Humanitarni tiket u podne: Obiora Emanuel Odita tipuje za Udruženje paraplegičara - Beograd

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.05.23. | 11:05

Nigerijski fudbaler sa srpskim pasošem, bira duplu šansu X2 na okršaju Intera i Milana

Nigerijac sa srpskim pasošem, nekada fudbaler Javora, i Partizana, sada prvotimac FAP-a iz Priboja, koji se takmiči u Srpskoj ligi “Zapad”, Obiora Emanuel Odita, današnji je gost “Humanitarnog tiketa u podne”. Njegova Mozzart odluka glasi:”Tipovaću za Udruženje paraplegičara iz Beograda”.

Pre tipovanja, recimo da je FAP trenutno na trećem mestu Srpske lige “Zapad”, gde ogorčenu bitku za ulazak u PLS, biju Smederevo 1924, koje ima 65 bodova, dok drugoplasirani čačanski Borac 1926 ima svega poen manje.

Izabrane vesti

O Oditinoj karijeri ćemo nešto kasnije, jer kao što je red, idemo na bet analizu 3+ tipa na utakmici SIVAS – KASIMPAŠA. Gostujuća Kasimšaša je sigurna, tako da ne mora po svaku cenu da navaljuje na Sivas koji je u poslednja dva kola gubio. Ni gostima ne cvetaju ruže u poslednja četiri kola, pa će ovo biti meč timova koji mogu skoro pa podjednako da pokažu. Sivas je dobio poslednji meč para u decembru prošle godine, a na poslednja četiri meča para minimalno je dolazila GG3+ igra.

Idemo na meč ISTANBUL – GALATASARAJ, sa koje očekujemo 2&3-6 kombinaciju. Vodeću Galatu ne zanima činjenica sa je Istambol podigao glavu, te da sa poslednjih pet ligaških mečeva nema zabeležen poraz. Galatasaraj je svejedno favorit koji je poslednji meč para u martu, a mislimo na prijateljski meč dobio sa 0:6. Ne verujemo da će Istanbul biti voljan ponovo da dozvoli baš toliku bruku.

Na udarnom paru dana, srpski Nigerijac očekuje duplu šansu X2. Jasno vam je, govorimo o meču INER – MILAN. Utisak je da će teško ekipa Simonea Inzagija dozvoliti totalni preokret na korak do finala. Navijači će joj pritom dati vetar u leđa, a nije mala stvar i to što je Romelu Lukaku odigrao odličan meč protiv Sasuola u međuvremenu i postigao dva pogotka. S druge strane, Piolija muče i kadrovski problemi. Ismael Benaser je završio sezonu, Rafael Leao je propustio i prvi polufinalni okršaj rivala iz prestonice mode, a za vikend nisu igrali ni Žunior Mesijas i Rade Krunić.

Za kraj imamo jedinicu uz utakmicu LUTON – SANDERLEND. Nazire se prvi finalista plej-ofa Čempionšipa, mada daleko od toga da je gotovo. Sanderlend je napravio prvi korak ka poslednjem stepeniku, pošto je na Stadionu svetlosti pobeđen Luton sa 2:1 (1:1). Fudbaleri Lutona imaju puno pravo da se nadaju preokretu s obzirom na to kako su odigrali na severu Ostrva. Ipak, Sanderlend nosi određen kapital u London i videćemo da li će to biti dovoljno da se obezbedi finale.


Obiora Odita protiv moskovskog CSKA (©Starsport)Obiora Odita protiv moskovskog CSKA (©Starsport)

Nakon igranja u rodnoj Nigeriji, Odita je u zimskom prelaznom roku sezone 2002/03. potpisao za Javor iz Ivanjice. Do kraja sezone je odigrao devet prvenstvenih utakmica, uz jedan postignut gol, ali je klub ispao iz Prve lige. Odita je narednih godinu i po dana sa Javorom igrao drugoligaški fudbal. U januaru 2005. godine je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom. Na svom debitantskom nastupu, postigao je dva gola protiv Dnjepra u šesnaestini finala Kupa UEFA…

U osvajanju šampionske titule u sezoni 2004/05, Odita je učestvovao sa šest postignutih golova na 12 odigranih utakmica. U januaru 2006. je prosleđen na pozajmicu u Javor do kraja tekuće sezone. Leta 2006. godine se vratio u Partizan. Postigao je 10 prvenstvenih golova na 23 odigrane utakmice tokom takmičarske 2006/07. u Superligi Srbije. U junu 2007. je potpisao dvogodišnji ugovor sa Al Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Inače, Odita je 2008. pozajmljen belgijskom prvoligašu Vesterlu da bi se leta iste godine vratio u Al Ain. U junu 2010. po treći put postaje igrač Javora, da bi početkom 2011. prešao u kineski Tjencin. Leta iste godine se vratio u Javor, s tim što je ovaj put proveo celu 2011/12. sezonu u klubu.

Tokom 2012. i 2013. godine je igrao u Kazahstanu za Taraz, da bi u septembru 2014. potpisao ugovor sa Voždovcem. Nakon dve sezone u Voždovcu, potpisao je za Mladost iz Lučana. Pet godina je nastupao za Mladost u Superligi Srbije da bi se u julu 2021. vratio u Javor. Postigao je sedam prvenstvenih golova za Javor tokom takmičarske 2021/22. u kojoj je klub izborio povratak u Superligu Srbije. Ipak, Odita nije zaigrao za Javorom u Superligi već je ostao u istom rangu takmičenja pošto je u julu 2022. potpisao za Železničar iz Pančeva. U decembru 2022. je potpisao za FAP iz Priboja.

Protiv Luke Milivojevića kao igrač Javora (©Starsport)Protiv Luke Milivojevića kao igrač Javora (©Starsport)

Trenutno, ukupna MOZZAROVA donirana suma u “Humanitarnom tiketu” u podne iznosi preko 28 miliona, precizno 28.856.509 dinara.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Obiora Emanuel Odita će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Crvenom krstu u Bijeljini. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 100 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Obiora Oditahumanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaFAP Priboj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara