Humanitarni tiket u podne: Robert Prosinečki čestita Novu godinu tipovanjima za mališane iz Zvečanske

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.01.24. | 11:28

Legendarna sedmica iz Barija, na početku godine uz Mozzart barata tipovima iz Premijer lige i Čempionšipa

Legenda Crvene zvezde i regiona, Robert Prosinečki, uz redakciju Mozzart Sporta čestita vam Novu godinu! Njegovo tipovanje mora da bude uzbudljivo, jer ako mu je Ljupko Petrović poverio izvođenje prvog jedanesterca u Bariju 1991. godine, zašto njegov šut u “Humanitarnom tiketu u podne” da nas ne uvede u novu, 2024. godinu.

Stadion možda neće eksplodirati, ali smo sigurni da neće izostati vatromet zadovoljstva, uz napomenu da su Robijevi tipovi namenjeni mališanima iz Zvečanske.

Izabrane vesti

Pa da krenemo u izazov koji “Čileanac”, najbolji fudbaler sveta na SP za mlade fudbalere 1987. godine otvara susretom BLEKBURN – ROTERHEM uz tip jedan. Gosti su na začelju tabele Čempionšipa, a Blekburn 15. To može da znači da su domaći umeren favorit, jer iza Blekburna su četiri uzastopna poraza. Nadamo se da će se taj niz prekinuti, i obradovati nas kec u Čempionšipu.

Sledi tip 1&2-6 sa meča LESTER – HADERSFILD. Sve u svemu, Lester krupnim koracima ide ka Premijer ligi! Hadersfild je na ivici crvene zone, tako da za lidera ne bi trebalo da bude pretežak protivnik. Lester je poslednji meč para dobio s minimalcem. 

Tip X2&2+ imamo na meču NORIČ – SAUTEMPTON. Za gostujući Sautempton samo pohvale u poslednje vreme. Tim koji juri drugoplasirani Ipsvič mora da zaigra navalentno protiv jednog posve osrednjeg Noriča. Međutim, treba se setiti i avgusta sada već prohujale godine, kada se meč para okončao sa 4:4,

Na meču ŠEFILD VENZDEJ – HAL imamo 3+ igru. Domaćin je pri dnu tabele, tako da šestoplasirani Hal ima ozbiljne pretenzije usmerene na osvajanje sva tri boda. Setimo se i da je u avgustu prošle godine na poslednjem meču para bilo 4:2 za Hal.

Za kraj, tu je kec s meča LIVERPUL – NJUKASL. Klopova mašinerija nema nameru da deli poklone ovog prvog januara. Njukasl koji ima četiri poraza sa prethodnih pet mečeva biće pod žestokim udarom. Uostalom, nije to ništa novo, jer Liverpul redovno dobija mečeve para.

Detalj sa finalne utakmice protiv Olimpik Marselja (©MN Press)Detalj sa finalne utakmice protiv Olimpik Marselja (©MN Press)

Time bi bilo zaključeno praznično tipovanje čoveka koga su navijači okarakterisali kao arhitektu fudbalske igre, poredivši ga sa Ćabijem Alonsom koji je posle Roberta postao ono što je Prosinečki odavno bio. Zato nadalje nećemo ponavljati opšta mesta iz fudbalskih čitanki, pričati o zvezdanom putu Roberta Prosinečkog. Ispričaćemo vam umesto toga jednu obično-neobičnu dečačku priču. Naime, odmah preko puta kuće gde je odrastala Robijeva majka nalazi se takozvana „poljana“. Bilo je to u vreme njegovog detinjstva stecište dece ovoga kraja, seoski teren za pikanje fudbala. To mesto i danas postoji, samo što ono više nije poljana. Asfaltirano je i s time se stalo! Čeka se da ovo igralište postane teren za mali fudbal sa svom pratećom infrastrukturom. Kako bilo, ma kad da se to mesto privede nameni, i takva kakva je bila, Robertu Prosinečkom odgovarala je poljana s neuko napravljenim golovima da uvežbava driblinge za kojima je kasnije ludovala fudbalska planeta.

Prosinečki se tokom svoje trenerske karijere nakon madata na klupi Crvene zvezde najduže zadržao na poziciji selektora Azerbejdžana, oko tri godine (2014 - 2017). Bio je i selektor BiH, trenirao Kajzeri, Olimpiju iz Ljubljane, te Rudeš iz Zagreba.

Što se tiče igračke karijere, slobodni smo da kažemo da je njegov uspon nakon Dinama počeo u dresu Crvene zvezde sa kojom je stigao do krova Evrope. U izboru za Zlatnu loptu Frans fudbala za 1991. godinu Prosinečki je zauzeo peto mesto u Evropi sa 34 poena. Drugo mesto podelili su Dejan SavićevićDarko Pančev i Lotar Mateus (Inter) sa 42 poena, dok je Žan-Pjer Papen (Olimpik Marselj) dobio 141 glas, iako francuski tim nije postao šampion Evrope. Ukupno je u Zvezdi osvojio tri šampionske titule (1988, 1990. i 1991. godine), jedan nacionalni kup 1990. i Kup evropskih šampiona 1991. godine. Za crveno-bele je odigrao 161 zvaničnu utakmicu i postigao 35 golova.

SP M20, Čile 1987. godine, utakmica Jugoslavija - DDR Nemačka (©MN Press)SP M20, Čile 1987. godine, utakmica Jugoslavija - DDR Nemačka (©MN Press)

Prosinečki je zatim igrao za Real Madrid, Barselonu, Sevilju, Standard Lijež, Portsmut, Olimpiju i Zagreb. Proglašen je najboljim igračem M-20 Svetskog prvenstva 1987. u Čileu, gde je Jugoslavija bila prvak. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 49 utakmica i postigao 10 golova, a za Jugoslaviju 15 utakmica uz 4 gola. Prvi gol u dresu Jugoslavije je dao protiv Grčke 20. septembra 1989. u prijateljskoj utakmici. Igrao za Jugoslaviju na SP 1990., a za Hrvatsku na EP 1996, SP 1998. i SP 2002. godine.

Zahvaljujemo se Robertu Prosinečkom koji čitaocima MOZZART Sporta na kraju tipovanja šalje čestitku:“Srećna vam i uspešna bila nova 2024. godina“!

I, to je to od našeg uvaženog gosta uz želju da baš s njegovim tipovanjem proslavimo novi dobitak koji će podići našu do sada kroz akciju doniranu sumu u iznosu od 30.556.609 dinara. Naravno Robertu Prosnečkom želimo puno uspeha u nastavku karijere.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

humanitarni tiketRobert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara