Lazar Marković (©Starsport)
Lazar Marković (©Starsport)

I Lazar Marković je bio igrač Romana Abramoviča

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 09:11

Dok je bio igrač Benfike

Izbila je nova afera u svetskom fudbalu, u čijem je centru Roman Abramovič, gazda Čelsija, čovek koji je u velikoj meri izmenio odnos snaga u engleskom fudbalu.

Isplivali su tajni dokumenti koji govore da je ruski milijarder bio suvlasnik jednog od investicionih fondova, Liston Holdings, koji su se bavili prodajama igrača širom sveta. U tom poslu, koji u to doba nije bio nelegalan u svetskom fudbalu, Abramovič je uhvaćen u sukobu interesa, jer je bio „vlasnik“ Andrea Karilja, igrača lisabonskog Sportinga, koji je u jednom momentu u Ligi šampiona igrao protiv Čelsija. Tako se desilo da Rus bude vlasnik fudbalera u oba tima.

Izabrane vesti

Britanski i izraelski mediji su nastavili da se bave ovom temom, a Tajms je u današnjem izdanju objavio da je jedan od igrača koji bio u „vlasništvu“ Romana Abramoviča pre nekoliko godina i – Lazar Marković! Govori se o periodu kada je sadašnji fudbaler Partizana bio igrač Benfike i kada je odlazio u Liverpul.

Kako piše Tajms, Marković je bio u vlasništvu investicionog fonda koji se vodio na ime čuvenog izraelskog agenta Pinija Zahavija, ali sada se ispostavlja da je deo akcija držao i Abramovič. I vrlo verovatno da Lazar za to nije ni znao. Niti je morao da zna.

Ali kaže se da je ruski milijarder u toj transakciji dobro zaradio, jer je Marković prodat Liverpulu za 25.000.000 evra, ali je pitanje koliko je tog novca pripalo Benfiki, a koliko Fondu, u kojem je novac dalje razdeljen između Zahavija i Abramoviča.

Zanimljivo je da su svojevremeno britanski mediji listom pisali, 2012. i 2013. godine, kako je Marković blizu prelaska u Čelsi i da je velika želja upravo Romana Abramoviča. A 2014. prešao je u Liverpul, koji je tada izdvojio ozbiljan novac za njegovo dovođenje.

Očigledno je Portugalija bila najpogodnije tržište za rad Fonda, jer se pominje da su još dvojica njegovih igrača bili u Sportingu, ali nisu daleko dobacili: Gael Etok, kamerunski napadač koji nije ni zaigrao za prvi tim i Valentin Viola, argentinski špic koji je skupio dva nastupa za Lavove.

Ipak, Tajms podseća da je Pini Zahavi agent koji je svojevremeno radio sa Robertom Levandovskim, Kevinom Trapom, Aleksom Teljesom, Abubakarom... Njegovo ime se poslednjih dana pominje i oko Davida Alabe, koji ne želi da potpiše novi ugovor sa Bajernom, a Bavarci prst krivice upiru upravo u Izraelca.


tagovi

Lazar MarkovićČelsiRoman AbramovičPini ZahaviFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara