(© Reuters)
(© Reuters)

Hvala za najbolji fudbal u 2021.

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 22:52

U spektakularnom revanšu Bajern slavio 1:0 u Parizu, ali PSŽ zbog više golova u gostima prošao u polufinale Lige šampiona

Merci, PSŽ! Danke, Bajern! Hvala za fudbal iz druge dimenzije. Hvala za uživanje. Hvala za treperenje. Vredelo je svake sekunde. Kao što je Bajaga poželeo da Bog vrati planetu unazad jedan krug, tako bi poklonici najvažnije sporedne stvari na svetu voleli, kad bi moglo, opet da gledaju obračun francuskog i nemačkog prvaka. I ponovo bi im se oči caklile.

Doživljaj za sva čula. Kako u Minhenu, tako i u Parizu. Možda čak i za nijansu više u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, koji je ponudio najbolji fudbal ove sezone, ostavio u igri ekipu Maurisija Poketina, a branioca pehara lišio šanse da brani naslov iako je izdanjem na Parku prinčeva pokazao umeće da doskoči kadrovskim problemima.

Izabrane vesti

Bajern je pobedio 1:0 golom Erika Maksima Čupo Motinga, ali nije prošao. Na kraju se ispostavilo da Pari Sen Žermen ide dalje, jer je minule srede postigao tri gola na Alijanc areni. U konačnom zbiru 3:3 i samo zbog većeg broja pogodaka u gostima (3:2 u prvom meču) Sveci su se popeli na pretposlednji stepenik na putu ka srebrnoj amfori. Tih 3:3 svedoči koliko je dvomeč bio ujednačen, da je završen i u korist tima Hansija Flika i tad bi bilo zasluženo. Ma, zasluženo je i ovako, da nas ne shvatite pogrešno.

Ako bi UEFA mogla neku uredbu da donese po hitnom postupku, da pošalje i PSŽ i Bajern u završnicu takmičenja, ne bi pogrešila. Niti bi se neko bunio. Ovakav fudbal želimo da gledamo.

Hvala Nejmaru na genijalnosti, Di Mariji na idejama, Mbapeu na boltovskim sprintevima, Paredesu na racionalosti, Geju na snazi, Navasu na smirenosti, Dagbi na postavljanju, Nojeru na liderstvu, Lukasu Ernandezu na istrajnosti, Kimihu na racionalnosti, Mileru na smislu za kombinovanje, Saneu na lucidnosti, Komanu na raznovrsnosti, Čupo Motingu na strpljenju...

Hvala i Hansiju Fliku i Maurisiju Poketinu što su naredili juriš od prvog minuta.

Hvala na najboljem fudbalu u 2021. godini. Hvala i srećno: Pari Sen Žermenu protiv Mančester Sitija ili Borusije Dortmunda – neka se tu Nejmaru vrati za sve promašaje od večeras a samo triput je uzdrmao okvir gola; Bajernu u pohodu na odbranu Salatare.

Zaslužili su i jedni i drugi da osvajaju.



 


tagovi

Pari Sen ŽermenBajern MinhenLiga šampionaHansi FlikMaurisio PoketinoNejmarKilijan EmbapeAnhel Di MarijaManuel NojerTomas MilerErik Maksim Šupo Moting

Obaveštavaj me

PSŽ
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara