Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

I derbi može da dosadi... Peti duel Flamenga i Fluminensea u 2023. godini

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.06.23. | 23:08

Revanš meč osmine finala Kupa Brazila igra se u noći između četvrtka i petka od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Gotovo da se ne pamti kada su se poslednji put u prvoj polovini takmičarske godine više puta sastala dva najveća rivala iz Rio de Ženeira. Flamengo i Fluminense ponovo će se sukobiti u noći između četvrtka i petka (01.00), peti put od početka sezone, u duelu koji će staviti konačnu tačku na dnevni red revanša osmine finala Kupa Brazila. Prva utakmica, koja je pre dve nedelje takođe odigrana na Marakani, završena je bez golova. Tako da će tim koji ostvari bilo kakvu pobedu u drugom meču nastaviti borbi za titulu. U slučaju novog nerešenog rezultata, odluka će biti doneta kroz jedanaesterce.

Flamengo je propustio priliku da ostvari prednost u prvoj utakmici osmine finala. Mnogi smatraju da je Mengao odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjem toku sezone, uprkos nerešenom rezultatu, a s obzirom na to kakav mu je učinak u ostalim takmičenjima, to i nije daleko od istine. Tim Horhea Sampaolija zadržao je loptu u posedu više od 60 odsto vremena, što je bilo retko viđeno kada se suočava sa Fluminenseom. Izgradio je tako skoro tri puta više prilika ispred gola protivnika. Imao je čak Flamengo i brojčanu prednosti tokom skoro celog drugog poluvremena, posle isključenja veziste i veterana Felipea Mela u 53 minutu.

Izabrane vesti

Međutim, crveno-crni nisu znali da iskoriste situaciju. Naprotiv, čak su imali bolji statistički učinak u prvom poluvremenu, kada je postojala brojčana izjednačenost, nego u drugoj etapi susreta. Poslednji zvaničan duel, Flamengo je odigrao u subotu, 27. maja, takođe na Marakani u prvenstvu i tom prilikom remizirao je Kruzeirom rezultatom 1:1. Taj rezultat produžio je niz bez poraza crveno-crnih na šest mečeva u svim takmičenjima.

Dostizanjem 13 bodova iz četiri pobede, sa jednim remijem i tri poraza, Flamengo zauzima, sedmu poziciju na tabeli Serije A, osam bodova ispod lidera Botafoga. Na svom terenu Sampaolijeva ekipa zabeležila je učinak od sedam pobeda, jednog remija i dva poraza u poslednjih deset odigranih utakmica.

01.00: (2,35) Flamengo (3,30) Fluminense (2,85), prvi meč 0:0

Dok je na drugoj strani ekipa Fluminensea, kojom komanduje trener Fernando Diniz, koji je beleži dobre rezultate u dosadašnjem toku sezone na svim frontovima, ali je od nerešenog meča sa Flamengom u prvom okršaju osminefinala, akumulirao čak tri uzastopna poraza, pokazujući drastičan pad učinka. Ipak, timu Laranjeirasa nije bilo teško da stigne do ove faze Kupa Brazila, s obzirom da su se u prethodnoj fazi suočili sa Paisanduom i pobedili ukupnim rezultatom 6:0.

Fluminense je ušao kao favorit u prvoj utakmici protiv Flamenga. Na kraju, napustio je teren srećan što je izvukao nerešen ishod, nakon što je celo drugo poluvreme igrao sa igračem manje u polju. U međuvremenu, pretrpeo je čak tri poraza i bez ijednog postignutog gola.

U prvoj utakmici posle Fla-Flua, poraženi su od Botafoga minimalnim rezultatom. Zatim, protiv Strongesta, Trikolori iz Laranjeirasa su odlučili da izvedu alternativni tim pun rezervi u utakmicu četvrtog kola grupne faze Kopa Libertadores de Amerika. I tu utakmicu takođe je izgubio je minimalnim rezultatom. Međutim, mogao je da prođe i mnogo gore, ali je Golman Fabio zabeležio čak deset odbrana u svom najboljem nastupu od dolaska u Fluminense.

Uprkos tome što imaju odlične igrače u ofanzivnom sektoru, i Flamengo i Fluminense imaju određeni nedostatak kreativnosti u svojim nedavnim nastupima i, kao i u prvom meču, imaju tendenciju da igraju veoma napadački. Ekipa Flamenga je potpuno dominirala u prvom okršaju, ali nije uspela da savlada jaku defanzivu koju je postavio Fluminense, koji je zadržao nerešen ishod bez golova, čak i celo drugo poluvreme odigravši sa igračem manje, nakon izbacivanja Felipea Mela. Za ovaj drugi i odlučujući meč, obojici je potrebna bilo kakva pobeda za prolaz u narednu fazu takmičenja, s obzirom na to da će se svakim novim nerešenim rezultatom, odluka doneti u penal završnici.

Piše: Đorđe RADONJIĆ

KUP BRAZILA - OSMINA FINALA (REVANŠI)

Četvrtak:

Fortaleza – Palmeiras 1:0 (0:0), prvi meč 0:3

Baija – Santos 1:1 (0:0), penalima 4:3, prvi meč 0:0

Kruzeiro – Gremio 0:1 (0:1), prvi meč 1:1

Internasional – Amerika Mineiro 3:1 (3:0), penalima 4:5, prvi meč 0:2

Korintijans – Atletiko Mineiro 2:0 (1:0), penalima 3:1, prvi meč 0:2

Botafogo – Atletiko Paranense 1:0 (1:0), penalima 2:4, prvi meč 2:3

Petak:

00.30: (1,48) Sao Paulo (3,80) Sport Resife (7,00), prvi meč 2:0

01.00: (2,35) Flamengo (3,30) Fluminense (2,85), prvi meč 0:0

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BrazilaFluminenseFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara