Dragan Džajić (MN PRESS)
Dragan Džajić (MN PRESS)

I Fudbalski savez Beograda stao uz Džajića

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 14:06

Nekadašnji predsednik Zvezde sada ima podršku svih pet regiona

Prvi se oglasio Fudbalski savez Zapadne Srbije, potom su i delegati sa KiM, kao i iz Istočne Srbije i Vojvodine podržali kandidaturu Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a danas je to učinio i Fudbalski savez Beograda, čime je nekadašnji prvi čovek Crvene zvezde zaokružio podrku svih pet regionalnih saveza.

U kratkom saopštenju objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza Beograda ističe se:

Izabrane vesti

„Održana je 6. sednica Izvršnog odbora fudbalskog saveza Beograda na kojoj je odlučeno da se uputi kandidatura gospodina Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije za mandatni period 2022-2026. godine.“

Osim Džajića, javno je svoju kandidaturu za fotelju prvog čoveka FSS, koja je upražnjena otkako je Slaviša Kokeza podneo ostavku 2021. godine, najavio Nemanja Vidić, a očekuje se da bivši as Mančester Junajteda to ozvaniči do kraja nedelje.

Podsetimo, izborna Skupština FSS zakazana je za 14. mart u 14 časova u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Da bi neko uopšte bio izabran, on mora da bude jedan od delegata u Skupštini, u čijem su sazivu predstavnici Udruženja fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije, klubova Futsal lige, klubova Superlige za žene, Organizacije fudbalskih trenera, Organizacije fudbalskih sudija, Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, a onda i predstavnici teritorijalnih saveza.

Nemanja Vidić je u Skupštini FSS kao delegat ubskog Jedinstva, dok je Džajić predstavnik Crvene zvezde.

Prethodnih dana kroz medije su se oglasili mnogo uglavnom bivši fudbaleri koji su obrazlagali zbog čega su za jednog, odnosno drugog kandidata, a očekuje se da uskoro i Vidić i Džajić izađu u javnost s konkretnim planom i programom, kao i inofrmacijom ko bi, u slučaju njihove ponbede 14. marta, zauzeo ključna mesta u FSS.


tagovi

Dragan DžajićNemanja VidićFSSizbori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara