Humanitarni tiket u podne: Uroš Luković tipuje za lečenje devojčice Sofije Rajić

Vreme čitanja: 4min | čet. 29.06.23. | 10:38

Iskusni centar, kvotu 10,06, čeka sve do mečeva koji počinju u praskozorje novog dana

U današnjem poduhvatu plemenitog tipovanja, angažujemo košarkaškog centra, Uroša Lukovića koji je poslednju sezonu proveo u ekipi Metalca, a pamtimo ga i po partijama koje je pokazivao kao igrač Partizana. O njegovoj karijeri reći ćemo dosta toga, ali pre svega potrebno je da naglasimo da je njegovo tipovanje namenjeno za lečenje Sofije Rajić, devojlice koja sada ima šansu da stane na svoje noge i samostalno korača kroz život, ali joj je za to potrebna pomoć svih nas.

Uroš će dati sve od sebe da joj pomogne, a mi krećemo od tipa 2&2+, sa meča NB EGIPAT – AL AHLI KAIRO. Bankari su lak zalogaj za Al Ahli. Tako bi se u jednoj rečenici opisao odnos snaga na meču gde će se Bankari braniti do iznemoglosti. Inače, domaćin je bez poraza na prethodnih pet utakmica, što Al Ahli želi da preseče, na isti način, kao u januaru kada je na poslednjem meču para slavio s 1:0.

Izabrane vesti

Centar zatim bira realnu dvojku s utakmice FILKIR – VIKINGUR. Gosti iz Rejkjavika su ubedljivi lideri šampionata, tako da će Filkir nema mnogo šansi. Da je tako, svedoče i dva X ishoda, plus poraz koje je ovaj tim doživeo na poslednja tri meča u šampionatu Islanda. Vikingur je poslednji meč para dobio sa 2:0.

Sledi jedinica sa susreta KOLO KOLO – DEP. PEREIRA. Pereira ima sedam bodova, dakle prati Boku, dok Kolo Kolo sa pet bodova želi da krene ka trećem mestu. To znači da će Kolo Kolo igrati na pobedu po svaku cenu, na šta dodajemo da da se poslednji meč para u grupnoj fazi završio sa 1:1. Moglo bi ovo da bude tvrda utakmica.

Na meču PALERMIAS – BOLIVAR, kombinujemo 1&3+. Oba tima imaju po 12 bodova, što znači da će ovo biti derbi Grupe C. Palmeiras će igrati na pobedu po svaku cenu, budući da mu je Bolivar dužan još od prvog kola, kada ga je savladao sa 3:1. Sve u svemu, biće ovo uzbudljiva utakmica dva vrlo efikasna tima.

Nema spavanja, jer pred zoru počinje utakmica HAITI – MEKSIKO, gde kombinujemo 1+I&1+II. Haiti će na ovom meču biti kao na strelištu. Naime, kvalitet Meksika je neuporediv, pa nas ne čudi ni činjenica da su Sombrerosi pred ovu utakmicu deklasirali Honduras i dali mu četiri gola. Sve u svemu, jasno je ko je favorit, a ko će se braniti sa svih 11 igrača.

I, to bi bilo sve od Uroša Lukovića koji je prošao mlađe kategorije beogradskog Torlaka da bi u avgustu 2007. potpisao četvorogodišnji ugovor sa FMP-om. Nastupao je za drugi tim FMP-a, a za sezonu 2009/10. je pozajmljen Radničkom basketu. Nakon što je raskinuo ugovor sa FMP-om, u martu 2011. je potpisao za špansku Saragosu. Nastupao je za Saragosinu filijalu u četvrtoj španskoj ligi. U aprilu 2011. je slomio nogu nakon čega nije igrao do kraja sezone. U januaru 2012. je potpisao za Kumanovo, u kojem je ostao do kraja takmičarske 2012/13.

Sezonu 2013/14. je počeo u estonskom Tartuu, ali se nakon samo mesec dana vratio u Kumanovo u kojem provodi ostatak sezone. Narednu sezonu počinje u ekipi Kožuva, ali ih napušta u decembru 2014. i vraća se ponovo u Kumanovo. U decembru 2015. napušta Kumanovo i prelazi u MZT Skoplje do kraja sezone. Sa MZT-om je osvojio prvenstvo i Kup Makedonije 2016. godine. U sezoni 2016/17. je igrao za beogradski Partizan.

Naš današnji gost u julu 2017. Potpisao je ugovor sa Mornarom iz Bara. Ulazio je u idealnu petorku Jadranske lige za sezonu 2017/18. Takođe je u ovoj sezoni sa ekipom Mornara osvojio je titulu prvaka Crne Gore, prvu u istoriji kluba, čime je prekinuta 11-ogodišnja dominacija Budućnosti. U ekipi Mornara je proveo četiri sezone, a pored domaćih takmičenja nastupao je sa klubom i u Evrokupu i FIBA Ligi šampiona. U julu 2021. je potpisao jednogodišnji ugovor sa Zadrom. Nastupio je za Zadar u uvodnih devet kola takmičarske 2021/22. u Jadranskoj ligi, nakon čega je 30. novembra 2021. sporazumno raskinuo ugovor sa klubom. U decembru 2021. je potpisao ugovor sa Lovćenom. Za Lovćen je nastupio na tri utakmice Druge Jadranske lige nakon čega je napustio klub. U januaru 2022. je potpisao za Metalac iz Valjeva.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Uroš Lukovićhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara