Humanitarni tiket u podne: Novica Bjelica tipuje za Udruženje pacijenata obolelih od melanoma - UPOOM

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.05.23. | 11:14

Odbojkaš Partizana, iz smo tri para, uz dva udarna prelaza izvlači kvotu 49,34

Našeg današnjeg gosta, Novicu Bjelicu verujemo da svi prepoznajete, jer on je neko ko jako dugo istrajava na odbojkaškim terenima kao jedan od najboljih igrača u državi. Današnji “Humanitarni tiket u podne”, koji je popunio, slobodni smo da kažemo, u slučaju pogotka konkurentan je i za rubriku “Ludi tiket”, jer ono što je Novica odigrao i naumuo sa svega tri para, zaista nije svakidašnje.

Inače, Bjelica igra na poziciji srednjeg blokera, a sa reprezentacijom Srbije nastupao je na Olimpijskim igrama 2008. godine. Sa Partizanom je osvojio prvenstvo Srbije (2022/23), Kup Srbije (2021/22. i 2022/23) i Superkup Srbije (2022), a uz Mozzart će danas nadamo se doći do nešto veće dobitne sume, budući da se sa tri para nije ni malo šalio. Potencijalni dobitak usmeriće Udruženju pacijenata obolelih od melanoma – UPOOM.

Izabrane vesti

Krećemo od meča JUVENTUS – SEVILJA, odakle čekamo 3+, za kvotu 2,15. Filip Kostić je odmarao protiv Atalante, a Dušan Vlahović pogodio za konačnih 2:0. Juventus u odličnom raspoloženju čeka prvi polufinalni meč Lige Evrope, ali i Nemanja Gudelj Marko Dmitrović odmorni ulaze u duel u kom je njihov klub rekorder sa šest titula iz šest finala, pošto se u Španiji prošlog vikenda nisu igrale utakmice Primere zbog finala Kupa kralja.

Grom prelaz X-2, za koeficijent 9,00, čekamo sa meča ROMA – LEVERKUZEN. Rimljani se neće nadigravati sa ekipom Ćabija Alonsa, koja ume da bude prilično opasna iz kontranapada, već će zatvoriti puteve ka svom golu i sa druge strane strpljivo sačekati priliku da dođu do prednosti u ovom domeču. Na četiri međusobne utakmice dva tima u grupnim fazama Lige šampiona u ovom veku palo je čak 19 golova, od čega najviše u oktobru 2015. godine kada je na Baj Areni bilo fantastičnih 4:4.

Za kraj, idemo u Ligu konferencije, uz tip 1-1, sa utakmice VEST HEM – AZ ALKMAR. AZ Alkmar je imao nešto teži put, budući da je u četvrtfinalu eliminisao Anderleht posle penala, mada je prethodno sa dve pobede izbacio Lacio. impresivan učinak Vest Hema ukazuje na to da AZ u Londonu čeka vrlo težak zadatak, posebno što su Čekićari od poslednjih 11 utakmica na svom terenu u svim takmičenjima izgubili samo dve, od Liveprula i Njukasla.

Novica Bjelica je kao dečak trenirao je fudbal, ali je izrastao pa se fokusirao na odbojku. Fan je Formule 1, a kada je nastradao legendarni Ajrton Sena bio je mnogo tužan jer je poginuo dečački uzor našeg plemenitog kladioca. Novica Bjelica navija za sve naše reprezentacije i sportiste. Od utakmica izdvaja ovogodišnje finale kupa protiv Vojvodine kada su saigrači shvatili koliko mogu da pruže. Drži se životnog kreda „Sumnja pokreće“.

Novica, za naslednike kaže da su stariji na košarci, a da je najmlađi sin malo na sportskim terenima, a malo u pozorištu. Da je „pokupio“ i mamine i tatine, glumačko - sportske gene.    

„OK Partizan je postigao veliki uspeh koji mnogi nisu očekivali. Kako je sezona odmicala postali smo svesni mentalne i odbojkaške snage. Uspeli smo da osvojimo sva tri trofeja što se retko dešava. Imao sam zadatak da smirenošću, i po nekim savetom, utičem na mlade igrače. Saigrači su bili dovoljno zreli da iskoriste moju smirenost i da dođemo do priželjkivanog rezultata. Nadam se da sam bio dovoljno dobar i da sam pomogao da svi zajedno nešto naučimo“, priča Bjelica za Mozzart Sport, a mi ga pitamo šta namerava dalje ?

„Objektivno, teško je shvatiti kad je momenat kada dovoljno ne doprinosiš timu. U razgovoru sa ljudima dobio sam podršku i kazali su mi da dovoljno privređujem. Pošto se fizički dobro osećam odlučio sam da odigram još jednu sezonu. Videćemo, gde, kako i šta“.

Bjelicu pitamo i kako on sagledava stanje u sportu kojim se bavi?

„Sport je postao industrija, privredna grana...Cilj sporta, danas, je da pruži što više zabave što donosi mnogo utakmica, puno takmičenja. Na te okolnosti mladi igrači moraju da se naviknu. Mladi moraju da se posvete telu, psihi, oporavku u trenucima kada je pauza. U celoj priči značajnu ulogu igra strast prema sportu, u ovom slučaju odbojci. Momci, koji su u našoj reprezentaciji, pošto je došlo do mini smene, žele da nastave stazama uspeha. Mislim da smo na pravom putu“.

Trenutno, ukupna MOZZAROVA donirana suma u “Humanitarnom tiketu” u podne iznosi preko 28 miliona, precizno 28.856.509 dinara.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Novica Bjelica će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženju građana “Bogdanović plac”, Bijeljina. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 100 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketNovica Bjelicasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara