnosti i uzajamne solidarnosti, koja će na dobrovoljnoj osnovi okupljati profesionalne fudbalere koji su angažovani u klubovima koji deluju u okviru Fudbalskog saveza Srbije, kao i fudbalere iz Srbije koji nastupaju za inostrane klubove.

Napominjemo da je do sada ukupno donirana cifra u „Humanitarnom tiketu u podne“, došla do iznosa od 29.868.409 dinara. Očekujemo novi plus! 

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠE: Miloš MILIĆ


tagovi

sindikat profesionalnih fudbalera nezavisnostMirko Poledicahumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara