Humanitarni tiket u podne: Petar Peca Popović tipuje za Centar za neonatologiju klinike za pedijatriju KC Kragujevac

Vreme čitanja: 5min | pet. 23.04.21. | 11:08

Rok kritičar, novinar, pisac, kolumnista i urednik očekuje dvojku iz Užica

Mozzartov današnji plemeniti kladilac je svestrana ličnost. Novinar, publicista, rok – kritičar, kolumnista bio je pokretač Sportskog žurnala, urednik Zvezdine revije, urednik časopisa „Džuboks“, „Rok“. Pisao je za Politiku, „Politikin zabavnik“, „Blic“, radio je na Radio Beogradu i popularnom Radiju 101. Pomogao je mnogim muzičarima na početku karijere poput Zdravka Čolića, „Bijelom dugmetu“, grupi „ Azra“, Ribljoj čorbi, Bajagi i instruktorima, Poslednjoj igri leptira…dobitnik je mnogobrojnih priznanja.

Pred nama je i nova knjiga Pece Popovićeva “Tragovi u beskraju”, a prva promocija održana je u Čačku.

Izabrane vesti

Knjiga „Tragovi u beskraju“ predstavlja zbirku Pecinih tekstova otišlih junaka iz sveta muzike. U njoj su prikazana pedeset tri sećanja na strane i domaće muzičare. Peca nije krio da su oni uticali na formiranje njegove ličnosti, a da bi bez njih sigurno bio gori čovek. Iz njihovih pesama, primera i njihove muzike crpeo je neka znanja koja su mu koristila da ostane čovek bez stida i srama.

Nadamo se da će Peca, nakon današnjeg tipovanja, ostaviti tragove u Mozzartu sa jednim dobitnim Humanitarnim tiketom u podne.

Startujemo u 18.00 sati utakmicom ZLATIBOR – NOVI PAZAR. Čajetinci imaju deficit od 14 bodova u odnosu na Pazarce. Zlatibor je sa 2:1 izgubio poslednje dve utakmice. Pazar sa 3:2 i 3:1. Zlatiboru su pripala poslednja dva okršaja dok je ukupni skor 3:0:2.

“Dvojka”.

Naš gost Petar Popović ceo život piše tekstove, a ovi koji se nalaze u njegovoj knjizi „Tragovi u beskraju“ su nastali za poslednjih 13 godina. U knjizi su svoje mesto pronašli Badi Holi, Džimi Hendriks, Majkl Džekson, Vitni Hjuston, Džo Koker, Čak Beri, Litl Ričards i mnogi drugi. Od domaćih autora tu su Davorin Popović, Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Vlada Divljan, Vladimir Savčić Čobi...Idemo dalje sa plemenitim tipovanjem, gondolom stižemo do Bundeslige, AUGZBURG – KELN. Domaći imaju bolji skor u odnosu na Keln, 7:7:4. Najubedljivije pobede su sa po 3:0. Rivale deli sedam poena, Jarčevi oslabljeni ulaze u duel nakon pobede nad RB – om. Ajntraht je savladao Augzburg sa 2:0.

“UG 3+”.

Muzika na kojoj je Peca odrastao danas nema smisla jer danas živimo u svetu gde rokenrol uopšte nije važan. Trenutno imamo četiri dominantna žanra: hip hop, trep, latino muziku i modernu pop muziku. Ne osuđuje i razume mlade ljude koji to slušaju, ali lično ga zanima šta umetnik koji pravi muziku ima da poruči slušaocu. Popović nam poručuje da dobrotvorno tipovanje nastavljamo na Ostrvu, ARSENAL – EVERTON. Karamele imaju tri boda više od rivala. Poslednje dve utakmice Everton je odigrao nerešeno dok su Tobdžije pobedile u dva duela pa remizirale sa Fulamom. Dosadašnji odnos je 37:13:9 u korist Arsenala koji je dobio rivala i sa 7:0. Poslednji okršaj dobili su gosti sa 2:1.

“Tri plus”.

Peca ističe da i sada sigurno ima autora koji prave kvalitetnu muziku i koji veruju da će pesmom promeniti svet, ali oni danas ne mogu da dođu do izražaja. Sve ideje koje su u vezi sa rokenrolom realizovane su šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Tiket zaključuje duelom koji startuje u 21.00 sat, AZ ALKMAR II – KAMBUR. Bolji međusobni skor imaju gosti, 1:0:6, koji su u svoju korist rešili tri poslednja okršaja sa AZ – om. Kambur je bio siguran u poslednje četiri prvenstvene utakmice. Mladi iz AZ – a izgubili su poslednji meč sa 3:2.

“U prvom poluvremenu očekujem dva plus”.

Rok kritičar, novinar, pisac, kolumnista i urednik tipuje za Centar za neonatologiju klinike za pedijatriju KC Kragujevca, a našeg gosta upoznajemo sa društveno odgovornim poslovanjem kompanije MOZZART.

Kompanija Mozzart je još jednom pomogla sedmomesečnom Gavrilu Đurđeviću za čiji život se bore građani Srbije, muzičari, sportisti i glumci. Na humanitarnoj licitaciji je za 4.100 evra kupila kombinezon Maraša, glavnog lika iz filma „Južni vetar“, koji je nosio glumac Miloš Biković. Takođe, kompanija MOZZART je pobedila na humanitarnoj aukciji Ronaldove odbačene kapitenske trake sa fantastičnih 7.500.000 dinara, a suma je usmerena za lečenje malenog Gavrila.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 85. košarkaških terena. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…

Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu, a sada smo zlatni sponzori Univerzijade, tačnije BU, koja se tokom jula održava u Beogradu. Takođe, bili smo generalni sponzori KK Borac. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige. Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan… Svojevremeno smo donirali inkubatore našim porodilištima.

U akciji “Novi dresovi za nove šampione” doniramo sportsku opremu. Podsetimo, regionalni lider u priređivanju igara na sreću pokrenuo je akciju kako bi podržao i manje, lokalne klubove. Tokom nekoliko prethodnih godina, opremu je dobilo oko 5.500 sportista iz više od 140 klubova.

Za UDUS, uz pomoć naših poznatih glumaca i predstave “Balkanski špijun”, Mozzart je obezbedio tri i po miliona dinara.

Napomenimo da je kompanija, samo kroz Humanitarni tiket u podne, donirala tačno 19.328.137 dinara.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Podsećamo na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Zoran Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić, Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić i Nenad Nerandžić.

Ne smemo zaboraviti ni na kompanijske donacije koje odlaze u RS.

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje roditelja sa četvoro i više dece „Kolevka“, Gacko. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra završenim ukoliko je meč odigran u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

PIŠU: Đurđe MEČANIN/Mloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara