Humanitarni tiket u podne: Sigurica tipovi Zorana Moke Slavnića za Fondaciju “Budi human”

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.03.24. | 12:00

Legenda srpske i jugoslovenske košarke čeka minimum dva gola Orlića, a Mozzart mu osigurava dobitak iznosom od 100.000 dinara

Našeg današnjeg gosta, legendarnog Zorana Moku Slavnića nije mimoišla košarkaška slava, kao ni uspeh u tradiconaloj akciji “Humanitarni tiket u podne”. Poslao je naš Moka 2021. godine s nama 126.700 dinara u Tiršovu na čisto znanje, a danas će se okušati ponovo, ali uz Mozzart garanciju koja obezbeđuje sigurnih 100.000 dinara dobitka za Foncaciju “Budi human”, čak i ako njegov listić ne bude prolazan. Skoni smo da prognoziramo da će ovaj tiket biti apsolutno dobitan, jer Moka je nadaleko čuven po kladilačkom umeću, pa vam savetujemo da prepišete njegov listić, jer nikada se ne zana...

Pre nego što krenemo u tipovanje, red je da kažemo da je “Humanitarni tiket u podne”, u potpuno novom formatu od starta počeo da daje fenomenalne rezultate. Naime, ovog meseca, Milanu Kaliniću zagarantovan je dobitak u iznosu od 100.000 dinara, a zatim je vaterpolo legenda Jugoslav Vasović pogodio sva četiri tipa za dobitnih 202.500 dinara, da bi se prošle nedelje pozlatila igra Dragana Zdravkovića koji je punim pogotkom osvojio 200.000 dinara. . Dakle, do današnjeg dana u mesecu u kom tipujemo za Fondaciju „Budi human“ sakupili smo ukupno 502.500 dinara, pa možemo svi zajedno da budemo zadovoljni učinkom.

Izabrane vesti

Odlično odrađen posao nastavljamo uz Moku Slavnića koji patriotski očekuje minimum dva gola Orlića na meču LUKSEMBURG M21 – SRBIJA M21. Orliće očekuje gostovanje Luksemburgu, selekciji protiv koje su slavili u poslednjem odigranom meču u novembru (2:0). Selektor Ljubinko Drulović zadovoljan je atmosferom u ekipi i poželeo je brz i uspešan oporavak kapitenu Vladimiru Lučiću, koji će zbog povrede propustiti martovske izazove. Bez obzira na to, Luksemburg koji gubi meč za mečom, ne bi trebalo da bude problem Srbiji.

Slavnić u subotu zatim koristi Mozzart šansu 2+Iv2+II na meču NJUJORK – INTER MAJAMI. Posle pet odigranih kola, Inter Majami je prvi na tabeli MLS-a, uz gol razliku 13:5. Njujork Red Bulsi imaju svega tri boda manje, ali i utakmicu taostatka za rivalom. Iz četiri meča izvukli su gol razliku 4:5. Kada su poslednji put igrali rivali ove utakmice, a bilo je to u avgustu prošle godine tim iz Majamija je slavio sa 0:2.

Prvog dana vikenda igra se i meč ESPANJOL – TENERIFE uz 2+ tip. Može Espanjol da vreba drugu poziciju koju drži Elče... Osrednja ekipa Etenerifa mogla bi da bude žrtva te ambicije. Željan je Espanjol i osvete za septembarski poraz na poslednjem meču para, tako da nam ostaje da vidimo šta će se desiti.

Za kraj, Moka Slavnić na meču koji se igra u nedelju uz VALJADOLID i EIBAR bira tip 1X. Oprezan je naš današnji gost koliko i ovaj susret može da bude napet. Na ruku mu ide činjenica da je Valjadolid odličan domaćin, što znači da su šanse za prolazak ove sigurica partije velike.

Na kraju, valja reći da o Mokinom sportskom autoritetu, odnosno uspesima nije zahvalno pisati. Šta god rekli, ma šta u lid teksta stavili, šta god izvukli antrfile nešto će promaći, a onda zlo i naopako. Ne, ne valja to, jer o ljududima njegovog kalibra nabolje je govoriti kroz detalje, isečke iz karijere vezane za određeni sportski trenutak.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 179 utakmica i postigao 1.465 poena. Jedan je od retkih igrača koji ima zlatne medalje sa Olimpijskih igara, svetskih i kontinentalnih takmičenja. Evropskim zlatom se i okitio tri puta, i to 1973. u Barseloni, 1975. u Beogradu i 1977. u Liježu. Svetsko prvenstvo je osvojio u Manili 1978. a olimpijsko zlato u Moskvi 1980.

O Moki, ostaće zauvek kurzivom podvučeno:

- Potez koji je obeležio Evropsko prvenstvo u Beogradu 1975 - koš preko glave protiv Španaca

- Montreal 1976, kada je na olimpijskim igrama, u najznačajnijoj fazi jednog takmičenja, sekund pre kraja dao koš Italijanima i odveo reprezentaciju u polufinale

- Takozvana "odbojka" sa Draganom Kićanovićem protiv SSSR-a u finalu Evropskog prvenstva u Liježu 1977. godine

Da li smo dovoljno rekli? Šta smo propustili… Odgovor je mnogo smo rekli, a previše propustili jer stranice i stranice prostora je potrebno bi bilo ispisati da bi eksplicitno izneli sve pojedinosti o našem gostu koji je 2013. postao čalan FIBA Kuće slavnih. Pričati o njemu, a ne reći da je pored Zvezde igrao u Huventudu, Pibeniku, Partizanu, Juvekazerti, a da je zatim trenirao oba večita ruvala, Jugoplastiku, Malagum Huventudm Iraklis, Atlas i najzad Srbiju, bio bi novinarski neoprostivo. Zato ovaj deo priče završavamo sa tri tačke, uslovo rečeno sa otvorenim navodnicima jer priče o Mokinim košarkaškim momentima nije moguće do kraja ispričati.

Toliko o tome, navijaćemo bodro da današnji tiket prođe, uz informaciju sa smo do sada u akciji ostvarili promet donacija u visini od 31.546.509. dinara.

PLEMENITI BET INFO – BIH

Današnji listić namenjen je i za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, po izboru Mozzart tima u BiH. Naime, dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

Zoran Moka Slavnićhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara